Hulp gezocht voor een rekentrainer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Joey kraak

joey kraak

19/11/2010 20:31:03
Quote Anchor link
Ik zit in de 6e klas van het VWO en we moeten als PO een rekentrainer voor de basisschool maken.
Hoewel ik een leek ben op het gebied van PHP is dit toch bijna helemaal gelukt.
Het enigste waar ik maar niet uitkom is het volgende.
Ik heb een script gemaakt waarmee ik 'random sommen' kan genereren en kan deze ook nog controleren.
Ik weet alleen niet hoe je bij kunt houden hoeveel goede en hoeveel foute antwoorden er zijn gegeven.

vb) je maakt 3 sommen, 2 zijn er goed één is er fout.
Ik wil dat je dit dan op de website kunt zien en dat dit automatisch bijgewerkt wordt naarmate je meer sommen maakt.
Heb alleen geen idee hoe, ook op google kon ik het niet vinden.

Toch is dit best noodzakelijk, omdat ik vervolgens ook nog een rapport moet maken ( cijfers 1 tm 10 ) voor het aantal gemaakte sommen.

Heeft iemand enig idee hoe je dit moet doen?
Ik zou erg dankbaar zijn :P.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 21:23:17
 

19/11/2010 20:35:21
Quote Anchor link
enige.
Naja, ligt eraan hoe lang het bewaard moet blijven. Eventjes, of moet het gewoon zeg maar voor eeuwig bewaard blijven?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

19/11/2010 21:09:55
Quote Anchor link
Ik neem aan voor een korte periode
Dat zou je met sessies kunnen doen

Het goed fout kan je met arrays doen
 
Joey kraak

joey kraak

19/11/2010 22:47:20
Quote Anchor link
Bedankt voor de info!
Zal morgen eens ff kijken of het gaat lukken
 
Claire Schoonhoven

Claire Schoonhoven

10/06/2014 14:39:32
Quote Anchor link
Hey joey,

Ik moet precies dezelfde opdracht maken en ik kom er echt niet uit.
Ik vroeg me af of jij deze opdracht nog heb na 4 jaar en deze naar mij zou kunnen sturen.

Alvast heel erg bedankt!
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/06/2014 14:42:18
Quote Anchor link
Ook Joey is voor het laatst vier jaar geleden actief geweest op PHPhulp.
Ga je nu alle oude topics over dit onderwerp omhoog schoppen? :(
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

10/06/2014 14:57:53
Quote Anchor link
Claire Schoonhoven op 10/06/2014 14:39:32:
Ik moet precies dezelfde opdracht maken en ik kom er echt niet uit.

De meer ervaren forumleden maken dat in nog geen 10 minuten. Als je nou eens serieus voor gaat zitten... dan kun je na een uur of twee weer aankloppen met vragen over onderwerpen waarop je vastloopt.
 
Claire Schoonhoven

Claire Schoonhoven

19/06/2014 15:10:42
Quote Anchor link
oke dan heb ik hierbij een vraag.

Ik moet nu de rekensom tonen en dan hun een uitkomst geven. Maar ik kom er niet uit.
Zouden jullie mij kunnen helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
  <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1 ">
    <title>Zwaarte</title>
   </head>
  <body>
<form action="toets1.php" method="post">
Ik kies:  <br />
<input type="radio" name="Keuze" value="makkelijk" />Makkelijk
<input type="radio" name="Keuze" value="gemiddeld" />Gemiddeld
<input type="radio" name="Keuze" value="moeilijk" />Moeilijk<br /><br />

<input type="radio" name="Bewerking" value="optellen" />Optellen
<input type="radio" name="Bewerking" value="aftrekken" />Aftrekken
<input type="radio" name="Bewerking" value="delen" />Delen
<input type="radio" name="Bewerking" value="vermenigvuldigen" />Vermenigvuldigen<br /><br />
<input type="submit" name="verzend" value="Succes!">

 
</form>
<br /><br />

<?php
// Hier wordt de keuzes opgehaald en bewaard in de variabele $keuze en $bewerking
if(isset($_POST["Keuze"]))
{

$keuze = $_POST["Keuze"];


// Hier wordt gecontroleerd
if($keuze == "makkelijk"   )
{

$getal1 = rand(1,20); $getal2 = rand (1,20);
}

if($keuze == "gemiddeld"   )
{

$getal1 = rand(1,100); $getal2 = rand (1,100);
}

if($keuze == "moeilijk"   )
{

$getal1 = rand(1,1000); $getal2 = rand (1,1000);
}
}

// getallen zijn bepaald
if(isset($_POST["Bewerking"]))
{

$bewerking = $_POST["Bewerking"];
if ($bewerking == "optellen")
{

$juist = $getal1 + $getal2;
}

if ($bewerking == "aftrekken")
{

$juist = $getal1 - $getal2;
}

if ($bewerking == "delen")
{

$juist = $getal1 / $getal2;
}

if ($bewerking == "vermenigvuldigen")
{

$juist = $getal1 * $getal2;
}


 // Hier wordt alle input opgehaald
 $uitkomst = $_POST["uitkomst"];


// Hier wordt de berekening gemaakt
 $uitkomst = $getal1 + $getal2;

// Hier wordt het antwoord getoond
 echo"$getal1 + $getal2 = $uitkomst";
 
echo "Einde";


