Hulp bij regristreren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bob Ruis

Bob Ruis

18/01/2013 23:19:59
Quote Anchor link
Hallo PHP forum,

Ik ben nieuw hier en ook best nieuw met PHP.

Nu heb ik een vraag ik probeer een registratie te maken waarbij je als je bent ingelogd ziet dat je bent ingelogd als piet(bijv.) Dat lukt als je bent ingelogd. Nu als ik naar registreren ga en ik wil een account aanmaken laat die het niet zien. hieronder de code!

Hier zie je wanneer je bent ingelogd laat de if(isset) het zien en anders door naar de else en daar is het probleem

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php require ('header.php');

if(isset($_SESSION["username"])){ // als je al bent ingelogged dan laat de code dit zin !
    
    echo "<div id='register_inlog_name'>";
    echo "<div id='login_ani'>U kunt geen account maken als u al bent ingelogt";
    echo "<a href='main.php'> klik hier</a> om terug te gaan naar de hoofdpagina";
    echo "</div>";
    echo "</div>";
    echo "<div id='already_login_img'></div>";
}
                  
                    
else{

'<form id="slick-regrister" method="post" action="register.php">
            <!-- label HTML5 ipv. input -->
            <label for="username"></label><input type="text" name="username"
            class="placeholder" placeholder="Gebruikersnaam"><!--placeholder zet tekst in de input wat weggaat als je daar iets in typt-->
            
            <label for="password"></label><input type="password" name="password"
            class="placeholder" placeholder="Wachtwoord">
            
            <label for="passwordcheck"></label><input type="password" name="passwordcheck"
            class="placeholder" placeholder="Herhaal wachtwoord">

            <label for="email"></label><input type="email" name="email"
            class="placeholder" placeholder="Email-adress">
        
    <input type="submit" value="Regristreer">
</form>'
;
              
}
   ?>



Als iemand een idee heeft hoe ik kan registreren zonder dat ik ben ingelogd, en als ik ben ingelogd moet heel het form weg en wordt het gewoon een tekst met daarin JE bent al ingelogd etc.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:36:55
 
Albert de Wit

Albert de Wit

18/01/2013 23:27:56
Quote Anchor link
Zoals je hem nu hebt, zo hoort hij toch al te werken? Wat gaat er mis?
 
Bob Ruis

Bob Ruis

18/01/2013 23:29:06
Quote Anchor link
Albert de Wit op 18/01/2013 23:27:56:
Zoals je hem nu hebt, zo hoort hij toch al te werken? Wat gaat er mis?


Hij laat gewoon niets zien... wel al de css maar gewoon het forum niet
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

18/01/2013 23:32:03
Quote Anchor link
Je mist het woord "echo" voor je form op regel 15
 
Bob Ruis

Bob Ruis

18/01/2013 23:33:46
Quote Anchor link
Nick Dijkstra op 18/01/2013 23:32:03:
Je mist het woord "echo" voor je form op regel 15


Ooh wauw.... ongelofelijk veel thanks man jezus heeft me echt paar uur zitten kloten hiermee ik dank u hiervoor !
 
Albert de Wit

Albert de Wit

18/01/2013 23:41:30
Quote Anchor link
Oh haha, zelfs die zag ik over het hoofd.
 
Didier Van Canneyt

Didier Van Canneyt

19/01/2013 03:38:08
Quote Anchor link
Ik ben een beginnende, kunnen jullie ook de verbeterde versie online zetten.

ik deed:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php require ('header.php');

if(isset($_SESSION["username"])){ // als je al bent ingelogged dan laat de code dit zin !
    
    echo "<div id='register_inlog_name'>";
    echo "<div id='login_ani'>U kunt geen account maken als u al bent ingelogt";
    echo "<a href='main.php'> klik hier</a> om terug te gaan naar de hoofdpagina";
    echo "</div>";
    echo "</div>";
    echo "<div id='already_login_img'></div>";
}
                  
                    
else{

'< echo form id="slick-regrister" method="post" action="register.php">
            <!-- label HTML5 ipv. input -->
            <label for="username"></label><input type="text" name="username"
            class="placeholder" placeholder="Gebruikersnaam"><!--placeholder zet tekst in de input wat weggaat als je daar iets in typt-->
            
            <label for="password"></label><input type="password" name="password"
            class="placeholder" placeholder="Wachtwoord">
            
            <label for="passwordcheck"></label><input type="password" name="passwordcheck"
            class="placeholder" placeholder="Herhaal wachtwoord">

            <label for="email"></label><input type="email" name="email"
            class="placeholder" placeholder="Email-adress">
        
    <input type="submit" value="Regristreer">
</form>'
;
              
}
   ?>


maar het lukt nog niet.
 
Frank WD

Frank WD

19/01/2013 08:20:22
Quote Anchor link
Wat lukt er niet dan?

Je moet op Regel 15 voor de ' alleen echo voor zetten.
 
Ch th

ch th

19/01/2013 12:00:40
Quote Anchor link
normaal zou dit ook moeten werken. wat ik dus gedaan heb is de php tag gesloten na de "else {" zodat dit stukje al gewone html gezien wordt. natuurlijk moet die accolde terug gesloten worden dus vandaar op het einde "
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php } ?>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php require ('header.php');

if(isset($_SESSION["username"])){ // als je al bent ingelogged dan laat de code dit zin !
    
    echo "<div id='register_inlog_name'>";
    echo "<div id='login_ani'>U kunt geen account maken als u al bent ingelogt";
    echo "<a href='main.php'> klik hier</a> om terug te gaan naar de hoofdpagina";
    echo "</div>";
    echo "</div>";
    echo "<div id='already_login_img'></div>";
}
                  
                    
else{
?>


'<form id="slick-regrister" method="post" action="register.php">
            <!-- label HTML5 ipv. input -->
            <label for="username"></label><input type="text" name="username"
            class="placeholder" placeholder="Gebruikersnaam"><!--placeholder zet tekst in de input wat weggaat als je daar iets in typt-->
            
            <label for="password"></label><input type="password" name="password"
            class="placeholder" placeholder="Wachtwoord">
            
            <label for="passwordcheck"></label><input type="password" name="passwordcheck"
            class="placeholder" placeholder="Herhaal wachtwoord">

            <label for="email"></label><input type="email" name="email"
            class="placeholder" placeholder="Email-adress">
        
    <input type="submit" value="Regristreer">
</form>';

<?php              
}  
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.