Hulp bij: The requested operation has failed!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Th van

Th van

25/09/2010 10:17:07
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben hier nieuw, voor de duidelijkheid.
En ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, met mijn probleem.

Situatieschets.
- Eerst heb ik apache (Apache/2.2.16 (Win32))(httpd-2.2.16-win32-x86-openssl-0.9.8o) geinstalleerd.
- Daarna heb ik php-5.3.3-Win32-VC6-x86 geinstalleerd.

Tot zover ging het goed, maar toen ik phpinfo(); raadpleegde, bleken de mysql(i) extensies niet te werken.

En ik heb zoals het op php.net staat, eerst php geinstalleerd, zonder de extensions, en daarna met.

Maar nu wil apache helemaal niet meer starten, en ik denk dat er een fout in mijn httpd.conf zit, of in php.ini. Maar die kan ik gewoon niet vinden.

WieOWie kan mij helpen? En de foutmelding die ik krijg bij het opstarten van apache is deze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
The requested operation has failed!


De code van httpd.conf, dit staat er onderaan in het bestand.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
####################################################################

# For PHP 5 do something like this:
LoadModule php5_module "C:/Program Files (x86)/PHP/php5apache2_2.dll"

# configure the path to php.ini
PHPIniDir "C:/Program Files (x86)/PHP"

# For configure PHP 5
AddHandler application/x-httpd-php .php


Als ik nu een '#' voor LoadModule, en PHPIniDir, zet start apache.

En in php.ini staat onder andere dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
extension_dir = "C:\Program Files (x86)\PHP\ext"

En een onder in het bestand staat dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
[PHP_MYSQL]
extension=php_mysql.dll
;extension_dir = "C:\Program Files (x86)\PHP\ext\php_mysql.dll"
[PHP_MYSQLI]
extension=php_mysqli.dll




Mvg ThvD
Gewijzigd op 25/09/2010 10:55:15 door Th van
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 12:33:26
 
Niels K

Niels K

25/09/2010 12:07:26
Quote Anchor link
Je extension_dir moet niet uitgecommentarieerd staan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
extension_dir = "C:\Program Files (x86)\PHP\ext"


Is het verder niet handig om een standaard webserver te downloaden?
bv: Xampp
Gewijzigd op 25/09/2010 12:23:03 door Niels K
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

25/09/2010 12:20:17
Quote Anchor link
Xammp staat gelijk aan Ramp, dus wees nu gewoon zo verstandig om alle onderdelen los te instaleren en te configuren, dan heb je het zoals je het hebben wilt en heb je ook geen vervuiling en balast van dat soort samengestelde packages
 
Niels K

Niels K

25/09/2010 12:22:38
Quote Anchor link
Daar heb je wel gelijk in noppes, maar als mensen het moeilijk vinden om iets te installeren en toch snel willen programmeren is het een super oplossing.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

25/09/2010 12:37:49
Quote Anchor link
De ervaring leert, dat die packages komen met hetgeen ze komen, wat inhoud dat er vaak het een en ander ontbreekt en dan moet je alsnog weer moeilijk gaan zitten doen.

En beter een goede installatie dan snel aan de slag kunnen.

Toevoeging op 25/09/2010 12:37:50:

De ervaring leert, dat die packages komen met hetgeen ze komen, wat inhoud dat er vaak het een en ander ontbreekt en dan moet je alsnog weer moeilijk gaan zitten doen.
Gewijzigd op 25/09/2010 12:38:50 door Noppes Homeland
 
Th van

Th van

25/09/2010 13:04:21
Quote Anchor link
Eerst even een reactie, op alle mensen die mij graag Xampp (niet) zien gebruiken.

Dit pakket, Xampp, heb ik tot voorheen (2 jaar) altijd gebruikt, en inderdaad, er viel mee te werken. Maar nu wil ik graag eens de ervaring opdoen met het zelf installeren.


