Hulp met Mysql en PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim Wigmans

Tim Wigmans

30/03/2013 23:02:33
Quote Anchor link
Hee Allemaal,

Ik heb een radio, genaamd fox-fm.
Maar ik moet voor mijn djpaneel alles nog maken.
Ik heb begrepen van andere mensen dat ik alles moet ophalen uit de db.
Maar hoe? Hier is mijn djpaneel: http://djpaneel.fox-fm.nl
Er is een dj zegt in de inc enzovoort, fox-fm.nl/V1/inc/djzegt.php
Maar er word niks opgehaald terwijl er duidelijk iets in de db staat.
Wie kan me anders helpen?
Skype: chrisje0418
Mail: [email protected]

Alvast bedankt
Tim
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:11:03
 
Php knipper

php knipper

30/03/2013 23:18:54
Quote Anchor link
ik wil wel eens kijken maar ik werk niet via skype of mail ;)
post de code van die dj zegt eens hier ( enkel het gedeelte dat ophaalt )
 
Tim Wigmans

Tim Wigmans

01/04/2013 16:18:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
//Pagina: dj_zegt.php
//Systeem: GoldenHabbos.nl - DJ paneel
//Auteur: Kwajongen-90

//Instellingen include'n

include("instellingen_djpaneel.php");

//Instellingen
$weergeven_huidige_dj = "2"; //1, 2 of 3
//1: Draaiende DJ volgens programmering
//2: Draaiende DJ
//3: DJ die DJ zegt heeft gewijzigd

$weergeven_non_stop_dj = "Non-stop"; //De non-stop naam die moet worden weergegeven
$weergeven_non_stop_dj_zegt = "Je luistert naar de non-stop."; //De nons-stop DJ zegt die moet worden weergegeven
?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<!--- Pagina: dj_zegt.php -->
<!--- Auteur: Kwajongen-90 -->

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="nl" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1252" />
<title>DJ zegt</title>
</head>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?php
    //DJ zegt ophalen
    $sql_1 = "SELECT * FROM dj_zegt";
    $query_1 = mysql_query($sql_1);
    if(mysql_num_rows($query_1) == 0) {
    }
else {
        $row_1 = mysql_fetch_assoc($query_1);
        $dj_zegt = htmlspecialchars(stripslashes($row_1['bericht']));
    }


    $dag = date("N") - 1;
    $uur = date("G");

    if($weergeven_huidige_dj == "1") {
        //Rooster ophalen
        $sql_1 = "SELECT * FROM rooster WHERE dag='".$dag."' AND uur='".$uur."'";
        $query_1 = mysql_query($sql_1);
        if(mysql_num_rows($query_1) == 0) {
            $habbo = $weergeven_non_stop_dj;
            $dj_zegt = $weergeven_non_stop_dj_zegt;
        }
else {
            $row_1 = mysql_fetch_assoc($query_1);
            $id = $row_1['id'];
            
            //Gebruikers ophalen
            $sql_2 = "SELECT * FROM gebruikers WHERE id='".$id."'";
            $query_2 = mysql_query($sql_2);
            if(mysql_num_rows($query_2) == 0) {
            }
else {
                $row_2 = mysql_fetch_assoc($query_2);
                $habbo = htmlspecialchars(stripslashes($row_2['habbo']));
            }
        }
    }
else if($weergeven_huidige_dj == "2") {
        if($radio_dj == "OFFLINE") {
            $habbo = "-";
            $dj_zegt = "-";
        }
else if($radio_dj == "NON_STOP") {
            $habbo = $weergeven_non_stop_dj;
            $dj_zegt = $weergeven_non_stop_dj_zegt;
        }
else {
            $habbo = $radio_dj;
        }
    }
else {
        //Logs ophalen
        $sql_1 = "SELECT * FROM logs_dj_zegt ORDER BY id_log DESC LIMIT 0, 1";
        $query_1 = mysql_query($sql_1);
        if(mysql_num_rows($query_1) == 0) {
        }
else {
            $row_1 = mysql_fetch_assoc($query_1);
            $id = $row_1['id'];
            
            //Gebruikers ophalen
            $sql_2 = "SELECT * FROM gebruikers WHERE id='".$id."'";
            $query_2 = mysql_query($sql_2);
            if(mysql_num_rows($query_2) == 0) {
            }
else {
                $row_2 = mysql_fetch_assoc($query_2);
                $habbo = htmlspecialchars(stripslashes($row_2['habbo']));
            }
        }
    }


    echo '
        <tr>
            <td width="25%" valign="top"><b>DJ:</b></td>
            <td width="75%" valign="top">'
.$habbo.'</td>
        </tr>
        <tr>
            <td width="25%" valign="top"><b>DJ zegt:</b></td>
            <td width="75%" valign="top">'
.$dj_zegt.'</td>
        </tr>
        <tr>
            <td width="25%" valign="top"><b>DJ poppetje:</b></td>
            <td width="75%" valign="top"><img src="http://www.funny-hotel.nl/habbo-imaging/avatarimage?funny='
.$habbo.'&direction=3&head_direction=3&size=s&img_format=gif" width="33" height="56" border="0" /></td>
        </tr>
    '
;
    ?>

</body>

</html>

Dat is de code
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2013 16:39:14
Quote Anchor link
Ik denk dat je beter foutafhandeling aan de SQL-queries van je script kan toevoegen:
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/foutafhandeling-query-sql/735/

Denk er ook eens even aan om over te stappen op mysqli, i.p.v. mysql. Want de MySQL-functies gaan er op termijn uit.
 
Tim Wigmans

Tim Wigmans

01/04/2013 17:19:29
Quote Anchor link
Het probleem is dus dat ik niet zo goed ben met mysql en php.
Maar zou er iemand me dan kunnen helpen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2013 17:26:34
Quote Anchor link
Ik denk dat het wel verstandig is om je er dan toch eens in te verdiepen.

Zet in ieder geval eens bovenaan in je PHP-code deze code neer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>
 
Tim Wigmans

Tim Wigmans

02/04/2013 16:48:41
Quote Anchor link
Het probleem is dat er geen error is maar hij weergeeft niks, terwijl er in de database duidelijk de dj zegt staat.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.