Hulp bij XML uitlezen via PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP er

PHP er

08/05/2017 12:32:17
Quote Anchor link
Hoi,

Ben momenteel aan het proberen om een XML-link uit te lezen via PHP, en heb hier een vraagje over.

Hoe kan ik bijvoorbeeld de 6.79 uit onderstaande XML-code verkrijgen? (bij het vakje 'temperature min')?

Ik heb het geprobeerd met o.a.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$value = $xml->forecast->time day[2017-05-08]->temperature[min];


Maar dat werkt niet..

Hier het stukje XML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<forecast>
<time day="2017-05-08">
<symbol number="500" name="lichte regen" var="10d"/>
<precipitation/>
<windDirection deg="24" code="NNE" name="North-northeast"/>
<windSpeed mps="3.31" name=""/>
<temperature day="12.67" min="6.79" max="15.69" night="6.79" eve="14.17" morn="10.27"/>
<pressure unit="hPa" value="1032.62"/>
<humidity value="80" unit="%"/>
<clouds value="onbewolkt" all="0" unit="%"/>
</time>
</forecast>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:17:35
 
Ivo P

Ivo P

08/05/2017 14:17:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$xml
= '
<forecast>
<time day="2017-05-08">
<symbol number="500" name="lichte regen" var="10d"/>
<precipitation/>
<windDirection deg="24" code="NNE" name="North-northeast"/>
<windSpeed mps="3.31" name=""/>
<temperature day="12.67" min="6.79" max="15.69" night="6.79" eve="14.17" morn="10.27"/>
<pressure unit="hPa" value="1032.62"/>
<humidity value="80" unit="%"/>
<clouds value="onbewolkt" all="0" unit="%"/>
</time>
</forecast>
'
;

$oXML = new SimpleXMLElement($xml);

$mintemp = (string) $oXML->time->temperature['min'];

print_r($mintemp);
?>


of evt mbt _>attributes();

Ik ga er even vanuit dat je niet specifiek een bepaalde datum op moet zoeken in de xml
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.