Niels Kieviet op 25/09/2010 12:07:26:
Je extension_dir moet niet uitgecommentarieerd staan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
extension_dir = "C:\Program Files (x86)\PHP\ext"


Is het verder niet handig om een standaard webserver te downloaden?
bv: Xampp


Dus je bedoelt dat ik de ';' voor die regel moet weg halen?
Maar dat is al gebeurt.
Gewijzigd op 25/09/2010 13:05:11 door Th van
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

25/09/2010 13:20:34
Quote Anchor link
Zijn dit

[PHP_MYSQL]
extension=php_mysql.dll
;extension_dir = "C:\Program Files (x86)\PHP\ext\php_mysql.dll"
[PHP_MYSQLI]
extension=php_mysqli.dll

eigen bedachte secties, zo ja dan ben je verkeert bezig.

Je hebt 1x een
extension_dir = "C:\Program Files (x86)\PHP\ext\"

met daar onder
extension=php_mysqli.dll

en dan is het ook nog zo dat je de dll's ook in de juiste volgorde moet laden
 
Th van

Th van

25/09/2010 14:03:54
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 25/09/2010 13:20:34:
Zijn dit

[PHP_MYSQL]
extension=php_mysql.dll
;extension_dir = "C:\Program Files (x86)\PHP\ext\php_mysql.dll"
[PHP_MYSQLI]
extension=php_mysqli.dll

eigen bedachte secties, zo ja dan ben je verkeert bezig.

Nee, dit zijn niet zelf bedachte secties, alleen die achter de ';'.
Noppes Homeland op 25/09/2010 13:20:34:
Je hebt 1x een
extension_dir = "C:\Program Files (x86)\PHP\ext\"

met daar onder
extension=php_mysqli.dll

en dan is het ook nog zo dat je de dll's ook in de juiste volgorde moet laden


Bij mij is het dus zo:
Eerst onder het kopje
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
; Paths and Directories ;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

staat dit:
extension_dir = "C:\Program Files (x86)\PHP\ext"

En dan helemaal onderaan staat dit:
[PHP_MYSQL]
extension=php_mysql.dll
[PHP_MYSQLI]
extension=php_mysqli.dll

En dan nog veel meer extensies.

Ook zou ik graag wat richtlijnen willen weten dan over die volgorde. Ik snap dat je eerst de 'extension_dir' moet definiëren, en daarna de extensies moet laden, maar verder?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

25/09/2010 14:22:04
Quote Anchor link
"Ook zou ik graag wat richtlijnen willen weten dan over die volgorde."
-> Die zijn er niet, in veel gevallen staat het wel bij de package documentatie
onder het kopje installatie en configuratie

Voor de rest moet je de extension niet in afzonderlijke secties proppen

Zorg er voor dat de apache error log aan staat daar is in veel gevallen in terug te vinden op welke php package de apache server eventueel hikt
 
Th van

Th van

25/09/2010 14:23:27
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 25/09/2010 14:22:04:

Voor de rest moet je de extension niet in afzonderlijke secties proppen

Dat heb ik ook niet gedaan, dat was standaard al zo, dus dat lijkt me niet echt het probleem.
 
- SanThe -

- SanThe -

25/09/2010 15:12:36
Quote Anchor link
Ligt het niet aan die foute mapnaam (met spatie's en haken er in)?
C:/Program Files (x86)
 
Th van

Th van

25/09/2010 15:14:07
Quote Anchor link
Ik zal er eens een experimentje mee proberen.
Het zal wel raar zijn, aangezien de php installer dat als standaard map aanwees.

Toevoeging op 25/09/2010 15:43:39:

SanThe Nvt op 25/09/2010 15:12:36:
Ligt het niet aan die foute mapnaam (met spatie's en haken er in)?
C:/Program Files (x86)


Wat een geniale uitvinding zeg, die C:/Program Files (x86) Folder;

Ik heb ondertussen php verwijdert en op nieuw geinstalleerd, maar dan in C:/PHP/

En wat denk je? Mysql(i), werkt gewoon.
 
Niels K

Niels K

25/09/2010 15:49:02
Quote Anchor link
goed opgemerkt SanThe!
 
