htmlspecialchars() vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »
Sam

Sam

10/09/2006 11:46:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb hier een berichtsysteem waarmee gebruikers berichten kunnen sturen naar andere gebruikers. Het bericht word simpelweg in een MySQL database opgelsagen. Natuurlijk kwam ik het probleem tegen dat als je een bericht maakt met een ' (enkele quote) erin, en deze in de DB probeert te proppen, dat MySQl het niet pakt omdat die reageerd op de enkele quote. Dit heb ik opgelost door htmlspecialchars($_POST['bericht']) te gebruiken. Dit werkt. Nu wil ik later nog eens het bericht uit de database halen, en enkel als string in PHP gebruiken, en dan weer terugzetten. Maar nu werkt de htmlspecialchars niet meer. Als ik htmlspecialchars($bericht) gebruik, blijven de enkele quotes staan.

Als ik htmlspecialchars($bericht, ENT_QUOTES) gebruik, kan hij wel in de database, maar niet hetzelfde als bij de $_POST.

Weet iemand hoe dit kan? Is htmlspecialchars enkel te gebruiken bij een POST??

SAplayer
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 13:10:59
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

10/09/2006 12:00:00
Quote Anchor link
Dit heb ik al is opgeschreven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
stripslashes();
//als je strings met quotes erin wilt bewerken voordat ze in je db gaan
//moet je juist addslashes hebben. Die escapet keurig alle quotes.


addslashes();
//die zorgt dat alle backslashes worden verwijderd
//Bij het uitlezen van gegevens uit je db moet je dan weer stripslashes gebruiken

$gebruikersnaam = addslashes($gebruikersnaam);
$wachtwoord = addslashes($wachtwoord);

strip_tags();
//dan krijg je een string waar alle gekke tekens vervangen worden door hun HTML equivalent.
//hij vervangt bijvoorbeeld een dubbele quote (") door: &quot;

htmlspecialchars();

strip_tags() gooit hij alle html eruit, en er blijft ook niks van over zoals bij
htmlentities wel het geval is (bij htmlentities word het alleen niet meer uitgevoerd)
htmlentities();
Met htmlentities voorkom je in ieder geval dat die html codes door de browser uitgevoerd worden.
Met eregi zou je dan bijv. alles tussen < & > kunnen verwijderen.
?>
 
Bo az

Bo az

10/09/2006 12:05:00
Quote Anchor link
Ik snap je verhaal niet helemaal maar even het volgende:

Wil je Quotes omzetten naar HTML code, gebruik dan:
htmlentities($sVar, ENT_QUOTES);

Wil je het weer terug zetten gebruik dan:
html_entity_decode($sVar, ENT_QUOTES);

Maar, je gebruikt dit dus om het quotes probleem in een MySQL database op te lossen? Dan kan je, je misschien voorstellen dat dit niet de juiste wijze is om dat op te lossen, want dat zou betekenen dat je alleen HTML data in een MySQL database zou kunnen opslaan.
Er is dus een andere oplossing voor namelijk:
mysql_real_escape_string($sVar);
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bo az
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

10/09/2006 12:09:00
Quote Anchor link
Als je een string in je DB probeert te stoppen hangt het er van af wat de instelling van magical quotes is.

Bij de meeste hosts staat hij (nog) aan, wat inhoudt dat PHP automatisch een slash voor een enkele quote zet. Voor MySQL is dat geen probleem, want die herkent de slash als escape-teken en slaat de enkele quote op zonder de slash.

Bij het uit de DB halen zit magical quotes nogal in de weg, want dan zal hij er weer automatisch eentje toevoegen en moet je met stripslashes aan de gang.

Omdat iets uit je DB halen veel vaker voorkomt dan iets er in stoppen, heb ik daarom de volgende strategie in mijn scripts:

Zet magic quotes uit. Dat doe je door een .htaccess bestand in de root van je site te zetten, met daarin dit:
php_flag magic_quotes_gpc off

Voordat je nu tekst in je DB zet, haal je er addslashes of mysql_real_escape_string overheen, zodat de quotes geëscapet worden.

MySQL herkent de escape karakters en slaat alles op zonder slashes

Bij het opvragen van gegevens uit je DB heb je nu geen vertaalslag meer nodig.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

10/09/2006 13:41:00
Quote Anchor link
Maar mysql_real_escape_string() gebruiken zorgt er bij mij voor dat ik tekens zoals + en nog een paar niet de database in kan gooien ma wel gewoon via phpmyadmin

en ook tekens zoals: éóèò enz..

probeer maar eens zelf: http://84.105.39.21 /

GR. mebus
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
Sam

Sam

10/09/2006 19:33:00
Quote Anchor link
het lukt met addslashes(). Dan veranderd hij de & enzo in HTML codes. En de enkele qoutes laat hij staan, en komen zonder problemen in de database. Als ze er weer uit moeten moet ik denk ik alleen wel weer stripslashes() gebruiken....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.