HTML gedeelte voor e-mail met opmaak

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jac E

Jac E

18/06/2014 17:48:17
Quote Anchor link
Ik ben al een hele tijd aan het zoeken op internet maar ik kom er niet uit. Ik heb een PHP script die uiteindelijk ook een e-mail stuurt naar degene die het formulier invult. Alleen de e-mail opmaak is heel simpel. Ik wil dit mooier maken. Ik heb gelezen dat je het bericht als een complete HTML pagina moet maken. Wie wilt mij helpen wat ik moet aanpassen. Onderstaand het stukje HTML code. Alvast bedankt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21

// E-mail naar $_POST['email'] (poster)
$msg_2_poster = "Beste ".$_POST['naam'].",

Bedankt voor het invullen van het formulier. We zullen z.s.m. hier op reageren.
U heeft het formulier ingevuld op ".date('d-m-Y')." om ".date('H:i').". Vanaf ".get_ip().".
______________________________________________________________________
Geslacht   : ".$_POST['geslacht']."
Naam       : ".$_POST['naam']."
Email      : ".$_POST['email']."
Onderwerp  : ".$_POST['onderwerp']."
______________________________________________________________________
Bericht:

".$_POST['bericht']."
______________________________________________________________________
Onderwerpen:

Onderwerp1 : ".$_POST['onderwerp1']."
Onderwerp2 : ".$_POST['onderwerp2']."
Onderwerp3 : ".$_POST['onderwerp3'];
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 21:31:52
 
- SanThe -

- SanThe -

18/06/2014 18:12:43
Quote Anchor link
Het is niet zo moeilijk. Je moet gewoon een compleet valid html pagina maken. Eventuele CSS en plaatjes en dergelijke moeten voorzien zijn van de volledige url. Verder de juiste headers meegeven.

http://phpwiki.santhe.nl/index.php?title=De_juiste_mailheaders
 
Jac E

Jac E

18/06/2014 22:13:38
Quote Anchor link
Heel erg bedankt voor je informatie. Ik weet nu dat je $headers = ($html) ? 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" : ''; en $headers .= ($html) ? 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n" : '';
moet gebruiken. En dat $headers bij de mail opdracht toegevoegd moet worden. Op welke plek kan ik deze het beste plaatsen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
@$send = mail($var_email,
                      "Contact: ".$_POST['onderwerp'],
                      $msg_2_admin,
                      "From: ".$_POST['naam']."<".$_POST['email'].">");
        
        if($send == 1) {  
            if($var_confirm == true){  
                mail($_POST['email'],                            
                     "Bevestiging Contact: ".$_POST['onderwerp'],
                     $msg_2_poster,
                     "From: ".$var_name."<".$var_email.">");  
            }
            
            echo'Beste '.$_POST['naam'].', uw bericht is verzonden, bedankt voor uw reactie.';
Gewijzigd op 18/06/2014 22:16:35 door Jac E
 
Pipo Clown

Pipo Clown

18/06/2014 22:16:36
Quote Anchor link
Eric Eijkelboom op 18/06/2014 17:48:17:
Onderstaand het stukje HTML code.


Geloof het of niet maar ik kan in deze code werkelijk geen enkel karakter vinden dat er op wijst dat hier sprake is van HTML code.
 
Jac E

Jac E

18/06/2014 22:24:21
Quote Anchor link
Klopt, dit gedeelte van de code is PHP. Sorry.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/06/2014 23:38:19
Quote Anchor link
Je hebt inderdaad nog geen enkele html en je From is ook niet correct.
En als je From de enige header is dan gaat het niet werken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.