Hulp bij fout gevraagd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dries d

dries d

29/01/2010 11:08:00
Quote Anchor link
Dit scriptje wil maar niet werken

het is dus de bedoeling dat leden 200 (credits) key_usr_spezial_money bijkrijgen



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

include("../inc/config/mysql.php");

function
get_user($spalte,$userid) { // Userdaten holen
$sql ='SELECT '.$spalte.' FROM woti_key_users where key_usr_id=\''.$userid.'\'';  
$result = mysql_query($sql) OR die(mysql_error());    
$user = mysql_fetch_assoc($result);
return $user;
}  


function
update_user($updatewerte, $userid) {
    
$update = 'UPDATE woti_key_users SET '.$updatewerte.' WHERE key_usr_id=\''.$userid.'\'';
$updatetrue=mysql_query($update);    

return $updatetrue;
}




$wotibuyer=get_user('key_usr_id,key_usr_name,key_usr_spezial_money',$userid);

$wotibuyer['key_usr_spezial_money']+=$wotimoney_wert;

update_user('key_usr_spezial_money='.$wotibuyer['key_usr_spezial_money'].'',$wotibuyer['key_usr_id']);

$woti_buy_update='UPDATE woti_key_users  SET key_usr_spezial_money+=200' WHERE id=\''.$yourwotibuy['id'].'\'';
$woti_buy_update_ok=mysql_query($woti_buy_update)OR die(mysql_error());    




?>
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 03:20:30
 
- Jim  -

- Jim -

29/01/2010 11:17:00
Quote Anchor link
Kijk eens in de tutorials over databases....!!!!!
http://phphulp.nl/php/tutorials/3/474/
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php

include("../inc/config/mysql.php");

function
get_user($spalte, $userid) { // Userdaten holen
    // Query escapen

    $sql ='SELECT '.$spalte.' FROM woti_key_users where key_usr_id='.intval($userid).';';
    // Mysql Geeft een deel van je query vrij bij een fout!!!
    $result = mysql_query($sql) OR die(mysql_error());
    
    $user = mysql_fetch_assoc($result);
    return $user;
}


function
update_user($updatewerte, $userid) {

    // Risico met dynamisch je kolommen en waardes opgeven als er een hack wordt gedaan met joins kan je hele database met alle tabellen worden aangepast.
    // Ook het escapen niet toegepast

    $update = 'UPDATE woti_key_users SET '.$updatewerte.' WHERE key_usr_id='.intval($userid).';';
    // Geen error handling
    $updatetrue=mysql_query($update);

    return $updatetrue;
}




$wotibuyer=get_user('key_usr_id,key_usr_name,key_usr_spezial_money',$userid);

$wotibuyer['key_usr_spezial_money']+=$wotimoney_wert;

update_user('key_usr_spezial_money='.$wotibuyer['key_usr_spezial_money'].'',$wotibuyer['key_usr_id']);

// Foot voor WHERE
$woti_buy_update='UPDATE woti_key_users  SET key_usr_spezial_money+=200 WHERE id='.intval($yourwotibuy['id']).';';
// Weer de query error
$woti_buy_update_ok=mysql_query($woti_buy_update)OR die(mysql_error());




?>
 
Dries d

dries d

29/01/2010 11:24:00
Quote Anchor link
bedankt voor je post

maar kreeg nu dit te zien

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '+=200 WHERE id=0' at line 1
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/01/2010 11:43:00
Quote Anchor link
key_usr_spezial_money+=200

+=, wat wi je bereiken? Is dat niet gewoon +?

En het is special, met een C.
 
Dries d

dries d

29/01/2010 12:29:00
Quote Anchor link
nee moet echt spezial zijn omdat het een duitse website is

en ja het moet gewoon + 200 zijn
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/01/2010 12:43:00
Quote Anchor link
"nee moet echt spezial zijn omdat het een duitse website is "

Dus? bezoekers zien er nisk van. Ik gebruik ook vaak engelse namen en variabelen voor nederlandse sites.

