Hulp met foreach en functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael Panis

Michael Panis

14/10/2012 12:52:43
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb een functie gemaakt waar een foreach in zit.

Nu de functie dient om een dir uit lezen inc foto's.
Deze foto's worden naast elkaar getoont op de webpagina. Maar vermits er hier met een scrollbar wordt gewerkt zou ik graag een breedte laten bepalen in de foreach lus. Maar hoe krijg ik deze gegevens terug naar mijn webpagina.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php

function viewFoto($nDir, $iCurrent = 0)
{

    if(!is_array($nDir))
    {

        return false;
    }

    $sReturn = '';
    $counter = 0;
        foreach($nDir as $iKey => $sValue)
        {

            if(is_array($sValue))
            {

                echo "<img src='".$iKey."/".$sValue."'></img>";
            }
else
            {            
                echo "<li><a href='Project/".$_GET["id"]."/".$sValue."' rel='lightbox[". $_GET["id"] ."]'><img src='Project/".$_GET["id"]."/".$sValue."' id='showFoto'></img></li></a>\n";
                $counter = $counter + 300; //DEZE WAARDE ZOU IK TERUG GESTUURD WILLEN KRIJGEN OP MIJN PAGINA HIER ONDER !!!
            }
        }

    
    return;
}


$aExclude = array('.', '..');
$aDir = viewDir('Project/', $aExclude);
echo makeProjectList($aDir);

if (isset($_GET["shoot"]))
        {

    switch ($_GET["shoot"])
            {
        case
"full";
            $nDir = viewDir('Project/'.$_GET["id"], $aExclude);
            echo "<div id='mainFoto'>\n";
            echo "<div id='scroller' style='width:". $counter .//Hier moet de waarde komen !"px;'>\n";
            echo "<lu>\n";
            echo viewFoto($nDir);
            echo "</u>\n";
            echo "</div>\n";
            echo "</div>\n";
        break;
            }
        }

?>
Gewijzigd op 14/10/2012 12:54:46 door Michael Panis
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 20:29:13
 
Robin B

Robin B

14/10/2012 13:49:12
Quote Anchor link
Je zal een array kunnen terugsturen met je functie.
1 met de counter waarde en 1 met het deel dat je later wilt gaan echooen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
function viewFoto($nDir, $iCurrent = 0)
{
    if(!is_array($nDir))
    {
        return false;
    }
    $sReturn = '';
    $returnstring = new array("","");
    $counter = 0;
        foreach($nDir as $iKey => $sValue)
        {
            if(is_array($sValue))
            {
                $returnstring[1] .= "<img src='".$iKey."/".$sValue."'></img>";
            } else
            {            
                $returnstring[1] .= "<li><a href='Project/".$_GET["id"]."/".$sValue."' rel='lightbox[". $_GET["id"] ."]'><img src='Project/".$_GET["id"]."/".$sValue."' id='showFoto'></img></li></a>\n";
                $counter = $counter + 300; //DEZE WAARDE ZOU IK TERUG GESTUURD WILLEN KRIJGEN OP MIJN PAGINA HIER ONDER !!!
            }
        }
    $returnstring[2] = $counter
    return $returnstring;
}
Gewijzigd op 14/10/2012 13:52:58 door Robin B
 
Jaron T

Jaron T

14/10/2012 13:52:21
Quote Anchor link
je gebruikt '<lu>' en sluit af met '</u>' doet moet sowieso <ul></ul> zijn.Overigens slaat je type prefix nergens op bij je variabelen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.