{hulp gevraagd}hot or not script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Simon

simon

05/11/2007 11:35:00
Quote Anchor link
hallo allemaal,

ik heb hier een hot or not script (van phphulp.nl afgehaald) en ik heb hem getest maar hij maakt nu voor elke vote een nieuwe record aan. wat ik nu aan jullie zou willen vragen is: hoe kan ik ervoor zorgen dat de votes bij elkaar worden opgeteld?

alvast bedankt voor de moeite

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL&~E_NOTICE);

$database="***";
$username="***";
$password="***";
$databasenaam="***";
$con = mysql_connect($database,$username,$password);
mysql_select_db($databasenaam)or die(mysql_error());

    if($_GET['do'] == 1 || $_GET['do'] == 0) {
        $sql = "INSERT INTO votes (vid,vote) VALUES(".$_GET['id'].",".$_GET['do'].")";
        $res = mysql_query($sql);
        if($res) {
            echo "je hebt gestemd<br/><br/>";
        }
    }

    $sql = "SELECT * FROM zinnen";
    $res = mysql_query($sql);
    if($res) {
        while($row = mysql_fetch_array($res)) {
            echo '<a href="?do=1&id='.$row['id'].'">'.$row['naam'].' is HOT</a> ';
            echo '<a href="?do=0&id='.$row['id'].'">'.$row['naam'].' is NOT</a>';
        }
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 09:30:31
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

05/11/2007 11:39:00
Quote Anchor link
Het is waarschijnlijk de bedoeling dat alles een eigen insert krijgt.
Je moet dan gewoon met SQL werken om het gegroepeerd (GROUP BY) eruit te halen.
 
Simon

simon

05/11/2007 11:41:00
Quote Anchor link
bedankt voor je post gerben. maar ik ben nog een beginnen in php/mysql. zou je een voorbeeldje kunnen geven? of een link naar een tutorial?
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

05/11/2007 11:51:00
 
Simon

simon

05/11/2007 11:57:00
Quote Anchor link
bedankt ik zal het nu zelf wel even proberen uit te zoeken ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.