html wordt niet weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan Renne

stefan Renne

27/05/2010 10:27:29
Quote Anchor link
wanneer ik html uit de db haal worden de tags op het scherm weergeven en niet de daadwerkelijke text.
Weer iemand hoe ik dit kan op lossen?
groetjes stefan
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 00:15:03
 
Hipska BE

Hipska BE

27/05/2010 10:31:07
Quote Anchor link
gebruik je toevallig nergens htmlentities of htmlspecialchars?
 
Dennis meijer

dennis meijer

27/05/2010 10:37:47
Quote Anchor link
heb je misschien script?
 
Stefan Renne

stefan Renne

27/05/2010 10:43:55
Quote Anchor link
htmlentities of htmlspecialchars gebruik ik nergens...

keb alleen <meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=utf-8" /> in de head, is dat het misschien?
Gewijzigd op 27/05/2010 10:46:02 door stefan Renne
 
Hipska BE

Hipska BE

27/05/2010 10:44:27
Quote Anchor link
@dennis: Tuurlijk heeft hij dat! Anders zou er helemaal niets te zien zijn op zijn pagina :p (stel eens nuttige vragen)

@stefan: Hoe ziet die html eruit in je DB?
 
Dennis meijer

dennis meijer

27/05/2010 10:50:39
Quote Anchor link
iki bedoel dat hij een voorbeeld kan geven zodat we kunnen kijken?
 
Stefan Renne

stefan Renne

27/05/2010 11:52:26
Quote Anchor link
de html is een regelrechte rip van de text die in phpbb in een post word weergeven (ik ben zelf een forum aan het schrijven)

Afbeelding
Gewijzigd op 27/05/2010 11:53:00 door stefan Renne
 

27/05/2010 11:55:39
Quote Anchor link
En geef dan nu eens relevante code van dat bestand wat de tekst laat zien.
 
Stefan Renne

stefan Renne

27/05/2010 12:08:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php $query = mysql_query("SELECT * FROM `forum_posts` WHERE `topic_id`='".$_GET['id']."' ORDER BY `post_id` ASC");
                                                                        
if (mysql_num_rows($query)!=""){
echo '<table>';
                                        while ($rij = mysql_fetch_array($query)){
                                        $user = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE `uid`='".$rij['userid']."'"));
                                        echo '<tr>';
                                            echo '<td>'.$user['username'].'<br/><img src="'.$user['avatar'].'" /><br/>Post '.$rij['post_id'].'</td>';
                                            $text = $rij['post_text'];
                                            echo '<td><div class="bbcode">'.$bbcode->Parse($text).'</div></td></tr>';
                                        echo '<tr><td><hr /></td><td><hr /></td></tr>';
}

echo '</table>';    
}
    
?>



en dan gaat t om $rij['post_text']

ik ben al iets verder, ben dr achter dat t met de $bbcode->Parse temaken heeft, code daarvan komt zo
Gewijzigd op 27/05/2010 12:13:37 door stefan Renne
 

27/05/2010 12:12:30
Quote Anchor link
Dan zit er waarschijnlijk in je bbcode parser een htmlspecialchars o.i.d.
Daar moet je dus kijken.
 
Stefan Renne

stefan Renne

27/05/2010 12:14:58
Quote Anchor link
require_once($rootpath."/bb/nbbc.php");
$bbcode = new BBCode;
$bbcode->SetSmileyURL($rootpath."/bb/smileys");
$bbcode->SetSmileyDir($rootpath."/bb/smileys");

en dit is de parser http://sourceforge.net/projects/nbbc/files/
 
Stefan Renne

stefan Renne

27/05/2010 12:16:37
Quote Anchor link
of heeft iemand een beter idee voor een bbcode parser?
 
Sander de Vos

Sander de Vos

27/05/2010 12:19:55
Quote Anchor link
En wat als je die zeer grote bb parser vervang door iets als deze:
http://www.phphulp.nl/php/script/gastenboeken-fora/ubb-parse-script-zonder-gedoe/1718/

Deze gebruik ik zelf ook, met succes.
 

27/05/2010 12:30:42
Quote Anchor link
Sander:
En wat als je die zeer grote bb parser vervang door iets als deze:
http://www.phphulp.nl/php/script/gastenboeken-fora/ubb-parse-script-zonder-gedoe/1718/

Deze gebruik ik zelf ook, met succes.


Dan heb je nog steeds hetzelfde probleem. Want het probleem is namelijk dat er geen html in de database hoort te zitten, maar bbcode.
Hij kan dus gewoon nog steeds die andere bbcode parser gebruiken, die volgens mij, een heel stuk beter is dan die jij suggereert.
 
Stefan Renne

stefan Renne

27/05/2010 12:43:00
Quote Anchor link
ik denk dat ik zelf maar een mini bb parser schrijf aan de hand van preg_replace ...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.