hulp met switch functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

21/03/2004 12:24:00
Quote Anchor link
Ik loop tegen een probleempje aan.
Ik wil graag deze switchfunctie maken, maar het lukt niet echt.. waarschijnlijk alleen de notatie fout?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?
$page
== "";
switch($page)
{
case
"nws":$x = "";
include("nws/index.php");  ; break;

case
"rls":$x = "";
include("rls/index.php");  $y = "rls"; ; break;

case
"art":$x = "";
include("art/index.php");  ; break;

case
"cob":$x = "";
include("cob/index.php");  ; break;

case
"lnk":$x = "";
include("lnk/index.php");  ; break;
 
default:
print("<br />&nbsp;");

}

?>


Het gaat dus om case "rls", ik wil graag dat als de case 'rls' is, dat $y de waarde 'rls (of een andere)' krijgt.

wat is mijn error hier?
muchos gracias :)
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 11:31:39
 
Keys

Keys

21/03/2004 12:36:00
Quote Anchor link
Na het enigzins leesbaar maken van deze code, kwma er dit uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
$page
== '';  
switch($page) {
    case
'nws':
        $x = '';
        include('nws/index.php');
        ;
break; # Zie je die 2e ; Wat moet die daar ;)?
        
    case 'rls':
        $x = '';
        include('rls/index.php');
        $y = 'rls';
        ;
break; # Hmmm...
        
    case 'art':
        $x = '';
        include('art/index.php');
        ;
break; # Goh alweer :P

    # Etc...

}
?>


Ik heb alleen even " veranderd in ', maar toen zag ik dat overal dubbele ; stonden voor break.

Verder, waarom staat $page = ''; boven de switch? Hj gaat nu altijd naar de default, dat weet je hopeijk :).

Verder is de code vlgns mij goed.
 
KlaaZVaaG

KlaaZVaaG

21/03/2004 12:38:00
Quote Anchor link
bedankt
 
KlaaZVaaG

KlaaZVaaG

21/03/2004 12:43:00
Quote Anchor link
er moet toch een ;break in?
maar een ; er8er is dus niet nodig.. dat scheelt weer :)
 
Mitch X

Mitch X

21/03/2004 12:56:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
# Volgens mij moet ut zo
case "art":
x = "";
include "art/index.php";
break;
?>


Iig doe ik het altijd zo en het werkt perfect :)
 
KlaaZVaaG

KlaaZVaaG

21/03/2004 13:14:00
Quote Anchor link
Wat ik wil is dat de titel van de webpagina veranderd als gevolg van een case..

ik heb dus in de html

<title>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo ("$title");?>
</title>

dan zou dit moeten gebeuren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
case "art":
$x = "";
$title = "Art";
include "art/index.php";
break;
?>


maar het werkt niet.. But Whaaaaaaaai :(
 
KlaaZVaaG

KlaaZVaaG

21/03/2004 13:27:00
Quote Anchor link
hij include wel de pagina, maar $title krijgt geen waarde :/

moet ik nu dan ook een switch maken voor $title en dan in de switch van $x een case van $title benoemen?

dus ergens op de pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$y
== '';
switch($y) {
    
case
'nws':
$title = '[ News ]';
break;
?>


en ergens anders:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
$page
== '';
switch($page) {
    
case
'nws':
$x = '';
include("nws/index.php");
$y = 'nws';
break;
?>


en dan gewoon in de titel:

<title>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo ("$title");?>
</title>

???
 
Mitch X

Mitch X

21/03/2004 15:06:00
Quote Anchor link
Je kan een var niet later gebruiken :
Maw ... dit werkt niet!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo $eenvar;
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
# Beetje code...
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$eenvar
= "Hoi :)";
?>

Savvy?
Gewijzigd op 21/03/2004 15:07:00 door Mitch X
 
Mitch X

Mitch X

21/03/2004 15:10:00
Quote Anchor link
Mss zo:
<html>
<head>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
# Je switch
?>

<title>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $title;?>
</title>
</head>
enz ...

Dan zou het moeten werken :)
Gewijzigd op 21/03/2004 15:14:00 door Mitch X
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.