html_entity_decode en xml youtube

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ceasar Feijen

Ceasar Feijen

06/12/2009 15:56:00
Quote Anchor link
Hai,

Heb een probleem waar ik niet uitkom
Ik lees een xml in van youtube
(video)
http://www.youtube.com/watch?v=IVXkAyRtf54&feature=youtube_gdata
(xml)
http://gdata.youtube.com/feeds/base/videos/IVXkAyRtf54/related?client=ytapi-youtube-watch&v=2

en wil daarvan een video weergeven met titel tekst en beschrijving
Echter in de title krijg ik een ? ipv. Izumi Watanabe plays Bechstein(chopin-1)

Izumi Watanabe plays Bechstein?chopin-??

De ( en ) worden dus niet omgezet
In php heb ik het als volgt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
html_entity_decode(utf8_decode($titlevideo))
?>

Iemand misschien een oplossing ?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:59:57
 

06/12/2009 16:10:00
Quote Anchor link
Die xml is al utf-8.
Jij hebt je pagina dus niet goed ingesteld :-), daar moet je even de encoding van aanpassen.
 
Ceasar Feijen

Ceasar Feijen

06/12/2009 16:13:00
Quote Anchor link
De pagina template is <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />

omzetten naar

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

haalt niets uit helaas
 

06/12/2009 16:37:00
Quote Anchor link
Jammer genoeg is international gedoe in php<6 wat geklooi. Lees bijvoorbeeld dit document eens door.
Ook kun je dit proberen:
$str = mb_convert_encoding($str, 'HTML-ENTITIES', 'UTF-8')
 
Ceasar Feijen

Ceasar Feijen

06/12/2009 16:45:00
Quote Anchor link
Okay,
Ik zie het :)
Denk niet dat er een simpele oplossing voor is.
Voor nu gewoon geen chinese video's ophalen :)
Bedankt voor het meedenken
 

06/12/2009 16:46:00
Quote Anchor link
Mjah, in principe heb je dus twee regels nodig om te zorgen dat het goed komt.
Maar die regeltjes kan ik dus niet meer vinden :-(
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.