Html verplaatsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jens B

Jens B

24/03/2011 17:07:21
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb niet de mogelijkheid om in de bronfiles te kijken.
(dus ik heb geen idee hoe bijvoorbeeld het menu op de pagina word gezet)

Als ik nou een menu op een andere plek wil zetten is er dan iets zoals:
Ik pak de html inhoud van div met id "menu"
En zet het in een eigengemaakt div met id "nieuweplek"

Is zoiets mogelijk ? Ik weet even niet hoe ik dit moet googlen!

Javascript of php maakt niet uit

Ben benieuwd!

Bedankt alvast voor het meedenken en de aandacht.

Vriendelijke groet,
Jens
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:42:49
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

24/03/2011 17:16:11
Quote Anchor link
Als je niet de broncode hebt dan kan je er ook geen vragen over stellen.

Hoe denk jij nu, met jouw uitleg, ons een antwoord te laten formuleren.
 
Jens B

Jens B

25/03/2011 09:59:14
Quote Anchor link
Soms snap ik forums niet helemaal, mensen verwachten volgens mij altijd heel erg moeilijke vragen.

Noppes, mijn vraag is toch helemaal niet zo heel moeilijk?
Als je dat leest kun je toch wel zelf een beeld vormen wat ik bedoel?

Het is niet zo dat ik een probleem heb.
Ik denk gewoon hardop na op een forum, en ben benieuwd of mensen iets weten en me een richting op kunnen sturen.

Ik zal een voorbeeld geven:

<table>
<tr>
<td id=menu>
<table>
<tr>
<td> Item 1 </td>
<td> Item 2 </td>
<td> Item 2 </td>
<td> Item 3 </td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
<tr>
<td id=content> hier content </td>
</tr>
<tr>
<td id=Bottom> </td>
</tr>
</table>


zoals je ziet zit er in de TD met id "menu" een table.
Kan ik nou die hele table oppakken met een script en de table in de td met id "bottom" plaatsen.

Bijvoorbeeld javascript heeft iets als innerHTML, maar kan ik ook gewoon de hele html verplaatsen.

Dit is opsich de hele vraag.
Bovenin schetse ik een situatie waarin ik kan komen te zitten, ik vraag eigenlijk precies hetzelfde en toch heb je er moeite mee Noppes ?

Waar stel ik nou zo'n vreemde vraag dat jij besluit dat je het niet snapt en dan mij confronteert met "Hoe denk jij nu, met jouw uitleg, ons een antwoord te laten formuleren."

Pak deze mail niet als vervelend op, maar ik begrijp zelf echt niet waarom de vraag van mij lastig is ?

Met vriendelijke groet,
Jens
 
Maikel  B

Maikel B

25/03/2011 10:20:29
Quote Anchor link
maar hoe zou jij het willen gaan verplaatsen als je niet bij de code kan?
 

25/03/2011 10:28:15
Quote Anchor link
Tabellen horen niet gebruikt te worden voor lay-out / styling!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/03/2011 10:40:56
Quote Anchor link
Karl Karl op 25/03/2011 10:28:15:
Tabellen horen niet gebruikt te worden voor lay-out / styling!
Eens, maar heeft niks te maken met de vraag van de topicstarter.

Volgens mij wil topicstarter een element van een andere (niet zijn eigen) website inlezen en de inhoud ergens anders tonen. Dat is dus de vraag.

(@Topicstarter, let er wel op dat de dingen die je doet legaal zijn.)
 
Jens B

Jens B

25/03/2011 10:50:25
Quote Anchor link
Ik heb een php file en een javascript file om script te overullen.
Zo kan ik bijvoorbeeld met de str_replace vanalles weghalen of op de pagina zetten zonder in de broncode te zitten.

Zo kan ik dus op een plek waar ik wil een nieuwe <div id=Nieuw> plaatsen.

Bovenin staat een menu en dat menu wil ik eigenlijk oppakken en in die <div id=Nieuw> plaatsen..

Snapje Maikel B ?



Karlkarl, je loopt me te fucken he :P daar hebben we het niet over..
 
Gerhard l

gerhard l

25/03/2011 10:56:18
Quote Anchor link
Zal wel aan mij liggen, maar ik snap er alsnog niets van? Str_replace van een pagina zonder broncode? Wat is overullen...
Karl fuckt volgens mij niet, tabel gebruik je gewoon niet, daar heeft hij het over, maar waar jij het over hebt is voor mij nog een raadsel.
 
Jens B

Jens B

25/03/2011 11:27:30
Quote Anchor link
Stel voor dat ik deze pagina heb gehuurd ( ik huur een webshop) maar stel voor dat het deze pagina is.

En ik wil het complete blok "Laatste forum berichten" verplaatsen.
Heel dat blok wil ik onder het blok "recente reacties" zetten..

Zo duidelijker?
 
Maikel  B

Maikel B

25/03/2011 11:36:38
Quote Anchor link
Ik snap het nog steeds niet echt maar weet wel wat je bedoeling is.
Maar wat heb je tot nu toe?

En misschien een stukje relevantie code :)
 
Jens B

Jens B

25/03/2011 11:50:46
Quote Anchor link
Ik heb nog niks, ik ben gewoon aan het brainstormen in dit forum, hoopte op ideeën waar ik op verder kan zoeken.. Maar het lijkt wel of ik een unieke gedachte heb ofzo..

