Hulp bij PHP script photo gallery

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Evert Mulder

Evert Mulder

09/01/2017 10:06:18
Anchor link
Hallo,

Ik heb een PHP photo gallery op internet gezien die ik graag wil gebruiken.
http://nanogallery.brisbois.fr/#nanogallery/nanoGalleryHome/72157647571766555
De bestanden heb ik gedowload via https://github.com/Kris-B/nanoPhotosProvider
Ik heb de bestanden op mijn website geinstallerd zoals aangegeven.
In mijn index.html heb ik onderstaand geplaatst tussen <head> en </head>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<script type="text/javascript" src="http://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/jquery/2.1.1/jquery.min.js"></script>

<link href="css/nanogallery.min.css" rel="stylesheet" type="text/css">

<script type="text/javascript" src="jquery.nanogallery.min.js"></script>

<script>
jQuery(document).ready(function () {
      jQuery("#nanoGallery1").nanoGallery({
        thumbnailWidth: 150,
        thumbnailHeight: 150,
        kind: 'json',
        jsonProvider: 'http://www.mywebsite.nl/nanoPhotosProvider/nanoPhotosProvider.php',
        locationHash: false
      });
    });

</script>


Echter als ik de nanoPhotosProvider.php aanroep op mijn website krijg ik geen foto's te zien maar:
[{"src":"","srct":"%2FnanoPhotosContent%2FAuto%2F_thumbnails%2F06-Citroen_GSA_Special.jpg","title":"Auto","description":"","ID":"Auto","albumID":"0","kind":"album","imgtWidth":150,"imgtHeight":88}]

Wie kan mij helpen dit op te lossen.
Gewijzigd op 09/01/2017 17:00:55 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 09:26:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/01/2017 10:19:09
Anchor link
Zet je code hier even tussen code-tags, zie: Veelgestelde vragen.

Over je probleem: Je moet dit in je body-sectie plaatsen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="nanoGallery1"></div>
 
Evert Mulder

Evert Mulder

09/01/2017 14:00:06
Anchor link
Hallo Ariën,

Bedankt voor je snelle reactie en hulp.
Heh de code <div id="nanoGallery1"></div> in de body sectie geplaatst in de index.html file.
Echter probleem niet verholpen, heb de pagina een aantal malen opnieuw via F5 geladen.
Blijf de melding krijgen:

[{"src":"","srct":"%2FnanoPhotosContent%2FAuto%2F_thumbnails%2F06-Citroen_GSA_Special.jpg","title":"Auto","description":"","ID":"Auto","albumID":"0","kind":"album","imgtWidth":150,"imgtHeight":88}]

ipv de foto's die in die map staan.

Evert Mulder
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/01/2017 14:17:04
Anchor link
Dat PHP-bestand is niet van belang voor jouw om zelf uit te voeren. Dat geeft de data in JSON-formaat weer, wat van belang is voor het JavaScriptje. Ik vermoed dat je dat PHP-bestand dus onnodig opvraagt.
 
Evert Mulder

Evert Mulder

09/01/2017 14:23:07
Anchor link
Welk PHP bestand bedoel je wat niet van belang zou zijn?
Hoe kan ik het zo aanpassen dat de aanroep van nanoPhotosProvider.php wel de foto's laat zien.
Overigens voor je informatie, ik kan vrij goed met HTML overweg maar minder goed met PHP.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/01/2017 14:24:50
Anchor link
Jij moet deze niet zelf uitvoeren: http://www.mywebsite.nl/nanoPhotosProvider/nanoPhotosProvider.php
Die is alleen van belang voor het JavaScriptje, en die geeft nou eenmaal gewoon de data in JSON door.
Gewijzigd op 09/01/2017 14:25:54 door - Ariën -
 
Evert Mulder

Evert Mulder

09/01/2017 14:44:57
Anchor link
Okay duidelijk maar hoe kan ik dan (via welke aanroep) de foto's laten zien die in die map staan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/01/2017 14:46:21
Anchor link
Gewoon in je index.html bestand, daar moet je dan de foto's zien.

