html/php extensie bestand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Piet Knaap

Piet Knaap

25/03/2016 08:21:16
Quote Anchor link
Ik heb een Mysql database met wat een aantal records die verwijzen naar een aantal RDP bestanden. Als ik de onderstaande code uitvoer krijg ik in het scherm de juiste tekst te zien "http://website/rdpfile.rdp"

echter als ik op de link klik krijg ik een rdpfile.mp3 (dus geen rdp meer maar mp3) terug als bestand.....Wat zorgt ervoor dat ik een andere extensie terug krijg?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$result
= mysql_query($SQL_Opvraag_Query);
    if (mysql_num_rows($result) >= 1) {
        while($row = mysql_fetch_array( $result )) {
echo '<input type="image" target="_top.middenvlak" src="http://website/rdpfile.rdp" id="printButton" style="width: 50px; height: 50px;" onclick="location.href=\'http://website/rdpfile.rdp\'">';
        }
}

?>



Sorry als mijn topic per ongeluk in de verkeerde groep staat.... Het is een combinatie van php/mysql/html
- Ariën -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 25/03/2016 10:24:01 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:34:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/03/2016 10:24:52
Quote Anchor link
Wel vreemd, misschien dat je ergens een rewrite-rule hebt in je configuratie (.htaccess)?

Verder raad ik aan om over te stappen op de functies van PDO of MySQLi.
 
Piet Knaap

Piet Knaap

25/03/2016 10:43:56
Quote Anchor link
Ik heb even gekeken maar we hebben geen .htaccess rules... Het vreemde is als ik de link c:\rdpfile.rdp maak doet de link het goed. Maar als ik er ../rdpfile.rdp of http://website/rdpfile.rdp van maak krijg ik als uitkomt rdpfile.mp3......
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

25/03/2016 10:44:23
Quote Anchor link
Het kan ook heel goed zo zijn dat je een AddType voor RDP bestanden nodig hebt.
 
Piet Knaap

Piet Knaap

25/03/2016 10:45:55
Quote Anchor link
Beste Ben van Velzen
Wat bedoel je precies met "AddType"

En moet ik dat op de webserver doen of op de clients?

Ik gebruik overigens internet explorer (Windows 10)

Toevoeging op 25/03/2016 13:15:58:

LoadModule mime_module modules/mod_mime.so
AddType application/x-httpd-php .rdp


Als ik het bovenstaande toevoeg aan mijn httpd.conf opent het geen mp3 maar krijg ik de tekst te zien in het rdp bestand. Is er ook nog een functie die het rdp bestand uitvoert ipv de tekst
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

25/03/2016 16:05:07
Quote Anchor link
Je moet hem ook niet toevoegen met het php mimetype, je wil hem immers doorzetten naar de browser. application/rdp zal veel beter werken.
 
Piet Knaap

Piet Knaap

29/03/2016 09:25:14
Quote Anchor link
Het onderstaande doet inderdaad het gewenste :) Bedankt Ben voor de hint

AddType application/x-rdp rdp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.