huidige datetime tussen start en eind datetime

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

01/05/2020 17:58:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * from events WHERE actief=1 AND  '".date('Y-m-d h:i:s')."' between startdatum and einddatum LIMIT 20


bijv huidige datum: 1 mei 18:00 uur met een rij -> startdatum van 2020-04-20 09:00:00 , einddatum van 2020-05-20 12:00:00.

Als ik de query uitvoer met deze huidige datum, dan krijg ik resultaat.
Wat ik wil is dat ik alleen resultaat krijg wanneer de tijd tussen 9:00 en 12:00 is en niet om 18:00.

Dus met de dagen tussen 2020-04-20 en 2020-05-20 en tijden tussen 9:00 en 12:00 uur.

Moet ik dan apart een tijdtabel maken?

Dit werkt ook niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * from events WHERE actief=1 AND  '".date('Y-m-d')."' between startdatum and einddatum  AND  '".date('h:i:s')."' between TIME(startdatum) AND TIME(einddatum) LIMIT 20


Ik krijg gewoon tijden die na 12:00 liggen.
Gewijzigd op 01/05/2020 18:09:23 door Daniel van Seggelen
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 22:39:54
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2020 19:41:58
Quote Anchor link
Sja, h is ook de 12-uurs notatie, en H de 24-uurs notatie.

Tenzij startdatum en einddatum hun tijd ook via PHP toegekend hebben gekregen is het misschien ook onverstandig om tijd in PHP en tijd in MySQL te mixen omdat deze zich misschien op verschillende apparaten bevinden en dus mogelijk ook aparte klokken hebben die niet helemaal gelijk lopen. Kies dus voor één van de twee als de enige klok voor tijdsindicatie.
 
Ivo P

Ivo P

03/05/2020 13:20:22
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE NOW() BETWEEN startdatum AND einddatum


ik vind datum trouwens een verwarrende term als je r toch ook een tijd bij zet
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.