HTTP 500 error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/06/2018 12:42:10
Quote Anchor link
Weet iemand misschien hoe dit kan is het een fout van mijn webhosting of bij mij?
Als er een PHP fout is krijg ik namelijk dit te zien inplaats van een Mysqli of php error code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Deze pagina werkt niet
www.unionwar.com kan dit verzoek momenteel niet verwerken.
HTTP ERROR 500


Is dit een server fout of iets bij mij?

Toevoeging op 10/06/2018 12:43:09:

Eeyk Vd noot op 10/06/2018 12:42:10:
Weet iemand misschien hoe dit kan is het een fout van mijn webhosting of bij mij?
Als er een PHP fout is krijg ik namelijk dit te zien inplaats van een Mysqli of php error code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Deze pagina werkt niet
www.unionwar.com kan dit verzoek momenteel niet verwerken.
HTTP ERROR 500


ik gebruik de display code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE);
ini_set('display_errors', '1');


Is dit een server fout of iets bij mij?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 12:47:53
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/06/2018 13:35:33
Quote Anchor link
Voeg tevens toe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ini_set('display_startup_errors', true);

Dit is overigens alleen bedoeld voor ontwikkeling.

Als je nog steeds een internal server error fout krijgt, check dan je logs.

Hoe kan het trouwens dat dit op een productie-omgeving gebeurt? Je hebt toch wel een aparte ontwikkelomgeving?
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/06/2018 14:03:09
Quote Anchor link
Had ik wel tot mijn pc crashten en het mij niet meer lukte om een Offline database te creeren.
sinds dien gebruik ik gewoon een afgeschermde map om scripts te testen.



ini_set('display_startup_errors', true);

werkt niet blijft zelfde fout gegeven, volgens google moet ik in phpini kijken dit heb ik gedaan, en daar staat display error's off, heel vreemd want dit heeft altijd wel aangestaan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/06/2018 15:15:40
Quote Anchor link
Zoek even in je errorlog of daar een foutmelding in staat.
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/06/2018 17:00:52
Quote Anchor link
Bedankt daar stond de fout inderdaad.
Nou erg vreemd dat het in eens uit staat heb maar eens mijn hoster aangeschreven.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/06/2018 17:14:49
Quote Anchor link
Je wilt sowieso niet dat fouten op het scherm worden gedumpt in een productieomgeving.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/06/2018 20:35:32
Quote Anchor link
Dus daarom op productie-niveau de visuele error_reporting uitzetten, en de error_log aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
php_flag display_startup_errors off
php_flag display_errors off
php_flag html_errors off
php_flag  log_errors on
php_value error_log  /home/pietje/website.nl/PHP_errors.log

En zorg ervoor dat die log-file schrijfbaar is, en niet openbaar staat in je public_html.

Maar met PHP kan je ook error afhandelen:
https://www.w3schools.com/php/func_error_set_error_handler.asp

Zo kan je bijvoorbeeld op localhost en je test-domein je errors in beeld tonen, maar op andere domeinen die op productie draaien voorzien van een: "Er is bij ons een technische fout opgetreden. De fout is bij ons opgeslagen!", waarbij je de log opslaat: http://php.net/manual/en/function.error-log.php

Je kan voor het gemak een (bijv. md5-hash) genereren zodat je de error kunt identificeren tussen de foutmelding op je site, en de log. Zo kunnen bezoekers deze eventueel doorgeven.
Gewijzigd op 10/06/2018 20:42:31 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.