[html] Tabel uitlijnen aan onderkant (absoluut)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

30/11/2012 22:52:59
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik wil op mijn index.html een tabel uitlijnen op rechtsonder, dus dat deze (zonder gebruik van enters) in elke browser aan de onderkant staat.

Ik heb van alles geprobeerd, met tabel en div, valign en vertical-align, position: absolute en ga maar door.
Het werkt niet.

Wat werkt wel?
Script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
session_start();
?>


<html>
<head>
<title>Forever Alone Dating - Home</title>
<link rel="icon" type="image/ico" href="favicon.ico"> </link>
</head>
<body bgcolor="#00BFFF">
<center><a href="index.html"><img border="0" src="Forever_Alone_Dating.png" alt="Forever Alone Dating" width="428" height="263"></a></center> <br />

<div style="text-align: center;"><big style="font-weight;">
Welkom op onze hoofdpagina!<br />
U kunt hieronder inloggen of registreren:
</big> <br /> <br />

<table align="center">
<form action="inlog.php" method="post">
    <tr><td width="114">
    <div style="text-align: right;"><style="font-weight;">Gebruikersnaam:</td>
    <td width="200"><input type="text" size="30" name="username">
    </div></style></td></tr>
    
    <tr><td>
    <div style="text-align: right;"><style="font-weight;">Wachtwoord:</td><td> <input type="password" size="30" name="password">
    </div></style></td></tr>
    <tr><td width="114"></td> <td width="200"><input type="submit" value="Inloggen!">
</form></td></tr>
</table> <br />
Heb je nog geen account?
<form action="registratie.php" method="post">
<input type="hidden" name="controle" value="FALSE">
<input type="submit" value="Registreren!">
</form>

<!-- DIT MOET DUS RECHTSONDER STAAN -->
</div>
<div align="right">
<small><small><small> (C) naam van Partner & Kevin Zegikniet 2012 </small></small></small>
</div>
<!-- TOT HIER -->

</body>
</html>

https://www.dropbox.com/s/rbtw88ybj5ols19/tabel%20rechtts.png
Gewijzigd op 30/11/2012 23:32:06 door Kevin Zegikniet
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:10:02
 
Patrick vollenbroek

patrick vollenbroek

01/12/2012 07:14:09
Quote Anchor link
Ik denk dat het zo goed is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
<?php
session_start();
?>


<html>
<head>
<title>Forever Alone Dating - Home</title>
<link rel="icon" type="image/ico" href="favicon.ico"> </link>
<style type="text/css">
{
  margin: 0;
}

html, body
{
  height: 100%;
}

#contentwrapper {
   min-height: 100%;
   height: auto !important;
   height: 100%;
   margin: 0 auto -25px;
}

#footer, .push
{
  height: 20px;
  clear: both;
  text-align: right;
}
</style>
</head>
<body bgcolor="#00BFFF">
<div id="contentwrapper">
<center><a href="index.html"><img border="0" src="Forever_Alone_Dating.png" alt="Forever Alone Dating" width="428" height="263"></a></center> <br />

<div style="text-align: center;"><big style="font-weight;">
Welkom op onze hoofdpagina!<br />
U kunt hieronder inloggen of registreren:
</big> <br /> <br />

<table align="center">
<form action="inlog.php" method="post">
    <tr><td width="114">
    <div style="text-align: right;"><style="font-weight;">Gebruikersnaam:</td>
    <td width="200"><input type="text" size="30" name="username">
    </div></style></td></tr>
    
    <tr><td>
    <div style="text-align: right;"><style="font-weight;">Wachtwoord:</td><td> <input type="password" size="30" name="password">
    </div></style></td></tr>
    <tr><td width="114"></td> <td width="200"><input type="submit" value="Inloggen!">
</form></td></tr>
</table> <br />
Heb je nog geen account?
<form action="registratie.php" method="post">
<input type="hidden" name="controle" value="FALSE">
<input type="submit" value="Registreren!">
</form>
</div>
<div class="push"></div></div>
<div id="footer">
<!-- DIT MOET DUS RECHTSONDER STAAN -->
<small><small><small> (C) naam van Partner & Kevin Zegikniet 2012 </small></small></small>
</div>
<!-- TOT HIER -->

</body>
</html>
Gewijzigd op 01/12/2012 07:15:19 door patrick vollenbroek
 
Eddy E

Eddy E

01/12/2012 09:44:18
Quote Anchor link
Allereerst zou je hiervoor geen tabel moeten gebruiken, maar gewoon en ander element als <span> of <div>.
Of <footer> als het daar om gaat.
Gebruik je CSS zoals het hoort (3x <small> achter elkaar???).

Met position: fixed; kan je die altijd onderaan zetten (en daar houden).
Dat geeft wat jij wilt, denk ik: http://jsfiddle.net/tyKb2/

Let op dat je ene hele hoop onnodige HTML gebruikt.
Gebruik daarvoor CSS.

Ik heb dezelfde code als jou gebruikt, maar dan korter (en even het formulier eruit gehaald).
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

01/12/2012 15:17:01
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik heb het via answers.yahoo ook ff gevraagd, daar kwam de tip binnen om het met CSS te doen. Dat werkt nu.
Gewijzigd op 01/12/2012 15:17:13 door Kevin Zegikniet
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

01/12/2012 18:54:23
Quote Anchor link
Kevin, dat is ook niet aardig om yahoo te vermelden als oplossing.
Eddy had je om 09:44 hetzelfde verteld. Hem mag je ook wel bedanken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.