hulp bij inlogsysteem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kalle P

Kalle P

02/03/2005 18:15:00
Quote Anchor link
Een vraag over loginsystemen.
Ik zal het even kort uitleggen. Hier onder staat een voorbeeldje, deel ervan..
Wat mijn vraag nu is hoe kan ik zorgen dat gegeven 1, gegeven 2, gegeven 3 en gegeven 4 samen moet vallen
met wat er in de controle staat, waarbij bij gegeven 4 iets moet worden ingetypt,
anders kan de registratie niet voltooid worden. Dus ff voor de verduideling met een vb.:
In de controle staat dat je alleen kunt registreren als je bij gegeven 1, "AA" kiest, bij gegeven 2, "BB"
kiest, bij gegeven 3, "CC" kiest en bij gegeven 4 "hallo" intypt.
Als dat wordt gekozen/ingetypt dan is dat onderdeel foutloos. Bij al het andere dat wordt ingetypt is het
niet mogelijk om te registreren.

Mijn vraag is nu HOE ziet die controle er uit. Ik dacht zelf iets van (een deel) of ipv == !:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
<?php>
    ...........
    ...........

    ($_POST['gegegen1'] == "1" && $_POST['gegeven2'] == "2" && $_POST['gegeven3'] == "3" &&
     $_POST['gegeven4'] == "hallo" )
    ...........
    ...........
<?>
Weet iemand hoe dit wel moet....

Kalle.


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
  <table  border="0">
    <tr >
      <td>gegeven 1:</td>
      <td >
      <select name="letters1" id="letters1" >
        <option value="0" ></option>
        <option value="1">AA</option>
        <option value="2">BB</option>
        <option value="3">CC</option>
        <option value="4">DD</option>
        <option value="5">EE</option>
      </select>
      </td>
    </tr>
    <tr >
      <td>gegeven 2:</td>
      <td >
      <select name="letters2" id="letters2" >
        <option value="0" ></option>
        <option value="1">AA</option>
        <option value="2">BB</option>
        <option value="3">CC</option>
        <option value="4">DD</option>
        <option value="5">EE</option>
      </select>
      </td>
    </tr>
    <tr >
      <td>gegeven 3:</td>
      <td >
      <select name="letters3" id="letters4" >
        <option value="0" ></option>
        <option value="1">AA</option>
        <option value="2">BB</option>
        <option value="3">CC</option>
        <option value="4">DD</option>
        <option value="5">EE</option>
      </select>
      </td>
    </tr>
    <tr>
      <td>gegeven 4:</td>
      <td><input name="gegeven4" type="text" id="gegeven4" size="35"></td>
    </tr>    
    <tr>
</table>    
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:50:47
 
Niels

Niels

02/03/2005 20:54:00
Quote Anchor link
Je bent goed op weg.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?

if  ($_POST['gegegen1'] == "1" && $_POST['gegeven2'] == "2" && $_POST['gegeven3'] == "3" &&  
     $_POST['gegeven4'] == "hallo" ){

echo "Goedgekeurd";
}

else{
echo "NIet goedgekeurd";
}


?>


Bij die echo's zet je dus neer wat er moet gebeuren.

groet
 
Kalle P

Kalle P

02/03/2005 22:00:00
Quote Anchor link
Thanks, maar ik weet niet waar ik het moet plaatsen in het script dat ik heb. Ik heb het op 2 manieren geprobeerd. Ik denk dat de enige 2 zijn... maar zo het ook heel goed fout kunnen hebben. Ik zal wel ff hierdoor zetten hoe het er op dit moment uitziet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php } else {
    $error = array();
    if(!check_email($_POST['email'])) {
        $error[] = 'Er is geen geldig e-mailadres ingevuld.';
    }

    if($_POST['gebruikersnaam'] == "") {
        $error[] = 'Er is geen gebruikersnaam ingevuld.';
    }

    if(!preg_match("/^[-_0-9a-z]{2,}$/i", $_POST['gebruikersnaam'])) {
        $error[] = 'Een gebruikersnaam mag slechts alfanummerieke tekens bevatten (a-z, 0-9), underscore (_) of liggend streepje (-).';
    }

    if($_POST['wachtwoord'] == "" || $_POST['wachtwoord'] != $_POST['wachtwoord2']) {
        $error[] = 'Er is geen wachtwoord ingevuld of de 2 wachtwoorden komen niet overeen.';
    }
    
    if(geregistreerd($_POST['gebruikersnaam'],gebruikersnaam)) {
        $error[] = '<strong>'.$_POST['gebruikersnaam'].'</strong> is reeds geregistreerd.';
    }

    if(geregistreerd($_POST['email'],email)) {
        $error[] = '<strong>'.$_POST['email'].'</strong> is reeds geregistreerd. Slechts één account per e-mailadres is toegestaan.';
    }

    $fouten = sizeof($error);
        if($fouten != 0) {
        echo 'Er kon geen account worden aangemaakt door (een van) de volgende reden(en):';
        echo '<ul>';
            for($i = 0; $i < $fouten; $i++) {
                echo '<li>'.$error[$i].'</li>';
            }

        echo '</ul>';
    }
    else {
        $activatiecode = activatiecode($cfg['act_lengte']);
        $tpl = new TemplatePower('mail.tpl');
        $tpl->prepare();
        $tpl->assign(array(
        "site" => $cfg['site'],
        "url" => $cfg['url'],
        "gebruikersnaam" => $_POST['gebruikersnaam'],
        "wachtwoord" => $_POST['wachtwoord'],
        "code" => $activatiecode
        ));
        $template = $tpl->getOutputContent();
        
        $headers  = "MIME-Version: 1.0\n";
        $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\n";
        $headers  .= "From: ".$cfg['site']." <".$cfg['email'].">\n";
        mail($_POST['email'],"Account op ".$cfg['site']." activeren",$template,$headers);
        mysql_query("INSERT INTO leden_temp (gebruikersnaam,wachtwoord,datum,email,code) VALUES ('".$_POST['gebruikersnaam']."','".md5($_POST['wachtwoord'])."','".time()."','".$_POST['email']."','".$activatiecode."')");
        ?>
Je account is tijdelijk geregistreerd. Controleer nu je mailbox, binnen enkele ogenblikken zal er een activatiemail arriveren.<br />!!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    }
}
?>


Dus nu mijn vraag: waar moet ik dat deel tussen zetten? En anders hoe te veranderen...

kalle
 
Kalle P

Kalle P

04/03/2005 08:08:00
Quote Anchor link
?
 
Niels

Niels

04/03/2005 13:26:00
Quote Anchor link
In dat eerste script heb je geen form staan.
Stel dat we deze login.php noemen, dan zet je om de velden dit heen:

<form action="" enctype="multipart/form-data" method="post">

de velden

<input type="submit" name="submit">
</form>

Dan het script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

if($submit){
//de code

?>


Dat kan dus in 1 pagina, maar het script moet pas gaan werken wanneer het FORM gepost is, dus wanneer er submit is geklikt. Er moet dan wel een form zijn :)

Groet
 
Kalle P

Kalle P

04/03/2005 16:55:00
Quote Anchor link
ja ik had alleen het php gedeelte laten zien ;) ... zo sto,m ben ik nou ook weer niet.... Mijn vraag was alleen waar ik het antwoord op mijn 1e vraag moest plaatsen in het script?

Kalle
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.