}

?>

 $getal1 $bewerking $getal2<input type="text" name="uitkomst" /><br /><br />

 <input type="submit" name="verzend" value="reken uit" />
</body>
</html>

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 19/06/2014 15:25:42 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/06/2014 15:24:47
Quote Anchor link
En waar loop je nu op vast?
Op lijn 81 zie je dat je een paar variabelen neergooid zonder deze in je PHP-blok te verwerken.
Gewijzigd op 19/06/2014 15:26:20 door - Ariën -
 
H Kse

H Kse

19/06/2014 15:48:53
Quote Anchor link
Zoiets ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1 ">
<title>Zwaarte</title>
</head>
<body>
<form method="post">
Ik kies: <br />
<input type="radio" name="Keuze" value="makkelijk" />Makkelijk
<input type="radio" name="Keuze" value="gemiddeld" />Gemiddeld
<input type="radio" name="Keuze" value="moeilijk" />Moeilijk<br /><br />

<input type="radio" name="Bewerking" value="optellen" />Optellen
<input type="radio" name="Bewerking" value="aftrekken" />Aftrekken
<input type="radio" name="Bewerking" value="delen" />Delen
<input type="radio" name="Bewerking" value="vermenigvuldigen" />Vermenigvuldigen<br /><br />
<input type="submit" name="verzend" value="Succes!">


</form>
<br /><br />
<?php
// Hier wordt de keuzes opgehaald en bewaard in de variabele $keuze en $bewerking
if(isset($_POST["Keuze"]) && isset($_POST["Bewerking"]) )
    {

    $keuze = $_POST["Keuze"];


    // Hier wordt gecontroleerd
    if($keuze == "makkelijk"   )
    {

    $getal1 = rand(1,20); $getal2 = rand (1,20);
    }

    if($keuze == "gemiddeld"   )
    {

    $getal1 = rand(1,100); $getal2 = rand (1,100);
    }

    if($keuze == "moeilijk"   )
    {

    $getal1 = rand(1,1000); $getal2 = rand (1,1000);
    }


// getallen zijn bepaald
    echo "Eindesom:<br />";
    $bewerking = $_POST["Bewerking"];
    if ($bewerking == "optellen")
    {

    $juist = $getal1 + $getal2;
    echo "$getal1 + $getal2 = $juist";
    }

    if ($bewerking == "aftrekken")
    {

    $juist = $getal1 - $getal2;
    echo "$getal1 - $getal2 = $juist";
    }

    if ($bewerking == "delen")
    {

    $juist = $getal1 / $getal2;
    echo "$getal1 / $getal2 = $juist";
    }

    if ($bewerking == "vermenigvuldigen")
    {

    $juist = $getal1 * $getal2;
    echo "$getal1 * $getal2 = $juist";
    }
}
else {
    echo 'U heeft geen selectie gemaakt.';
}

?>

</body>
</html>
 
Claire Schoonhoven

Claire Schoonhoven

24/06/2014 12:20:47
Quote Anchor link
nee niet helemaal, er moet een invul veld komen waarbij er een som gemaakt wordt uit de random getallen in het gekozen moeilijkheidsgraad. Maar hoelaten wij deze getallen zien en kan er een antwoord ingevuld worden?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
  <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1 ">
    <title>Rekentrainer</title>
   </head>
  <body>
<form action="rekentrainer.php" method="post">
Ik wil:  <br />
<input type="radio" name="Keuze" value="makkelijk" />Makkelijk
<input type="radio" name="Keuze" value="gemiddeld" />Gemiddeld
<input type="radio" name="Keuze" value="moeilijk" />moeilijk<br />

<input type="radio" name="Bewerking" value="optellen" />Optellen
<input type="radio" name="Bewerking" value="aftrekken" />Aftrekken
<input type="radio" name="Bewerking" value="delen" />Delen
<input type="radio" name="Bewerking" value="vermenigvuldingen" />Vermenigvuldigen
<br />
<input type="submit" name="verzend" value="Succes!">

<br /><br />
$getal1 $bewerking $getal2 = <input type="test" name"" /> <br />
<input type="submit" name="verzend" value="af" />
<br />

</form>
<?php
// Hier wordt de keuzes opgehaald en bewaard in de variabele $keuze en $bewerking
if(isset($_POST["Keuze"]))
{
$keuze = $_POST["Keuze"];

// Hier wordt gecontroleerd
if($keuze = "makkelijk" )
{
$getal1 = rand(1,20); $getal2 = rand (1,20);}

if($keuze = "gemiddeld"   )
{
$getal1 = rand(1,100); $getal2 = rand (1,100); }

if($keuze = "moeilijk"   )
{
$getal1 = rand(1,1000); $getal2 = rand (1,1000); }

}

// getallen zijn bepaald
if(isset($_POST["Bewerking"]))
{
$bewerking = $_POST["Bewerking"];
if ($bewerking == "optellen")

{
$juist = $getal1 + $getal2; }
if ($bewerking == "aftrekken")

{
$juist = $getal1 - $getal2;}
if ($bewerking == "delen")

{
$juist = $getal1 / $getal2; }
if ($bewerking == "vermenigvuldingen")

{
$juist = $getal1 * $getal2; }

// controleer invoer



echo " $keuze $getal1 $bewerking $getal2 $juist";

echo "end";


}

?>

</body>
</html>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.