Html uitschakelen in formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roy

Roy

23/06/2008 20:50:00
Quote Anchor link
Hi ik heb een blogscript maar als iemant <noscript> of <plaintext> doet is natuurlijk het meteen kapot.
bestaat er iets dat bijv ik typ <noscript> in dat hij dan zegt
Je mag geen HTML gebruiken in je reactie!

wie kan me helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:41:55
 
Aron K

Aron K

23/06/2008 20:52:00
 
GaMer B

GaMer B

23/06/2008 20:52:00
 
Roy

Roy

23/06/2008 21:01:00
Quote Anchor link
uhh ik snap dat niet kunnen jullie helpen
?
 
Aron K

Aron K

23/06/2008 21:04:00
Quote Anchor link
Nadat je je bericht gepost hebt doe je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$bericht
=strip_tags($_POST['bericht']);
?>

En dan is alle html uit je bericht weg.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aron K
 
Frank -

Frank -

23/06/2008 21:05:00
Quote Anchor link
Je zou natuurlijk eens kunnen uitzoeken wat de genoemde functie nu precies doet en hoe je deze moet gebruiken....
 
Roy

Roy

23/06/2008 22:56:00
Quote Anchor link
kan het ook zo?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($bericht == "<noscript>"){
echo "verboden woord";
}
else{
echo $bericht;
}

?>

want <noscript> en <plaintext> werken alleen als je ze alleen in een post zet dus geen een andere letter/cijver
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy
 
Riemer

Riemer

24/06/2008 07:50:00
Quote Anchor link
Maar als ik bij bericht het volgende intyp: <noscript><br>
dan doet die check van jouw het al niet meer, als je wilt kijken voor bepaalde HTML tags kun je beter kijken naar reg-expressies van php.
Verder werkt strip_tags hier ook goed, die sloopt hardhandig alle HTML en PHP tags eruit.
 
Dennis

Dennis

24/06/2008 07:57:00
Quote Anchor link
Je zou hier toch ook htmlspecialchars() kunnen gebruiken?
 
Roy

Roy

24/06/2008 08:26:00
Quote Anchor link
Riemer schreef op 24.06.2008 07:50:
Maar als ik bij bericht het volgende intyp: <noscript><br>
dan doet die check van jouw het al niet meer, als je wilt kijken voor bepaalde HTML tags kun je beter kijken naar reg-expressies van php.
Verder werkt strip_tags hier ook goed, die sloopt hardhandig alle HTML en PHP tags eruit.

kijk in vind het wel handig maar er zijn nog andere html tags die ze kunnen gebruiken en die mogen
 
Aron K

Aron K

24/06/2008 11:05:00
Quote Anchor link
Daarvoor kan je beter UBB gebruiken.
 
Marco

Marco

24/06/2008 14:24:00
Quote Anchor link
Je kunt strip_tags ook een extra argument meegeven, zo bepaal je welke tags er gebruikt mogen worden.
Stel dat de user input in de variable $_POST['input'] staat en ik wil dat de user geen tags mag gebruiken, behalve vetgedrukt (<b>), schuin (<i>) en onderstreept (<u>).
Dan kan ik met de volgende code dat bereiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$input
= $_POST['input'];

$input = strip_tags($input, '<b><i><u>');
?>


Nu wordt de hele tekst ontdaan van tags, terwijl de bold, italic en underline tags blijven staan.
 
Roy

Roy

24/06/2008 14:33:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$input
= $bericht1;
$input = strip_tags($input, '<b><i><u>');
?>

kan het ook zo
 
Foobar

foobar

24/06/2008 15:44:00
Quote Anchor link
Afbeelding
Strippen die handel. php.net is je vriend :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.