hulp met php tekst

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Simon Simons

Simon Simons

02/08/2011 22:08:09
Quote Anchor link
Hallo allemaal, ben nieuw hier op het forum.
ik heb nu een website gemaakt en de informatie geinclude van elke pagina.
dus ik heb in mijn hoofdmap allemaal php bestanjes staan en daar staat include header include navigatie include pagina (voor elke pagina verschillend want dit is de inhoud) include footer.

Nu ben ik benieuwd of ik niet gewoon 1 pagina houd en daarin in de link gewoon kan vertellen welke tekst hij moet weergeven? ik heb namelijk alle tekst in een appart mapje staan. het zijn allemaal .txt bestandjes.

ik hoop dat jullie snappen wat ik bedoel en hoop dat jullie me verder kunnen helpen.

greetzz
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:54:20
 
Sven b

Sven b

02/08/2011 22:25:03
Quote Anchor link
Dus je include je hele website bij elkaar? Kan je misschien een voorbeeld geven hoe je dit doet?

Is een database geen optie en van daaruit alles 'includen'?
 
Simon Simons

Simon Simons

02/08/2011 22:28:27
Quote Anchor link
voorbeeldje:
<div id="column">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include ("tekst/index.txt"); ?>

</div>

<div id="footer">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include ("footer.txt"); ?>

</div>

alle tekst staat dus in tekst/....txt (behalve de footer header en nav dan...

hoe werkt dat via een database dan?
 
Joshua W

Joshua W

10/08/2011 15:32:28
Quote Anchor link
In principe zijn hier genoeg mensen die je zouden willen zeggen hoe een database werkt, maar ik kan je vertellen dat het iets lastiger voor mekaar te krijgen is dan wat jij nu doet. Enkel zou een expert jouw methode wat "slordig" noemen.

Maar hoe dan ook, je hebt hier een vraag gesteld en dan gaan we die ook beantwoorden.
Je wilt dezelfde lay-out van de site behouden en niet steeds de hele site hoeven te kopiëren en alleen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include("tekst/pagina2.txt");?>
te moeten aanpassen.
Er zijn meerdere manieren om dit op te lossen, maar de makkelijkste is denk ik wel de volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<div id="column">
<?php
$page
="index";
if(isset($_GET['page']))
{

    $page=$_GET['page'];
}

include("tekst/".$page.".txt");
?>

</div>


$_GET['page'] is op te geven in de url van je site: http://localhost/mijnsite/index.php?page=pagina2

Op dat moment wordt tekst/pagina2.txt geïnclude.

Als je dan je menu hebt moet daar als knop uiteraard
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="index.php?page=pagina2">Onzin</a>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.