Hulp gevraagd javascript / wordpress

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leon Ka

Leon Ka

02/03/2017 12:32:57
Quote Anchor link
Hallo!

Ik had een vraag over javascript i.c.m. wordpress. Ik heb een script dat ik moet installeren op mijn website, maar heb geen idee hoe dit moet aanpakken. Wie zou hiermee kunnen helpen, uiteraard tegen betaling. Groet Leon
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 04:03:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2017 12:40:18
Quote Anchor link
Kan je wat specifieker zijn?
Wat voor script?
Wat zijn eventueel de stappen die je moet uitvoeren?

Als je echt iemand zoekt die het voor jou gaat maken, dan kan je een vacature aanmaken in het Vacature-forum op onze website. Lees ook vooraf de regels van dat forum.
Gewijzigd op 02/03/2017 12:59:46 door - Ariën -
 
Leon Ka

Leon Ka

02/03/2017 13:04:55
Quote Anchor link
Hi Arien,

Bedankt voor je bericht.
Via de volgende pagina kan je de uitleg vinden: http://spreadshirt.github.io/apps/tablomat .Ik moet dit verwerken op mijn website.

Ik denk dat een vacature wat overdreven is in dit geval. Ik hoop dat er iemand mij kan helpen. Ik hoor het heel graag.

Gr L.
Gewijzigd op 02/03/2017 13:07:23 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2017 13:06:04
Quote Anchor link
Die punt achter de URL hoort er niet.

Je kan die JavaScripts in de templates van Wordpress plaatsen. Heb je daar ervaring mee?
Anders kan je eventueel kijken of je wat kan met deze Wordpress plugin:
https://nl.wordpress.org/plugins/wp-spreadplugin/
Gewijzigd op 02/03/2017 13:06:59 door - Ariën -
 
Leon Ka

Leon Ka

02/03/2017 13:08:01
Quote Anchor link
Nee, ben hier niet heel handig in. Ik kan een beetje bouwen, maar van dit alles heb ik geen/nul verstand.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2017 13:20:59
Quote Anchor link
En de plugin? Die moet wel eenvoudig in te bouwen zijn.
 
Leon Ka

Leon Ka

02/03/2017 13:29:05
Quote Anchor link
De plugin is helaas niet wat ik zoek. Helaas werkt de plugin ook niet meer met het nieuwe systeem van Spreadshirt.

Moet ik deze tekst in de header.php zetten:

<script type="text/javascript" src="//spreadshirt.github.io/apps/spreadshirt.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
spreadshirt.create("tablomat", {
shopId: 123456, // your shop id
platform: "EU" // or NA
// ... additional parameter (see below)
}, function(err, app) {

if (err) {
// something went wrong
console.log(err);
} else {
// cool I can control the application (see below)
app.setProductTypeId(6);
}
});
</script>

Ik weet dan verder niet wat ik doen om de javascript aan te zetten. Nogmaals ik heb even hulp nodig om dit op te zetten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2017 13:49:58
Quote Anchor link
Ik zou het eens proberen in je header.php template te plaatsen.
Verder weet ik niet waar je JavaScript aan wilt zetten want JavaScript is al beschikbaar in elke browser. Je kan tegenwoordig niet meer zonder dat.
 
Marlies Maalderink

Marlies Maalderink

02/03/2017 15:04:21
Quote Anchor link
Ik zou het script niet zo in de header file zetten want dan gaat het mis als je template wordt geupdate.

Het beste kun je hem toevoegen via een plugin, die je zelf maakt.

Hiervoor maak je in je plugins directory een map aan met de naam 'spreadshirt' (om maar iets te noemen, die naam kies je zelf) In die map zet je een bestand 'index.php' en een map 'js'.
In de map 'js' zet je een bestand met de naam 'spreadshirt.js' en daar zet je deze code in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
   spreadshirt.create("tablomat", {
        shopId: 123456, // your shop id
        platform: "EU"  // or NA
        // ... additional parameter (see below)
    }, function(err, app) {

        if (err) {
            // something went wrong
            console.log(err);
        } else {
            // cool I can control the application (see below)
            app.setProductTypeId(6);
        }
    });


Je ziet dat dat de code is de je in je header moet plaatsen.

In je index.php bestand zet je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
/*
  Plugin Name: Tablomat
  Plugin URI: -
  Description: Tablomat
  Version: 1.0
  Author: Jij zelf
  Author URI: http://spreadshirt.github.io/apps/tablomat
  License: GPLv2 or later
*/


function spreadshirt_scripts()
{

    // Register the script:
    wp_register_script( 'spreadshirt', plugins_url( '/js/spreadshirt.js', __FILE__ ) );
    
     wp_register_script( 'spreadshirt2', '//spreadshirt.github.io/apps/spreadshirt.min.js' );
 
    wp_enqueue_script( 'spreadshirt' );
    wp_enqueue_script( 'spreadshirt2' );
}

add_action( 'wp_enqueue_scripts', 'spreadshirt_scripts' );
?>


ALs je nu in je dasboard de plugin activeert zullen de scripts op je pagina's geinclude worden...
Gewijzigd op 02/03/2017 15:06:10 door Marlies Maalderink
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2017 15:05:39
Quote Anchor link
Een child-template zou toch ook kunnen?
 
