huidige datum vergelijken met start en eind datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Piet Knaap

Piet Knaap

04/08/2016 09:49:10
Quote Anchor link
IK heb een mysql database met twee velden

start_date en end_date

Nu wil ik door middel van de huidige datum alleen de records terug krijgen die hier aan voldoen.

Ik heb het onderstaande zelf bedacht (zie sql_query). Alleen dan krijg ik niets terug. Als ik het gedeelte 'AND start_date <= '2016-08-04'' weglaat krijg ik wel iets terug alleen veel te veel records. Wat logisch is :)

sql_query
select * from Date WHERE start_date >= '2016-08-04' AND start_date <= '2016-08-04'

Voorbeeld database
start_date end_date
2016-08-03 00:00:00 2016-08-05 00:00:00
2016-08-04 00:00:00 2016-08-05 00:00:00
Gewijzigd op 04/08/2016 09:52:51 door Piet Knaap
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:31:54
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2016 09:52:15
Quote Anchor link
Welk type veld heb je eigenlijk?
 
Piet Knaap

Piet Knaap

04/08/2016 09:53:50
Quote Anchor link
De velden zijn 'datetime'
 
Ivo P

Ivo P

04/08/2016 10:29:37
Quote Anchor link
moet een van de velden niet ENDDATE zijn in WHERE?


SELECT *
FROM tabel
WHERE CURRENT_DATE BETWEEN DATE(start_date) AND DATE(end_date)
 
Piet Knaap

Piet Knaap

04/08/2016 10:31:47
Quote Anchor link
Als ik WHERE CURRENT_DATE BETWEEN DATE(start_date) AND DATE(end_date) gebruik krijg ik ook regels terug waarbij de begindatum al is geweest
 
Ivo P

Ivo P

04/08/2016 10:33:08
Quote Anchor link
maar de einddatum nog niet is geweest?

Beschrijf anders eens wat je precies wilt hebben, want doorgaans zoekt met bij zo'n query de lopende activiteiten. Jij kennelijk wat anders?

Toevoeging op 04/08/2016 10:34:58:

of zoek je wat vandaag start?

WHERE DATE(start_date) = CURRENT_DATE()
 
Piet Knaap

Piet Knaap

04/08/2016 10:41:10
Quote Anchor link
Ik denk dat de query wel werkt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/08/2016 13:48:22
Quote Anchor link
Ivo P op 04/08/2016 10:33:08:
Beschrijf anders eens wat je precies wilt hebben, want doorgaans zoekt met bij zo'n query de lopende activiteiten. Jij kennelijk wat anders?)

Ik zou hier inderdaad mee beginnen. Wat probeer je te bereiken? Of maak eens een tekeningetje op papier met een tijdslijn ofzo.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.