Hulp gevraagd in een do while of for next oplossing

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rene Beckers

Rene Beckers

28/10/2018 18:49:57
Quote Anchor link
Hallo
Ik heb een lijst met 80 emailadressen van mijn vereniging.
Ik verstuur nu met phpmailer in één keer een amail naar alle adressen.
Bij sommige providers wordt dit gezien als bulkmail - spam.
Vandaar dat ik gaarne emails wil versturen per blok van 5 of 10 email adressen per keer
Hoe moet ik dit aanpakken? Met een for next loop of een Do While of op een andere manier
Heb op internet gezocht maar kom er niet uit.
Is er iemand die mij hierbij wilt helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:29:29
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

28/10/2018 18:53:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$adressen = [ ... lijst die je nu hebt ...];

while($selectie = array_splice($adressen,-10)){ //neem (de laatste) 10 adressen
  //mail versturen zoals je nu doet, maar dan met $selectie
} //net zolang tot er geen $selectie meer is = $adressen lijst is leeg
 
Rene Beckers

Rene Beckers

28/10/2018 19:45:38
Quote Anchor link
Dank je wel voor je snelle reactie Rob.
Heb nu dit php script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$query1
= "SELECT * from users where active = 1";
$resultaat1 = mysqli_query($link,$query1);
$adressen = mysqli_fetch_array($resultaat1);

while($selectie = array_splice($adressen,-10)){
echo $adressen['lastname'];
echo '</br>';
}

?>

Krijg echter als resultaat
Janssen
Janssen
Janssen
Notice: Undefined index: lastname in /homepages/23/testemail4.php on line 26
Notice: Undefined index: lastname in /homepages/23/testemail4.php on line 26

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 30/10/2018 22:23:44 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/10/2018 21:35:02
Quote Anchor link
Beste lijkt mij om gewoon een crontab aan te maken die een mailscript aanroept die een aantal klaargezette mailtjes verstuurt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/10/2018 21:35:29
Quote Anchor link
Of een LIMIT in je query?

Een crontab is een beter idee, dan heb je als alles goed is geen last van de time-out in PHP.
Gewijzigd op 28/10/2018 21:37:13 door - Ariën -
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

28/10/2018 22:39:49
Quote Anchor link
maar dan met $selectie ... dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$query1 = "SELECT * from users where active = 1";
$resultaat1 = mysqli_query($link,$query1);
$adressen = mysqli_fetch_array($resultaat1);

while($selectie = array_splice($adressen,-10)){
echo $selectie['lastname']; // <-- hier $selectie gebruiken!
echo '</br>';
}
 
Rene Beckers

Rene Beckers

29/10/2018 20:12:56
Quote Anchor link
Rob bedankt voor je antwoord:
Ik krijg nu echter

Notice: Undefined index: lastname in /homepages/23/d392268321/htdocs/email/testemail4.php on line 26
Notice: Undefined index: lastname in /homepages/23/d392268321/htdocs/email/testemail4.php on line 26
Notice: Undefined index: lastname in /homepages/23/d392268321/htdocs/email/testemail4.php on line 26
Janssen
Notice: Undefined index: lastname in /homepages/23/d392268321/htdocs/email/testemail4.php on line 26
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/10/2018 20:55:23
Quote Anchor link
o_O

mysqli_fetch_array() haalt maar één record op. Mogelijk dacht je aan mysqli_fetch_all()?

@Rene, je zegt:
Quote:
Bij sommige providers wordt dit gezien als bulkmail - spam.

Maar vormt dit op dit moment een probleem? Ik neem aan dat niet iedereen bij elkaar kan zien wie een e-mailbericht ontvangt, dus je verstuurt waarschijnlijk individuele mailtjes?

Maar dan is het interessant om te weten of je van de SMTP-mogelijkheid van PHPMailer gebruik maakt? Als je dit niet doet, dan wordt dit waarschijnlijk eerder als spam bestempeld lijkt mij. Het grote voordeel van de SMTP-variant is volgens mij ook dat je echt op protocol niveau een éénmalige verbinding maakt en vervolgens alle mailtjes verstuurt.

Dit in tegenstelling tot de non-SMTP variant waarbij je per mail-operatie een verbinding maakt, en weer ophangt (volgens mij? kan iemand dit bevestigen of weerleggen?). Dit laatste is naar alle waarschijnlijkheid veel resource intensiever en ook vele malen spammeriger.
Gewijzigd op 29/10/2018 21:30:40 door Thomas van den Heuvel
 
Rene Beckers

Rene Beckers

10/11/2018 00:39:05
Quote Anchor link
Ik heb inmiddels begrepen dat ik bij mijn provider geen SSH/TLS for shared hosting mag toepassen.
Ga verder zoeken richting inhoud van de mails, DKIM en/of DomainKeys, SPF en dergelijke.
In ieder geval nogmaals nedankt voor jullie reacties
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.