Heb je anders een voorbeeld die je kan laten zien, als het niet werkt?
Gewijzigd op 09/01/2017 14:51:33 door - Ariën -
 
Evert Mulder

Evert Mulder

09/01/2017 16:41:08
Anchor link
Ik had de aanpassingen in mijn index.html op mijn startpagina gedaan.
Inmiddels een afzonderlijke index.html aangemaakt en in mijn http://www.defamiliemulder.nl/nanoPhotosProvider map geplaatst.
Als ik die index.html nu aanroep zie ik niet meer de tekens maar een lege pagina.
Onderstaand de inhoud van de index.html

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<!DOCTYPE html><!-- HTML5 -->
<html lang="nl-NL" dir="ltr">
    <head>
    </script>
    <script type="text/javascript"
        src="http://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/jquery/2.1.1/jquery.min.js"></script>
        
    <link href="css/nanogallery.min.css" rel="stylesheet" type="text/css">
        
    <script type="text/javascript" src="jquery.nanogallery.min.js"></script>
        
    <script>
    jQuery(document).ready(function () {
    jQuery("#nanoGallery1").nanoGallery({
    thumbnailWidth: 150,
    thumbnailHeight: 150,
    kind: 'json',
    jsonProvider: 'http://www.defamiliemulder.nl/nanoPhotosProvider/nanoPhotosProvider.php',
    locationHash: false
        });
        });
        
    </script>
    </head>

    <body>
    <div id="nanoGallery1"></div>
    <noscript class="imNoScript"><div class="alert alert-red">Om deze website te gebruiken, moet u JavaScript inschakelen</div></noscript>
    </body>
</html>




- Ariën -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 09/01/2017 17:01:16 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/01/2017 17:06:42
Anchor link
Als ik kijk naar de JSON-string, dan zie ik dat 'src' leeg is.
Misschien dat hij struikelt over vreemde tekens in de bastandsnaam. Geef de foto's eens normale namen, misschien helpt dat.
 
- SanThe -

- SanThe -

09/01/2017 17:21:17
Anchor link
Misschien hierdoor?
[{"src":"","srct":"%2FnanoPhotosContent%2FAuto%2F_thumbnails%2F06-
 
Evert Mulder

Evert Mulder

09/01/2017 18:13:56
Anchor link
Ariën ik heb de namen van de foto's aangepast echter zonder resultaat.
In de index.html file staan 2 verwijzingen naar:
<link href="css/nanogallery.min.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<script type="text/javascript" src="jquery.nanogallery.min.js"></script>

zowel de nanogallery.min.css als de jquery.nanogallery.min.js zie ik niet terug in de Nanogallery map op de webserver

In de map nanoPhotosProvider staat een map nanoPhotosContent met daarin een map auto.
In de map nanoPhotosProvider staan verder de files:
index.html
nanoPhotosProvider.php`,
nanoPhotosProvider.JSON.class.php
nanoPhotosProvider.cfg
nanoPhotosProvider.Encoding.php

e.e.a. conform instructies op https://github.com/Kris-B/nanoPhotosProvider
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/01/2017 18:18:19
Anchor link
Ik zie het nu, maar in de map /demonstration in de GitHub staan ze gewoon hoor. Even downloaden dus.
Gewijzigd op 09/01/2017 18:20:37 door - Ariën -
 
Evert Mulder

Evert Mulder

09/01/2017 18:27:16
Anchor link
ls je op de site https://github.com/Kris-B/nanoPhotosProvider verder naar beneden scrollt zie je de procedure m.b.t. de installatie en hierin staat niet aangegeven dat ik de css en de jquery.nanogallery.min.js moest downloaden en installeren.
Heb ik ze dus wel nodig?

Zo ja in welke map zou ik ze dan moeten plaatsen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/01/2017 18:30:00
Anchor link
Uiteraard heb je die nodig. Dat is de werkende motor, om zo maar te noemen.
 
Evert Mulder

Evert Mulder

09/01/2017 18:47:10
Anchor link
Okay maar moet ik in welke (sub) map in nanoPhotosProvider moet ik die files plaatsen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/01/2017 18:56:12
Anchor link
Kijk eens naar de map /demonstration. Dan wordt alles duidelijk.
 
Evert Mulder

Evert Mulder

10/01/2017 00:08:28
Anchor link
Ik ben inmiddels een paar stapjes verder. Het blijkt dat ik ook een master moest installeren.
https://github.com/Kris-B/nanoGALLERY
De nanoPhotosProvider is een extensie voor het bestand hierboven https://github.com/Kris-B/nanoPhotosProvider

Ik zie inmiddels mijn foto's maar er moet nog het e.e.a. aangepast worden. Daar ga ik de komende week mee aan de slag. Vooralsnog bedankt voor je hulp en mocht het mij niet lukken dan plaats ik opnieuw een vraag.
 
John Wayne

John Wayne

07/04/2020 11:36:46
Anchor link
Heel interessant onderwerp. Heel erg bedankt voor het delen van deze geweldige informatie. Ik zal dit met plezier met mijn vrienden delen. Het allerbeste!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2020 11:59:28
Anchor link
Dankjewel, en succes ermee. :-)
Ik zal dit topic maar afsluiten omdat het eigenlijk niet de bedoeling is om oude topics omhoog te halen.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.