hulp gevraagd bij stukje je variable

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter vd linden

peter vd linden

18/02/2012 12:24:40
Quote Anchor link
hallo allemaal

ik zou graag het volgende willen
als ik in variable $texta = "hallo.txt" is
dat in variable $textb de inhayw van variabla $texta word gezet maar dan zonder het stukje.txt
is dit mogelik en zo ja hoe moet de regel van variable #textb dan worden?

ik heb al even gegoogld maar tot op hede nog nix kunnen vinden

hopelik kan iemand me verder helpen

groeten: peter
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 02:49:46
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

18/02/2012 13:06:17
Quote Anchor link
eindigt alles op .txt ?
Zijn diverse functies voor.
 
Icemar cool

Icemar cool

18/02/2012 13:09:03
Quote Anchor link
Dat kan je doen met explode.


$texta = "hallo.txt";
$text = explode (".txt" , $texta);
$textb = $text[0];
echo $textb;
Gewijzigd op 18/02/2012 13:09:15 door Icemar cool
 
Peter vd linden

peter vd linden

18/02/2012 13:10:24
Quote Anchor link
ja alles eindig op txt.
en um ging er al van uit dat het moest kunnen en ook dat er meerdere opties voor waren aleen kreeg ik ze dus tot nu toe nog niet ge vonden.
dus ik ben erg benieuws naar de optsies die er zijn.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

18/02/2012 13:14:31
Quote Anchor link
Mogelijke oplossing: zie icemar

Kijk aub even naar je toetsenbord ;-)

eindig
um
aleen
ge vonden
benieuws
optsies
 
Peter vd linden

peter vd linden

18/02/2012 13:18:58
Quote Anchor link
oblix zal ik doen.
en icemar hartelijk dank het werkt zo als ik het voor ogen had.
en oja oblix dat er spel fouten in zitten weet ik en normaal onderstreept Firefox de foute worden alleen op dit forum zo te zien niet.
Dus zal proberen er aan te denken men berichten eerst even in word te type en ze dan te plakken


Toevoeging op 18/02/2012 13:57:07:

Hallo allemaal.

Zo als gezegd werkt het script prima.
Dat .txt was als voorbeeld en met jullie hulp heb ik dus het volgende werkende script gemaakt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$filetellet
= "0";
 if ($handle = opendir('.')) {
   while (false !== ($file = readdir($handle)))
      {

          if ($file != "." && $file != ".." && $file != "*.php")
      {

              
            $fileb = explode (".swf" , $file);
            $filec = $fileb[0];
            $thelist .= '<a href="spellen..php?spelnaam='.$filec.'">'.$filec.'</a> <BR>  ';
          }
       }

  closedir($handle);
  }

?>

<P>lijst met spellen </p>
<P><?=$thelist?></p>



Echter ben ik van mening dat het waarschijnlijk ook mogelijk moet zijn om nu nog met een tabel te werken zodat je 3 kolomen krijgt.
Alleen ben ik er nog niet helemaal over uit wat de beste methode is.
Vermoedelijk moet ik met een lus werken alleen met een teller lus heb ik nog nooit gewerkt.
Dus misschien dat jullie me ook met de tabellen nog willen en kunnen helpen
Het mooiste zou zijn als iedere tabel rij 3 cellen heeft.
 
Icemar cool

Icemar cool

19/02/2012 08:01:11
Quote Anchor link
Ja kan dan het beste kiezen voor een for loop.
En dan zorgen dat de tabel zelf buiten de loop staat en de tr en td in de loop gezet en gevuld worden.

Hopelijk kan je hier mee vooruit.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.