Eigenlijk een loos argument vind ik ;)
 
Dries d

dries d

02/02/2010 16:09:00
Quote Anchor link
nog steeds hulp gevraagd

wie me kan helpen met het scriptje krijgt een adwords coupon van 75 euro
 
- Jim  -

- Jim -

02/02/2010 16:15:00
Quote Anchor link
Wat moet je dan gedaan hebben?
 
Dries d

dries d

02/02/2010 16:19:00
Quote Anchor link
het is dus de bedoeling dat leden 200 (credits) key_usr_spezial_money bijkrijgen


maar ik krijg een fout op lijn 29
 
- Jim  -

- Jim -

02/02/2010 16:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
// ....


$wotibuyer=get_user('key_usr_id,key_usr_name,key_usr_spezial_money',$userid);

$wotibuyer['key_usr_spezial_money']+=$wotimoney_wert;

update_user('key_usr_spezial_money='.$wotibuyer['key_usr_spezial_money'].'',$wotibuyer['key_usr_id']);

$woti_buy_update="
    UPDATE
        `woti_key_users`
    SET
        `key_usr_spezial_money` = `key_usr_spezial_money` + 200
    WHERE
        `id` = "
.intval($yourwotibuy['id'])."
    ;
"
;
if ($result = mysql_query($woti_buy_update))
{

    $woti_buy_update_ok = true;
}
else {
    error_log(mysql_error());
    die(mysql_error());
}
    


?>


Zoiets...

Gebruik je een eidtor met colored-syntax??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Jim -
 
Dries d

dries d

02/02/2010 16:28:00
Quote Anchor link
Fatal error: Call to undefined function get_user()

op lijn 5
 
- Jim  -

- Jim -

02/02/2010 16:50:00
Quote Anchor link
Dit is een functie die je ergens moet hebben gedeclareerd...
EDIT: Je moet het bovenste stuk van je eigen code er nog wel even boven plakken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Jim -
 
Tamara

Tamara

02/02/2010 16:54:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$wotibuyer
=get_user('key_usr_id,key_usr_name,key_usr_spezial_money',$userid);
?>


je moet op de plek van $userid wel een id invullen, want daarom geeft ie nu een foutmelding.

de $userid die je als parameter in je functie gebruikt wordt alleen IN de functie zelf gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function get_user($spalte, $userid) { // Userdaten holen
    // Query escapen

    $sql ='SELECT '.$spalte.' FROM woti_key_users where key_usr_id='.intval($userid).';';
    // Mysql Geeft een deel van je query vrij bij een fout!!!
    $result = mysql_query($sql) OR die(mysql_error());
    
    $user = mysql_fetch_assoc($result);
    return $user;
}

?>


kortom, je moet gewoon $userid definieren waar je je functie aanroept.
 
Dries d

dries d

02/02/2010 18:35:00
Quote Anchor link
en kan je me daarbij helpen aub

moet blijkbaar nog veel leren
 
Dries d

dries d

03/02/2010 13:16:00
Quote Anchor link
nog steeds hulp gevraagd
 
Dries d

dries d

03/02/2010 14:48:00
Quote Anchor link
script aangepast

krijg geen fouten te zien maar de 200 (credits) worden niet bijgeschreven



nog steeds een adwords coupon van 75 euro voor de persoon die het script kan laten werken

ik heb nu volgende scriptje

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

  include("../inc/config/mysql.php");

  $data = mysql_query("SELECT key_usr_id,key_usr_spezial_money FROM ". KEY_USERS_TABLE ."  WHERE key_usr_id= ". $_SESSION['key_usr_id']);
 
?>

<html>
<head>
<title>historyworlds</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
</head>

<body>
<div align="center">
<h2>Credits</h2>
Bedankt voor je betaling je hebt nu 200 credits bij<br>

<br />
<div style="background-color: #A8A8A8; border: 1px solid silver; width: 350px; padding: 6px;">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?

mysql_query("UPDATE `woti_key_users` SET `key_usr_spezial_money`=`key_usr_spezial_money`+200 WHERE key_usr_id='{$data->key_usr_id}'");


            echo '<b>Bedankt voor je betaling</b><br />
                  De betaling is succesvol afgerond!'
;



?>

Als je problemen hebt met doneren, verzend dan een support ticket.
</div>
</body>
</html>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.