html input value leeg on click

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan Renne

stefan Renne

29/07/2010 12:58:25
Quote Anchor link
soms dan zie ik op internet wel eens een input veld, bijvoorbeeld voor een username, waar dan in staat de value "username" en wanneer je daar dan op klikt is het input veld helemaal leeg en kan je je eigen gebruikersnaam invoeren.

Mijn vraag was, weet iemand hoe dit gedaan word?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:38:36
 
- Mark -

- Mark -

29/07/2010 13:09:55
Quote Anchor link
Zet onderstaande in je input veld, ... kun je veranderen naar username of wat je maar wilt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
onfocus="if(this.value == '...') { this.value = ''; }" onblur="if(this.value == '') { this.value = '...'; }" value="..."
 
Stefan Renne

stefan Renne

29/07/2010 14:54:20
Quote Anchor link
helemaal super, en is dat ook mogelijk bij een textarea?
 
Sam Smekens

Sam Smekens

29/07/2010 15:02:44
Quote Anchor link
Stefan Renne op 29/07/2010 14:54:20:
helemaal super, en is dat ook mogelijk bij een textarea?
ja
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/07/2010 15:16:45
Quote Anchor link
Dan kun je alleen niet met het value attribuut werken. Dan zul je de innerHTML van de textarea aan moeten passen...
 
Stefan Renne

stefan Renne

29/07/2010 15:40:54
Quote Anchor link
dat had ik gedaan en het werkt ;) bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.