Th van

Th van

25/09/2010 15:57:14
Quote Anchor link
Alvast bedankt voor alle hulp!

Maar nu heb ik het volgende probleem.
"De functie mysql_connect, connect niet".

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Warning: mysql_connect(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Paris' for '2.0/DST' instead in C:\Program Files (x86)\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\index.php on line 6

Warning: mysql_connect(): [2002] Een verbindingspoging is mislukt omdat de verbonden party niet c (trying to connect via tcp://localhost:3306) in C:\Program Files (x86)\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\index.php on line 6

Warning: mysql_connect(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Paris' for '2.0/DST' instead in C:\Program Files (x86)\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\index.php on line 6

Warning: mysql_connect(): Een verbindingspoging is mislukt omdat de verbonden party niet correct heeft geantwoord na een bepaalde tijd, of de gemaakte verbinding is mislukt omdat de verbonden host niet heeft geantwoord.
 in C:\Program Files (x86)\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\index.php on line 6

Warning: main(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Paris' for '2.0/DST' instead in C:\Program Files (x86)\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\index.php on line 6

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:\Program Files (x86)\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\index.php on line 6
 
Niels K

Niels K

25/09/2010 16:01:18
Quote Anchor link
Je moet de eerste regel eens goed lezen;)

Je moet dus de default timezone instellen
 
Th van

Th van

25/09/2010 16:02:43
Quote Anchor link
Die error begrijp ik nog wel, want die error is nu ook weg.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Warning: mysql_connect(): [2002] Een verbindingspoging is mislukt omdat de verbonden party niet c (trying to connect via tcp://localhost:3306) in C:\Program Files (x86)\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\index.php on line 9 Warning: mysql_connect(): Een verbindingspoging is mislukt omdat de verbonden party niet correct heeft geantwoord na een bepaalde tijd, of de gemaakte verbinding is mislukt omdat de verbonden host niet heeft geantwoord. in C:\Program Files (x86)\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\index.php on line 9 Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:\Program Files (x86)\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\index.php on line 9


Maar het connecten van mysql wil nog steeds niet. Zijn er nog speciale settings nodig?
Gewijzigd op 25/09/2010 16:18:19 door Th van
 
- SanThe -

- SanThe -

25/09/2010 17:06:36
Quote Anchor link
C:\Program Files (x86)\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\index.php

Ik zie nog steeds foute mapnamen.
Misschien ook hier het probleem?
 
Th van

Th van

25/09/2010 17:33:32
Quote Anchor link
Nu heb ik apache ook in C:/apache geinstalleerd, maar dat resulteerd nog steeds in deze error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
Warning: mysqli::mysqli(): [2002] Een verbindingspoging is mislukt omdat de verbonden party niet c (trying to connect via tcp://localhost:3306) in C:\apache\htdocs\index.php on line 25

Warning: mysqli::mysqli(): (HY000/2002): Een verbindingspoging is mislukt omdat de verbonden party niet correct heeft geantwoord na een bepaalde tijd, of de gemaakte verbinding is mislukt omdat de verbonden host niet heeft geantwoord.
 in C:\apache\htdocs\index.php on line 25

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:\apache\htdocs\index.php on line 25


Toevoeging op 25/09/2010 17:44:58:

Nou, laat maar mensen, hij werkt al..

Laat nu die hostname, een IP-adres moeten zijn. En een hostname, zoals localhost, werkt niet, een IP adres, zoals 192.168.1.xx, werkt wel..

Graag hoor ik nog wel hoe dat komt.
 
Niels K

Niels K

25/09/2010 18:20:11
Quote Anchor link
Ik denk simpel weg omdat hij om een ip adres vraagt en localhost geen ip adres is
 
Th van

Th van

25/09/2010 19:36:23
Quote Anchor link
Volgens PHP.net (http://www.php.net/manual/en/function.mysql-connect.php) mag je ook localhost gebruiken..
 
- SanThe -

- SanThe -

25/09/2010 19:39:46
Quote Anchor link
Als localhost niet werkt is de hosts file misschien niet correct.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.