html text verschijnen als text

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Underdogg W

underdogg W

08/01/2010 15:32:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil d.m.v php html-text als text op het scherm laten verschijnen.
In de database tabel bericht staat: <p> hallo <b> wereld </b> </p>.
Deze text wil ik orgineel op het scherm laten verschijnen, dus niet "hallo wereld".

code:
$result = mysql_query("SELECT naam, bericht FROM paginas");
while($row=mysql_fetch_array($result))
{
echo "naamTxt=$row[naam]&berichtTxt=$row[bericht]";

}
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 23:48:26
 
TJVB tvb

TJVB tvb

08/01/2010 15:34:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je htmlentities zoekt.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2010 15:37:00
Quote Anchor link
Beetje vreemd dit.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo "naamTxt=$row[naam]&berichtTxt=$row[bericht]";
// moet iets zijn als
echo row['naam'] . $row['bericht'];
?>
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

08/01/2010 15:40:00
Quote Anchor link
sowieso moet je code tussen de tags doen, en php begint natuurlijk met een <?PHP tag

Over je vraag: je moet sowieso de variables tussen de quotes uithalen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?PHP
$result
= mysql_query("SELECT naam, bericht FROM paginas");
while($row=mysql_fetch_array($result)){
    echo "naamTxt=" . $row['naam'] . "&berichtTxt=" . $row['bericht'];
}

?>


Zet trouwens dit nog boven aan je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?PHP
ini_set('display_errors', true);
error_reporting(E_ALL);
?>


Misschien kom je dan nog een andere fout tegen.

Edit:
SanThe was me voor, en die ignore-tag doet raar :S
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door SilverWolf NL
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2010 15:42:00
Quote Anchor link
@Edoxile: Geen $row[naam] maar $row['naam'].
 
Robin de Vries

Robin de Vries

08/01/2010 15:45:00
Quote Anchor link
Edoxile schreef op 08.01.2010 15:40:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo "naamTxt=" . $row['naam'] . "&amp;berichtTxt=" . $row['bericht'];
?>

volgens w3, ampersand voluit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin de Vries
 
Underdogg W

underdogg W

08/01/2010 15:45:00
Quote Anchor link
Wat ik ben vergeten te zeggen is dat mijn flash website deze php bestand gebruikt. De TextField kijkt naar berichtTxt.
Het werk en Ik krijg geen foutmeldingen.
 
Underdogg W

underdogg W

08/01/2010 15:57:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie snelle reactie's.

Dit is mijn code tot nu toe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

$link
= mysql_connect('localhost', ' ', ' ');
if (!$link) {
    die('Not connected : ' . mysql_error());
}


$db_selected = mysql_select_db('test', $link);
if (!$db_selected) {
    die ('Can\'t use foo : ' . mysql_error());
}


$result = mysql_query("SELECT naam, bericht FROM paginas");
while($row=mysql_fetch_array($result)){
    echo "naamTxt=" . $row['naam'] . "&berichtTxt=" . $row['bericht'];
}

?>


maar de text blijft ongewijzig.
zie http://www.reiki-ijmuiden.nl/beheer/test.php
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2010 16:01:00
Quote Anchor link
Dat klopt toch.
Je wijzigt de tekst toch ook niet.
 
Underdogg W

underdogg W

08/01/2010 16:26:00
Quote Anchor link
Nu wil ik dat de text hetzelfde word als de broncode text, dus met html code erbij.

Alvast bedankt voor jullie moeite.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2010 16:46:00
 
Underdogg W

underdogg W

08/01/2010 20:54:00
Quote Anchor link
het is me gelukt door middel van deze code:

$result = mysql_query("SELECT naam, bericht FROM paginas");
while($row=mysql_fetch_array($result)){

$str = "naamTxt=" . $row['naam'] . "&berichtTxt=" . $row['bericht'];
echo htmlentities($str);
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.