[HTML/CSS] Firefox uiterlijk probleem.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »
Lol lol

lol lol

20/04/2009 18:16:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb een probleem met mijn website en het probleem ligt 'em in het uiterlijk van firefox.

Ik heb een layout gemaakt in Photoshop, deze hebben ik gesliced etc etc. Nu heb ik alles in elkaar gezet, alleen in Firefox verschuift het menu naar rechts, echter is dit probleem niet in Internet Explorer 7, hier staat het menu netjes in het midden.
Ik dacht in eerste instantie het op te kunnen lossen met margins, alleen verschuift dit weer in Internet Explorer 7.

Mijn CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
<style type="text/css">

/* INDELING */

body{
text-align: center;
font: 12px;
font-family: Arial;
}

#total {
font-family: Arial;
position: center;
width: 939px;
margin-right: auto;
margin-left: auto;
text-align: center;
}

#header {
height: 118px;
width: 939px;
text-align: center;
background-image: url(afbeeldingen/header.gif);
background-repeat: no-repeat;
}

#menu {
margin-left: auto;
margin-right: auto;
height: 37px;
width: 939px;
}

#news {
height: 32px;
width: 939px;
background-image: url(afbeeldingen/boven.gif);
background-repeat: no-repeat;
}

#links {
text-align: left;
float: left;
height: 535px;
width: 12px;
background-image: url(afbeeldingen/links.gif);
background-repeat: no-repeat;
}

#content {
text-align: center;
float: left;
height: 535px;
width: 758px;
background-image: url(afbeeldingen/content.gif);
background-repeat: no-repeat;
}

#rechtsmid {
float: left;
height: 535px;
width: 26px;
background-image: url(afbeeldingen/rechtsmid.gif);
background-repeat: no-repeat;
}

#rechtscontent {
float: left;
height: 535px;
width: 120px;
background-image: url(afbeeldingen/rechts_content.gif);
background-repeat: no-repeat;
}

#rechts {
float: left;
height: 535px;
width: 23px;
background-image: url(afbeeldingen/rechts.gif);
background-repeat: no-repeat;
}

#onder {
float: left;
height: 15px;
width: 939px;
background-image: url(afbeeldingen/onder.gif);
background-repeat: no-repeat;
}

#footer {
font-size: 10px;
height: 14px;
width: 939px;
clear: both;
text-align: center;
}



/* MENU HORIZONTAAL */


ul {
list-style-type: none;
height: 37px;
width: 940px;
margin: 0;
}

li {
margin-left: auto;
margin-right: auto;
float: left;
}

ul a {

text-align: center;
background-image: url(afbeeldingen/btn_normal.gif);
background-repeat: no-repeat;
}

ul li a:hover
{
display:block;
text-align: center;
background-image: url(afbeeldingen/btn_hover.gif);
width: 94;
height: 37;
color: #FFFFFF;
}

ul a:visited
{
display:block;
text-align:center;
background-image: url(afbeeldingen/btn_normal.gif);
width: 94;
height: 37;
text-decoration: none;
font-family: Arial, Veranda;
size: 12;
color: #c1c1c1;
}

ul a:active
{
display:block;
text-align:center;
background-image: url(afbeeldingen/btn_normal.gif);
width:94;
height: 37;
text-decoration: none;
font-family: Arial, Veranda;
size: 12;
color: #c1c1c1;
}

ul a:link
{
display: block;
text-align:center;
background-image: url(afbeeldingen/btn_normal.gif);
width: 94;
height: 37;
text-decoration: none;
font-family: Arial, Veranda;
size: 12;
color: #c1c1c1;
}
</style>



Hier mijn HTML:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<html>
<head />
<body>

    <div id="total">
    <!-- RESET HTML SIZE -->
    <style type="text/css">
    <!--
    body{
    text-align: center;
    margin-right: auto;
    margin-left: auto;
    background-color: #000000;
    }
    -->
    </style>
    <!-- EIND RESET HTML SIZE -->
    <div id="header">
    </div>
    
    <div id="menu">
        <ul>
          <li><a href="#" class="ul">Home</a></li>
          <li><a href="#" class="ul">Contact</a></li>
          <li><a href="#" class="ul">Registreren</a></li>
        <li><a href="#" class="ul">Inloggen</a></li>
        <li><a href="#" class="ul">Forum</a></li>
        <li><a href="#" class="ul">Gastenboek</a></li>
        <li><a href="#" class="ul">Test1</a></li>
        <li><a href="#" class="ul">Test2</a></li>
        <li><a href="#" class="ul">Test3</a></li>
        <li><a href="#" class="ul">Test4</a></li>
         </ul>
    </div>

    <div id="news">
    </div>
    
    <div id="links">
    </div>
    
    <div id="content">
    <font class="mid">Welkom op de nieuw site!</font>
    </div>
    
    <div id="rechtsmid">
    </div>
    
    <div id="rechtscontent">
    </div>
    
    <div id="rechts">
    </div>
    
    <div id="onder">
    </div>
    
    <div id="footer">
    <font class="warn">
    Blabla bla copyright
    </font>
    </div>

</div>
</body>
</html>


Voorbeeld:
http://www.zimblox.nl/test.html

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lol lol
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 17:45:22
 
Tamara

Tamara

20/04/2009 18:48:00
Quote Anchor link
Misschien beter als je een voorbeeldje online hebt, want die plaatjes hebben wij natuurlijk niet ;)
 
Noppes

Noppes

20/04/2009 18:53:00
Quote Anchor link
Om te beginnen kan je de margin en de pading op 0 stellen
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

20/04/2009 19:06:00
Quote Anchor link
Zou je verder niet zorgen dat je text in het menu in het midden van je knoppen zit, en niet aan de bovenkant, met een "text-align: center".

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
ul {
list-style-type: none;
height: 37px;
width: 940px;
margin: 0;
padding: 0;
}


edit: uitleg.

IE en FF behandelen sommige elementen verschillend.

FF heeft bijvoorbeeld bij een ul automatisch een bepaalde padding, wanneer deze niet is opgegeven, waar internet explorer dat niet doet.

edit2:

Ik zou met jou design óf de divbox tegen de bovenkant aanzetten, of ronde hoeken gebruiken. Hij zweeft namelijk nu, terwijl hij boven vierkante hoeken heeft, en beneden ronde. Lijkt mij niet de bedoeling.

Om je website tegen de bovenkant aan te zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
html{
margin: 0;
padding: 0;
}

body{
margin: 0;
padding: 0;
text-align: center;
font: 12px;
font-family: Arial;
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter van Linschoten
 
Lol lol

lol lol

20/04/2009 19:17:00
Quote Anchor link
Lapidi schreef op 20.04.2009 19:06:
Zou je verder niet zorgen dat je text in het menu in het midden van je knoppen zit, en niet aan de bovenkant, met een "text-align: center".


Dit werkt niet, center is het gedeelte van links naar rechts, niet van top naar bottom.

Klinkt erg dom dit, maar mede dankzij jullie heb ik het probleem gevonden, door de uitleg heb ik bij ul margin: 0; en padding: 0; neergezet, en werkt het nu ook in Firefox.

Met andere woorden, opgelost!
Hartelijk dank voor de reacties.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door lol lol
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

20/04/2009 21:53:00
Quote Anchor link
Wat ik vaak standaard in mijn CSS files zet is deze code; een aanrader ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
html, body, div, form
{
    margin: 0px;
    padding: 0px;
}

div
{
    box-sizing: border-box;
    -moz-box-sizing: border-box;
    -khtml-box-sizing: border-box;
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.