huidige datum in form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rowan

rowan

24/02/2007 18:53:00
Quote Anchor link
is het mogelijk om de huidige datum bijvoorbeeld 24/02/2007 in een form weer te geven? het liefst zonder MysQl.
is hij dat ook veranderbaar als het een andere data moet zijn?

alvast hartelijke dank
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:31:16
 
Bart van der veen

bart van der veen

24/02/2007 18:56:00
Quote Anchor link
huidige datum:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo date(Y).'/'.date(m).'/'.date(d) ;
?>


kijk ook ff naar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
date()
strtotime()
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bart van der veen
 
W W

W W

24/02/2007 19:01:00
Quote Anchor link
Je kunt zelf tijd weergeven,
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/02/2007 19:23:00
Quote Anchor link
Bart, het weergeven van de datum zou dan zo moeten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo date('d/m/Y');
?>


@rowan: hoe bedoel je dat de datum ook veranderbaar moet zijn als het een andere datum moet zijn?
 
Rowan

rowan

24/02/2007 19:59:00
Quote Anchor link
hij moet het weergeven in een form, meestal zal de huidige datum van toepassing zijn, maar omdat het ook van gisteren of daarvoor kan zijn is het noodzakelijk dat het in de form (textfield) veranderbaar is.
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

24/02/2007 20:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<input type="text" name="naam" value="'.date("d/m/Y").'">';
?>


nu komt de huidige datum in het tekstvak te staan, maar is wel te veranderen.
 
Nick Mulder

Nick Mulder

24/02/2007 20:07:00
Quote Anchor link
readonly=readonly
 
Raymond ---

Raymond ---

24/02/2007 20:10:00
Quote Anchor link
YPM schreef op 24.02.2007 20:07:
readonly=readonly
Dat is nou net niet de bedoeling ;) 2 posts hierboven is goed.
 
Rowan

rowan

24/02/2007 21:55:00
Quote Anchor link
hartelijk dank. hij werkt perfect.

nogmaals bedankt, voor de goede maar vooral snelle hulp !!!

TOPPIE
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.