HTML entities

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Teun Hesseling

Teun Hesseling

11/10/2010 14:50:34
Quote Anchor link
ik weet dat hier al veel topics over zijn, maar heb toch niet echt kunnen vinden naar wat ik zocht.

ik heb een naam Schönfeld Advocatenkantoor, dat werd met dit :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$charset = 'UTF-8';
$rowname = htmlentities($rownamei, ENT_NOQUOTES, $charset);


heel mooi Schönfeld Advocatenkantoor, ik blij

maar daardoor word dit Bierens & Van Boven Advocaten nu Bierens & Van Boven Advocaten,

moet ik soms een andere charset gebruiken? zo ja , welke?
Gewijzigd op 11/10/2010 14:51:13 door Teun Hesseling
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:06:16
 
- SanThe -

- SanThe -

11/10/2010 14:56:38
Quote Anchor link
Als je dat in een echo zet is het toch weer goed.
& wordt dan weer &
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

11/10/2010 14:59:24
Quote Anchor link
dat is wat ik krijg als ik $rowname echo
Schönfeld Advocatenkantoor wordt Schönfeld Advocatenkantoor
Schuth & Koelemaij Advocaten en Belastingadvis wordt Schuth & Koelemaij Advocaten en Belastingadvis

Toevoeging op 11/10/2010 15:06:41:

edit: in de datbase staat het wel zo:
Schönfeld Advocatenkantoor
Schuth & Koelemaij Advocaten en Belastingadvis
Gewijzigd op 11/10/2010 15:04:40 door Teun Hesseling
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

11/10/2010 15:10:58
Quote Anchor link
Htmlentities is om een tekenreesk te escapen voor output naar html documenten, niet om hun tekenset te converteren.

Zoek een tutorial op om je php scripts en database volledig utf-8 compatible te maken of gebruik gewoon het standaard westers iso tekenset.

Zorg ervoor dat je tekenset overal hetzelfde staat; je texteditor, de php functies, de transfer tussen php en database en de database zelf. Genoeg tutorials over te vinden. Het standaard tekenset van php en mysql is westers iso.
Gewijzigd op 11/10/2010 15:14:15 door toby hinloopen
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

11/10/2010 15:19:31
Quote Anchor link
bedankt toby :D
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

11/10/2010 16:09:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php

    // Sets the UTF-8 charset
    header('Content-Type: text/html; charset=UTF-8');

    // Set the UTF-8 character set.
    // Be sure to use UTF-8 compatible methods when handling character strings:
    //   mb_send_mail()    mail()
    //   mb_strlen()       strlen()
    //   mb_strpos()       strpos()
    //   mb_strrpos()      strrpos()
    //   mb_substr()       substr()
    //   mb_strtolower()   strlower()
    //   mb_strtoupper()   strtoupper()
    //   mb_substr_count() substr_count()
    //   mb_split()        split()

    mb_internal_encoding('UTF-8');

    // Use a SQL query to set the correct charset for transer.
    // First, connect to a database using PDO and run these queries.
    // You could also use a mysql_query to do this if you don't like PDO.

    $_PDO->exec('SET NAMES utf8');
    $_PDO->exec('SET CHARACTER SET utf8');

    // Be sure to have your editor safe your files encoded in UTF-8! Some texteditors don't use UTF-8 by default!
    // Additionally, it's recommended to have all your databases, tables and columns encoded in UTF-8, like utf8_general_ci in MySQL.
    // Failing a single step may ruin the whole charset encoding process, resulting in a lot of garbage.
    // Testing can be done by storing the following string in the database, retrieving it and finally echoing it: €??
    // If these are displayed correctly and stored properly in the database, all charset encodings have been set properly.


    if(get_magic_quotes_gpc()) {
    /**
     * Strips slashes in all strings found in all arrays in <code>$value</code>.
     * @param mixed $value The value to strip slashes in.
     */

    function stripslashes_recursive(&$value) {
        if(is_array($value)) {
            foreach($value as &$val) {
                stripslashes_recursive($val);
            }
        }
else if(is_string($value)) {
            $value = stripslashes($value);
        }
    }


        stripslashes_recursive($_REQUEST);
        stripslashes_recursive($_GET);
        stripslashes_recursive($_POST);
        stripslashes_recursive($_COOKIE);
    }


?>


Deze code gebruik ik in het begin van mijn PHP scripts. Plak het ergens in een scriptje en lees verder de comments.
Gewijzigd op 11/10/2010 16:12:12 door toby hinloopen
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

11/10/2010 16:37:49
Quote Anchor link
haha gaaf , ik weet niet of je mijn gedachte las maar ik kwam inderdaad niet verder
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

11/10/2010 17:20:26
Quote Anchor link
Teun Hesseling op 11/10/2010 16:37:49:
haha gaaf , ik weet niet of je mijn gedachte las maar ik kwam inderdaad niet verder


Het is praktischer eerst te gaan testen/verder te gaan en dan pas te reageren. Dan kan je reageren waarom het niet lukt of zeggen dat het gelukt is. Nu heb je al gereageerd en als je dan tegen een probleem aanloopt moet je OF je topic bumpen, OF je post aanpassen, maar dan wordt je topic niet gebumpt en ziet niemand dat er iets niet lukt.
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

12/10/2010 13:02:19
Quote Anchor link
heb ondertussen een oplossing gevonden ik toevallig tegen kwam toen ik php.net afzocht naar wat anders
de oplossing:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$charset
= 'UTF-8';
$rownameb = htmlentities($rownamei, ENT_NOQUOTES, $charset);
$rowname = htmlspecialchars_decode($rownameb);
?>


op die manier word Schönfeld Advocatenkantoor, Schönfeld Advocatenkantoor
en blijft Schuth &amp; Koelemaij Advocaten en Belastingadvis, gewoon Schuth & Koelemaij Advocaten en Belastingadvis
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.