Hulp met functions.php / Wordpress

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joke Ouwerling

Joke Ouwerling

04/06/2014 10:42:46
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Ik wil graag de h1 van mijn functions.php van Wordpress veranderen naar h2. Ik werk met een child theme en als ik de veranderde code in de functions.php van mijn child theme zet, krijg ik een error:

/data/home/secr02/domains/secretsistersblog.com/public_html/wp-content/themes/twentyfourteen-child/functions.php:9) in /data/home/secr02/domains/secretsistersblog.com/public_html/wp-content/themes/twentyfourteen/functions.php on line 197

Ik heb de vraag al gesteld op het Wordpress forum, maar daar weet tot nu toe niemand het antwoord.
Ook heb ik online gezocht en ik denk dat er eerst een remove action moet worden uitgevoerd. Maar ik heb weinig kennis van php. Kan iemand me misschien helpen?
Dit is de code van de originele functions.php die ik wil veranderen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
function twentyfourteen_widgets_init() {
    require get_template_directory() . '/inc/widgets.php';
    register_widget( 'Twenty_Fourteen_Ephemera_Widget' );

    register_sidebar( array(
        'name'          => __( 'Primary Sidebar', 'twentyfourteen' ),
        'id'            => 'sidebar-1',
        'description'   => __( 'Main sidebar that appears on the left.', 'twentyfourteen' ),
        'before_widget' => '<aside id="%1$s" class="widget %2$s">',
        'after_widget'  => '</aside>',
        'before_title'  => '<h1 class="widget-title">',
        'after_title'   => '</h1>',
    ) );

    register_sidebar( array(
        'name'          => __( 'Content Sidebar', 'twentyfourteen' ),
        'id'            => 'sidebar-2',
        'description'   => __( 'Additional sidebar that appears on the right.', 'twentyfourteen' ),
        'before_widget' => '<aside id="%1$s" class="widget %2$s">',
        'after_widget'  => '</aside>',
        'before_title'  => '<h1 class="widget-title">',
        'after_title'   => '</h1>',
    ) );

    register_sidebar( array(
        'name'          => __( 'Footer Widget Area', 'twentyfourteen' ),
        'id'            => 'sidebar-3',
        'description'   => __( 'Appears in the footer section of the site.', 'twentyfourteen' ),
        'before_widget' => '<aside id="%1$s" class="widget %2$s">',
        'after_widget'  => '</aside>',
        'before_title'  => '<h1 class="widget-title">',
        'after_title'   => '</h1>',
    ) );
}

add_action( 'widgets_init', 'twentyfourteen_widgets_init' );
?>


Vast bedankt.

Johanna
- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 04/06/2014 16:52:11 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 23:27:57
 
Pipo Clown

Pipo Clown

04/06/2014 14:57:23
Quote Anchor link
Laat ik beginnen te melden dat ik nog nooit met Wordpress gewerkt hebt.

Je kunt in de functie "twenty_four_widgets_init" de <H1> tags simpelweg vervangen door <H2>, dan moet je ook de tags </H1> vervangen door </H2>.

Ik heb alleen het idee dat dit niet het effect zal geven dat je graag zou zien.

De opmaak van <H1> is vastgelegd in een zogenaamd css.bestand, wanneer je dat bestand kunt vinden zul je binnen in dat bestand ".widget-title" tegenkomen met daarachter, tussen accolades, de opmaakgegevens.
Door deze gegevens in het css bestand aan te passen kun je de opmaak van je H1 tag wijzigen.

Kijk hier wel mee uit, zonder de bestanden gezien te hebben is het heel goed mogelijk dat je daarmee niet alleen de opmaak binnen de <H1> tags verandert, maar ook de inhoud binnen andere tags.
 
Joke Ouwerling

Joke Ouwerling

04/06/2014 15:03:18
Quote Anchor link
Dank je voor je antwoord.
Het is heel ingewikkeld en ik ben er mee gestopt.
Ik heb inmiddels de h1 tags in de oorspronkelijke functions.php veranderd en dat voldoet.
Maar dan moet ik elke keer als er een theme update is dat weer aanpassen.
Ik krijg het gewoon niet voor elkaar om het in het child theme goed te krijgen, dus ik laat het maar zo.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/06/2014 16:08:29
 
Wilko van der Ploeg

Wilko van der Ploeg

24/06/2014 16:24:49
Quote Anchor link
"Dan krijg ik een error"... kijk... als we weten welke error, kunnen we je misschien helpen...

Wat is de errormelding precies ?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.