<div id=tekst> tekst staat hier </div>

Als ik nou die "tekst staat hier" wil hebben, en ergens anders wil zetten op de pagina kan ik dat bijvoorbeeld met javascript doen

document.getElementById('tekst').innerHTML

Tot zover volg je me ?
 
Gerhard l

gerhard l

25/03/2011 11:53:13
Quote Anchor link
nee want jij zei dat je geen broncode had dus hoe weet je dat het div id tekst is
 
Maikel  B

Maikel B

25/03/2011 11:56:48
Quote Anchor link
Gerhard l op 25/03/2011 11:53:13:
nee want jij zei dat je geen broncode had dus hoe weet je dat het div id tekst is


In je browser rechtsklikken en dan "Bron weergeven" of iets dergelijks
HTML krijg je altijd te zien.

@Jens Probeer een "script" met php-code en de "broncode" wat je via je browser kunt kijken niet door elkaar te halen.

Maar hoe wil jij een bestand aanpassen waar je niet bij kunt komen?
Ik blijf het raar vinden.
 
Jens B

Jens B

25/03/2011 11:58:46
Quote Anchor link
Dat zie ik toch in de source als ik de pagina laad en klik op view source ..

Met broncode bedoel ik dat ik niet in dreamweaver een php pagina heb waarin ik makkelijk even het uiterlijk kan aanpassen van de pagina

Maar ik zie de "view source" toch gewoon alles

Toevoeging op 25/03/2011 12:03:35:

Maikel ( bedankt voor je aandacht en meedenken )

Ik heb een webshop gehuurd. Kant en klaar.
Op de server heb ik de mogelijkheid om in een replace_content.php file te werken
en een additional.js

Als ik nou klik op "bron weergeven" en ik zie bij bijvoorbeeld het menu het volgende:

<div id=menu> item 1 item 2 item 3 </div>

Stel voor dat ik een banner BOVEN het menu wil plaatsen ( zit er standaard niet in ).. Dan heb ik de mogelijkheid om in de replace_content.php het volgende te doen.

parent::$html = str_replace('<div id=menu>', '<div class="banner">banner</div><div id=menu>', parent::$html);

En voila zonder in de bron.php file te zitten plaats ik een banner boven het menu

dit snap je ?

Toevoeging op 25/03/2011 12:05:59:

Dat soort dingen kan ik doen:

Nog een voorbeeld:

$Demo = str_get_html(parent::$html)->find('div[id=menu]');
parent::$html = str_replace($Demo ,'', parent::$html);

Weg is het menu.. snap je ?

Toevoeging op 25/03/2011 12:07:44:

Je moet een beetje creatief zijn om dingen voor elkaar te krijgen.. en dat noem ik zelf "Overrullen" de broncode zegt "het menu staat op de pagina" en ik overrule dat in de replace_content.php en ik zeg nee nee het menu mag niet zichtbaar zijn..

Slechts voorbeelden dit he..

Maar kan je me volgen met dit ?

Toevoeging op 25/03/2011 12:16:22:

Op deze manier kan ik toch wat aanpassingen maken.. Maar ik kan dit niet doen in de orginele bron.php
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

25/03/2011 12:20:06
Quote Anchor link
Broncode in PHP zien te krijgen en dan "getBetween" (http://www.jonasjohn.de/snippets/php/get-between.htm)
 
Jens B

Jens B

25/03/2011 12:42:07
Quote Anchor link
Gerben,

Dankjewel voor je reactie, maar de broncode krijgen gaat hem niet worden.

Als ik die zou krijgen dan was het ook niet moelijk geweest om het menu ergens anders op de pagina te zetten :-)

Toevoeging op 25/03/2011 12:42:57:

Trouwens:

Misschien kan ik het nu nog duidelijker maken..
Ik wil het menu gewoon ergens anders op de pagina zetten..

Is dit duidelijker voor jullie ?
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

25/03/2011 12:43:07
Quote Anchor link
Sorry, ik bedoel "generated HTML code".
 
Jens B

Jens B

25/03/2011 12:43:38
Quote Anchor link
Ik ga datgene wat jij zegt een bestuderen
Gewijzigd op 25/03/2011 12:46:15 door Jens B
 
Mar cel

Mar cel

25/03/2011 13:42:52
Quote Anchor link
Gebruik je jQuery? (kan ook met normaal js):

1. html van element opvragen, in een var zetten. ( varnaam = $(element).html(); )
2. element verwijderen ( $(element).remove(); )
3. varnaam plaatsen in de nieuwe container/div. ($(nieuwelement.).html(varnaam);

Mocht je geen mogelijk hebben om een nieuwe div/container te maken dan kan je nog het element wat boven de nieuwe gewenste positie aanroepen en 'after' gebruiken:
$(bovenStaandeElement).after(html);
 
Jens B

Jens B

25/03/2011 13:46:16
Quote Anchor link
Kijk Marcel,

Daar heb ik wat aan !
Ik ga het eens uitproberen

harstikke bedankt!
 
Wouter J

Wouter J

25/03/2011 15:53:03
Quote Anchor link
@Jens, als je geen jQuery gebruikt kan je dit gewoon met gewoon JavaScript doen. jQuery moet per pagina 29kb inladen...
Gewijzigd op 25/03/2011 15:53:23 door Wouter J
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.