Html form field allowed characters

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Victor b

victor b

17/12/2010 11:41:01
Quote Anchor link
Beste allemaal,
Is er een manier dat wanneer men probeert een punt(.) te verzenden in het html form field dat er een melding komt dat punten niet toegestaan zijn?
Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 21:00:33
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

17/12/2010 11:55:45
Quote Anchor link
jaa want een formulier html word altijd na getrokken door php anders kan je niks verzenden dus waarschijnelijk staat in je php script dat je geen punt mee mag verzenden
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/12/2010 12:48:56
Quote Anchor link
Je kan dat controleren met javascript. Maar alles wat je met javascript controleert, zal je ook in php moeten double checken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
  if (!empty($_POST['my_field'])) {
    if (strpos($_POST['my_field'], '.') === false) {
      echo '<div>Gelukt.  Geen . </div>';
      // doen wat je verder moet doen
    }
    else {
      echo '<div>. is niet toegelaten</div>';
      // doen wat je verder moet doen
    }
  }
}

echo '<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//NL" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html>
  <head>
    <link rel="shortcut icon" type="image/gif" href="favicon.ico"/>
    <meta http-equiv=content-type content="text/html; charset=UTF-8">
    <title> GET_[edit] met javascript meesturen </title>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"/>
    <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.4/jquery.min.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="js.js"></script>
    <style>
    #message {color: #ff0000;}
    </style>
  </head>
  <body>
    <form method="post" action="" id="my_form">
      <div>  <input id="my_field" name="my_field"/> My field <span id="message"></span> </div>
      <div><input type="submit" value="GO"/></div>
    </form>
  </body>
</html>'
;
?>


Eventueel kan je dan nog zo-iets toevoegen
js.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$(document).ready(function() {
  $("#my_form").submit(function(e) {
    var contains_point = $("#my_field").val().toString().indexOf(".");
    if (contains_point > -1) {
      $("#message").html(
        'Punt niet toegelaten!'
      );
      return false;
    }
  })
});
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.