HTML mail met een plaatje (zonder attachment)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Toine van der Ven

Toine van der Ven

08/02/2012 14:44:39
Quote Anchor link
Ik wil d.m.v. php een HTML mail versturen waar een plaatje in staat.
Het plaatje is online beschikbaar. (../sources/images/MC900436366.png)

De code die ik heb
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    function mail_HTML($mailto, $from_mail, $from_name, $replyto, $onderwerp, $message) {
        // To send HTML mail, the Content-type header must be set
        $header  = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
        $header .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
        
        // More headers
        $header .= "From: ".$from_name." <".$from_mail.">\r\n";
        $header .= "Reply-To: ".$replyto."\r\n";
        
        $fout=mail($mailto, $onderwerp, $message, $header);
    }

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
    // define mail essentials
    $my_naam = "Evenementencommissie MTTV'72";
    $my_onderwerp ="Verjaardagsmail";
    $my_mail = "[email protected]";
    $my_replyto = $my_mail;
    $my_mailto ="[email protected]";
    
    // zoek de datum van vandaag
    $Vandaag = getdate();
    $MaandNu = $Vandaag['mon'];
    $DagNu = $Vandaag['mday'];
    
    // maak query
    $query = 'SELECT `Voornaam`, `Tussenvoegsel`, `Achternaam`, `Emailadres`, `EmailJeugd`, `GSM`, `GebDatum`, `Opgezegd` FROM ' . $table;
    $query .= ' WHERE (month(GebDatum)=' . $MaandNu . ' and `Categorie`=\'Lid MTTV\\\'72\' and day(GebDatum)=' . $DagNu . ')';
    $result = mysql_query($query) or die('Query failed: ' . mysql_error());
    while ($line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) {
    
        $my_message = '
        <html>
            <head>
                <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
                <title>Gefeliciteerd</title>
                <style type="text/css">
                <!--
                .style1 {
                    color: #0033CC;
                    font-weight: bold;
                }
                .style2 {color: #0033CC}
                .style3 {
                    color: #0033CC;
                    font-weight: bold;
                    font-family: Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;
                    font-style: italic;
                }
                -->
                </style>
            </head>
            
            <body>
                <table width="100%" border="1" align="left">
                      <tr>
                        <td width="19%"><img src="../images/MC900436366.PNG" name="Ballonnen" width="180" height="180" id="Ballonnen"></td>
                        <td width="81%"><p>Jarige '
. $line['Voornaam'] . ' ' . $line['Tussenvoegsel'] . ' ' . $line['Achternaam'] . '</p>
                        <p>Hartelijk gefelicteerd met je verjaardag </p></td>
                      </tr>
                      <tr>
                        <td>&nbsp;</td>
                        <td>&nbsp;</td>
                      </tr>
                      <tr>
                        <td colspan="2"><div align="center" class="style3">E v e n e m e n t e n c o m m i s s i e</div></td>
                      </tr>
                      <tr bordercolor="#0033CC">
                        <td colspan="2" nowrap><div align="center" class="style2">Henk van Oirschot, Henry Essing, Keith Saunders, Bep &amp; Toine van der Ven </div></td>
                      </tr>
                </table>
            </body>
        </html>
        '
;
        
        mail_HTML($my_mailto, $my_mail, $my_naam, $my_replyto, $my_onderwerp, $my_message);
    }


    // Free resultset
    mysql_free_result($result);
    
    // Closing connection
    mysql_close($link);
?>


Als ik nu deze mail verstuur, dan krijg ik alles te zien behalve het *.png bestandje.

Wat doe ik fout?

Toine
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:07:04
 
P-ter AA

P-ter AA

08/02/2012 15:05:58
Quote Anchor link
De mail komt binnen in je postvak in. Vervolgens zoekt hij naar '../images/MC900436366.PNG'. Dit vindt hij niet want hij weet niet dat hij het van je website af moet halen. Je moet dus het absolute adres opgeven (bijv. http://mijnwebsite.nl/images/naam.png).

Ook is het mogelijk de afbeelding als bijlage mee te sturen en deze in je mail te gebruiken. Dit is echter af te raden omdat de grootte van je mail dan flink meer wordt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.