Hulp gezocht met Sessies

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Joey kraak

joey kraak

25/11/2010 15:18:12
Quote Anchor link
Ik heb een rekenscript gemaakt, die randomsommen maakt.
Wanneer ik dan op controleer druk, wordt ik daargestuurd naar de volgende pagina die aangeeft of het antwoord goed is.
Vervolgens kan je op een knop drukken die je doorstuurd naar de vorige pagina voor een nieuwe som.
Maar je kan ook op een knop drukken om het resultaat te zien.

Ik wilde nu een sessie maken die het aantal goede en foute antwoorden weergeeft, maar helaas lukt het niet.
Ik heb de volgende sessie gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

if($_POST['uitkomst'] == $_SESSION['x'] + $_SESSION['y'])
$_SESSION['goed'] ++;
else
 $_SESSION['fout'] ++;
$goed = $_SESSION['goed'];
print("je hebt er nu $goed goed<br /br>");
$fout = $_SESSION['fout'];
print("je hebt er nu $fout fout<br /br>");

?>


Vervolgens, als ik een som maak en naar de 'resultaatpagina' doorgestuurd wordt, wordt er alleen ééntje opgeteld bij de de fouten.
Ook wanneer het antwoord goed is.

Daarnaast zou ik ook graag willen weten hoe je de sessie weer op 0 laat beginnen.

Iemand enig idee?
Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:25:42
 
Pim -

Pim -

25/11/2010 15:23:23
Quote Anchor link
session_start() neem ik aan
 
- SanThe -

- SanThe -

25/11/2010 15:36:01
Quote Anchor link
... Sorry
Gewijzigd op 25/11/2010 15:36:58 door - SanThe -
 
Joey kraak

joey kraak

25/11/2010 15:51:57
Quote Anchor link
Ik heb sessien_start() ingevoegd, maar helaas doet hij het nog niet.
Nog steeds hetzelfde probleem namelijk.

Toch bedankt voor het meedenken!
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/11/2010 16:18:22
Quote Anchor link
Toon eens wat je nu hebt
 
Joey kraak

joey kraak

25/11/2010 16:25:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
session_start();
if($_POST['uitkomst'] == $_SESSION['x'] + $_SESSION['y']){
$_SESSION['goed'] ++;
}

else {
 $_SESSION['fout'] ++;
$goed = $_SESSION['goed'];
print("je hebt er nu $goed goed<br /br>");
$fout = $_SESSION['fout'];
print("je hebt er nu $fout fout<br /br>");
}


?>


Dit is het script dat ik nu gebruik voor mijn sessie
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/11/2010 17:41:09
Quote Anchor link
Die resultaatpagina, is dat een andere file, waar je naar surft?

bv.
op voorbeeld.nl/index.php staat je formulier
daarin staat iets als ... <form action="resultaatpagina.php"> ...

Elke pagina waarnaar je kan surfen (dus geen php files met een bibliotheek aan functies of classes) moet die session_start()van boven hebben.
 
Joey kraak

joey kraak

25/11/2010 17:54:39
Quote Anchor link
Ik heb een aparta pagina waarop ik mijn sommen heb.
Zoals gezegd als ik dan op controleer druk, ga ik naar de resultaatpagina.
Op deze resultaatpagina heb ik de sessie staan die ik in mijn vorige post gezet heb.

Ik weet niet of dit er dan goed staat hoor, maar moet ik de sessie anders op mijn 'sommenpagina' zetten?
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

25/11/2010 18:32:55
Quote Anchor link
Je moet op al je pagina's waar je iets met $_SESSION['iets'] wilt doen eerst session_start() doen. Dit session_start() moet helemaal bovenaan is het bestand staan, er mogen geen regels voor zitten, ook geen lege regels. Wel eerst de regel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php tuurlijk ...
 
Joey kraak

joey kraak

26/11/2010 16:01:49
Quote Anchor link
Iemand nog enig idee?
Heb van alles geprobeerd maar het lukt helaas nog steeds niet.
Moet de opdracht vandaag al inleveren dus elke reactie is welkom!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.