Marlies Maalderink

Marlies Maalderink

02/03/2017 15:07:02
Quote Anchor link
- Ariën - op 02/03/2017 15:05:39:
Een child-template zou toch ook kunnen?


Op zich wel maar waarom zou je een functionaliteit die los staat van je opmaak in een theme zetten? Dan kun je later niet meer van theme wisselen zonder die functionaliteit kwijt te raken...
 
Leon Ka

Leon Ka

02/03/2017 15:09:59
Quote Anchor link
Super Marlies. Ik ga het gelijk proberen. Thanks!!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2017 15:12:46
Quote Anchor link
Marlies Maalderink op 02/03/2017 15:07:02:
- Ariën - op 02/03/2017 15:05:39:
Een child-template zou toch ook kunnen?


Op zich wel maar waarom zou je een functionaliteit die los staat van je opmaak in een theme zetten? Dan kun je later niet meer van theme wisselen zonder die functionaliteit kwijt te raken...

Touché!
 
Leon Ka

Leon Ka

02/03/2017 15:20:31
Quote Anchor link
Ik heb de pagina en plugin aangemaakt. Dit is gelukt. Hoe kan ik nu op een pagina zorgen dat deze zichtbaar is. Het gaat er namelijk om de iframe zichtbaar gaat worden. Je kan met het script als het goed is een soort van iframe maken.

Ik heb mijn shop ID al goed gezet. Ik maak gebruik van Visual Composer en Elementor.


Parameters
The parameter shopId and platform should be present. You'll find your shopId in the user area of spreadshirt. The platform decided if you like to speak with the European (EU) or the North American (NA) platform.

var requiredParameter = {
// required parameter
shopId: 123456, // your own shopId
platform: "EU", // the spreadshirt platform: "EU", "NA"
};
To change the look and feel of the application you can use the following parameter. By default the iframe will use 100% of the width and 700px in height and attaches to the document.body.

var layoutParameter = {
// iframe size
width: "100%", // width in px or %
height: "700px", // height in px or %

// render target
target: document.getElementById("someDiv"),
shareUrlTemplate: "https://example.com/create#productId={PRODUCT_ID}&viewId={VIEW_ID}"
};
Deeplinks
All other parameters are optional and change the initialization of the application. E.g. you could deeplink a specific productType (iPhone: 776) or add an image to the product. The list of product types id, available appearances and designs you get from the API.

There is also the possibility to automatically parse the deeplinks form the query parameters of the URL by using the option parseDeeplinks: true.

var possibleParameter = {

// optional design deeplinks

designUrl: null, /* an URL to an image, it will be uploaded.
* **You agree that you will have the rights to use this image**
*/
designId: null, // the id of an exisitng design
designColor1: null, // the printColor Id for layer 1
designColor2: null, // layer 2
designColor3: null, // layer 3
designColorRgb1: null, // or if you like RGB codes for the following layers
designColorRgb2: null,
designColorRgb3: null,

// product relevant deeplinks
productId: null, // id of an existing product
appearanceId: null, // load the appearance (color) for the product type
sizeId: null, // preselect the product type size in combination with quantity
quantity: null, // speficies the quantity, used in combination with sizeId
viewId: null, // show this view of the product

// product type
productTypeId: null, // start with the product type - cannot be used in combination with productId

// text deeplinks, the won't work without deeplinking a productType || product || basketItem
tx1: null, // first line of text
tx2: null, // second line of text ...
tx3: null, // ... and guess, the third line

fontFamilyName: null, // Cutter, Arial, ...
fontFamilyWeight: null, // normal, bold
fontFamilyStyle: null, // normal, italic

isExample: false, // a boolean flag indicating if the text configuration from tx1= deeplinks is removed or not

textColorRgb: null, // you can specify colors either as rgb value
textColor: null, // or as id of an print type

// independent
departmentId: null, // load this product type department
productTypeCategoryId: null, // or this product type category

// also independent, but for designs
designCategoryId: null, // open this designCategory
designSearch: null, // or perform a search for designs with the term

panel: null, // show the following panel first - "productTypes", "designs", "upload", "imageNetwork"

basketId: null // the id of the api basket to use
safeSearch: null // available values "strict" or "off". By default "off
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2017 15:52:52
Quote Anchor link
Er wordt bij //render target verwezen naar een ID-element met de naam: someDiv, die ik maar voor het gemak even SpreadShirtShop noem. pas die regel even aan met die naam.

En maak eens dit aan in je templates:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="SpreadShirtShop"> </div>

Dan zal er als het goed gaat iets spannends gerenderd worden.

Ik heb nog nooit met SpreadShirt gewerkt, dus ik hoop dat dit werkt of een stap in de goede richting is.
Gewijzigd op 02/03/2017 15:54:15 door - Ariën -
 
Marlies Maalderink

Marlies Maalderink

02/03/2017 16:53:53
Quote Anchor link
In theorie zou het ook zonder die div moeten lukken omdat hij standaard aan de <body> tag gekoppeld wordt.

Maar moet eerlijk zeggen dat ik niet zoveel verstand van javascript heb. Als ik de documentatie lees lijkt me dat hij het gewoon moet doen, maar dat het wel belangerijk is dat het platform (land) goed ingesteld wordt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.