hulp gezocht met script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Projectx verheijden

projectx verheijden

03/06/2012 22:23:30
Quote Anchor link
hoi iedereen,
ik heb een gastenboek geschreven die perfect werkt.nu zit ik met een klein probleem?
ik wil dus dat leden ook de mogelijkheid hebben om een foto te uploaden en direct met het formulier te posten.nu heb ik van alles geprobeert te schrijven maar de code die ik schrijf wil niet lukken.ik heb de boeken voor me liggen maar niks wil me lukken.ik gebruik het complete handboek php5,en php5 mysql,en websites met php5.

nergens kan ik het vinden hoe ik dit het beste kan oplossen.dus ben dringend opzoek naar hulp.ik heb hieronder het gastenboek gepost zoals je kan zien weet je ook hoe mijn database eruit zien.en hoe alles uit mijn database gehaald wordt.


tegenprestatie voor hulp

degene die me kan helpen met het script wil ik belonen met een advertentie op de front page van mijn website.met nog eens op de pagina waar men ingelogd is.dus je bent direct zichtbaar voor ieder lid.meer kan ik er helaas nog niet van maken...

--------------------------------------------------

ik hoop dat iemand mij kan helpen ...mvg




Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php
include 'core/init.php';
protect_page();
include 'includes/overall/header.php';

 $time = time();
 $errors = array();


 if (isset($_POST['guestbook_name'], $_POST['guestbook_email'], $_POST['guestbook_message'])) {
    
    $guestbook_name = mysql_real_escape_string(htmlentities($_POST['guestbook_name']));
    $guestbook_email = mysql_real_escape_string(htmlentities($_POST['guestbook_email']));
    $guestbook_message = mysql_real_escape_string(htmlentities($_POST['guestbook_message']));
    
    if (empty($guestbook_name) || empty($guestbook_email) || empty($guestbook_message)) {
      $errors[] = 'alle velden zijn verplicht in te vullen';
    }

    
    if (strlen($guestbook_name)>32 || strlen($guestbook_email)>32 || strlen($guestbook_message)>255){
       $errors[] = 'u heeft ergens te veel letters ingevoerd dan mogelijk is.';
    }

    
    if (empty($errors)) {
       $insert = "INSERT INTO `gastenboek` VALUES ('','$time','$guestbook_name','$guestbook_email','$guestbook_message')";
       if (mysql_query($insert)) {
         header('Location: '.$_SERVER['PHP_SELF']);
       }
else {
         $errors[] = 'er is iets mis gegaan probeer het nog eens';
       }
    }
else {
      foreach($errors as $error) {
        echo '<p><strong>'.$error.'</strong></p>';
      }
    }
    
 }

 
 $entries = mysql_query("SELECT `timestamp`, `name`, `email`, `message` FROM `gastenboek` ORDER BY `timestamp` DESC");
 
 if (mysql_num_rows($entries)==0) {
   echo 'er zijn geen berrichten om te lezen';
 }
else {
  while ($entries_row = mysql_fetch_assoc($entries)) {
   $entries_timestamp = date('D-M-Y @ h:i:s', $entries_row['timestamp']);  
   $entries_name = $entries_row['name'];
   $entries_email = $entries_row['email'];
   $entries_message = $entries_row['message'];
  
  
   echo '<p class="content"><strong>gepost door '.$entries_name.' ('.$entries_email.') op '.$entries_timestamp.'</strong>:<br>'.$entries_message.'</p>';
  
  }
 }


?>

<hr>

<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlentities($_SERVER['PHP_SELF']);?>
" method="POST" enctype="multipart/form-data">
<strong>Post something...</strong><br>
name:<br><input type="text" name="guestbook_name" maxlength="25"><br>
email:<br><input type="text" name="guestbook_email" maxlength="255"><br>
message:<br><textarea name="guestbook_message" rows="6" cols="30" maxlength="255"></textarea><br>
<input class="submit" type="submit" value="post">
</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php

include 'includes/overall/footer.php';
?>
Gewijzigd op 03/06/2012 22:58:16 door Projectx verheijden
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 10:52:43
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/06/2012 22:56:54
Quote Anchor link
Kun je aub je titel "hulp gezocht" aanpassen in iets nuttigs wat jouw probleem beschrijft.
 
Johny S

Johny S

04/06/2012 10:40:04
Quote Anchor link
Voeg dit toe aan je form:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="file" name="afbeelding" />


Het script dat je form gaat doorvoeren kun je in checken of je afbeelding van een juist formaat is en dan uploaden naar je server, zo ja voer door zo nee, geef error.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (in_array($_FILES['imagefile1']['type'], array('image/pjpeg', 'image/jpeg','image/png', 'image/gif'))) {
 chmod('images/gastenboek/uploads/'.$_FILES['afbeelding']['name'], 0666);
}
else {
 echo 'Onjuist afbeeldingsformaat';
}

?>


Controleer vervolgens of er een afbeelding is geupload:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (empty($_FILES['afbeelding']['name'])) {
 $afbeelding = 'geenafbeelding.png';
}
else {
 $afbeelding = $_FILES['afbeelding']['name'];
}

?>


Voer de gegevens in SQL in.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query("INSERT INTO gastenboek (afbeelding) VALUES ('$afbeelding')");


Als laatste moet je de afbeeldingen nog laden in je gastenboek, dit ligt eraan hoe je ze oproept, het kan bijvoorbeeld zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$sql
= mysql_query("SELECT * FROM gastenboek");

while ($resultaat = mysql_fetch_assoc($sql)) {
        echo '<img src="images/gastenboek/uploads/' . $resultaat[afbeelding] . '/>'';
}

?>


In die 'while' zet je dan natuurlijk ook de andere gegevens die bij de afbeelding horen.

Met deze informatie zou het je in principe moeten lukken.
Gewijzigd op 04/06/2012 10:42:37 door Johny S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.