HTML opmaak genereren in PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen

Jeroen

19/08/2004 23:53:00
Quote Anchor link
Wie weet hoe je in PHP een eenvoudige HTML-editor maakt om een gebruiker zijn content wat mooier te maken, zonder dat hij of zij over HTML-kennis beschikt. Ik denk dan aan een form met een grote textarea en buttons voor "bold", "heading1-6", "left indent" en dergelijke. De gebruiker selecteerd dan een stuk tekst en kiest voor een bepaalde opmaak.

Of moet dit toch in Javascript?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 17:36:05
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

20/08/2004 09:51:00
Quote Anchor link
Je zou één van de UBB Code scripts op deze site kunnen gebruiken...

http://www.phphulp.nl/php/scripts/6/108/
http://www.phphulp.nl/php/scripts/2/109/

Elwin
 
Jeroen

Jeroen

20/08/2004 10:48:00
Quote Anchor link
Elwin, bedankt voor je suggestie. Ik mis eigenlijk 2 dingen in jouw oplossing:
1) de mogelijkheid om geselecteerde tekst (uit de textaerea) een opmaak mee te geven (werkend als toggle, zoals Word).
2) een tweede scherm met het resultaat van de opmaak of nog mooier: WYSIWYG
Het is bedoeld voor contentbeheer.
Als dat niet met PHP/Javascript lukt, bestaan er dan wel Java-applets o.i.d. ?
 
Mitch X

Mitch X

20/08/2004 11:32:00
Quote Anchor link
Met php kun je een tekst wel als geheel opmaken door bijvoorbeeld een select, stukjes van de tekst of direct verandering zien is niet mogelijk.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

20/08/2004 11:35:00
Quote Anchor link
Ik zat voor punt twee te denken aan een Preview button. Punt één is misschien mogelijk met JavaScript. Iets met focus()?

Ik zou het niet weten, ben niet zo;n ster in JS...

Elwin
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.