hulp nodig bij ontcijferen van javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

26/03/2011 22:18:53
Quote Anchor link
Hallo,

Misschien zijn er enkele mensen hier die een iphone/ipad (of ipod) hebben met de app iHack geïnstalleerd. Dit programma is te kopen in de appstore.

Wat je hierbij moet doen is door middel van gegevens iets zien te ontcijferen.

Nu moet ik de volgende vraag invullen:
"What day were you born?"

in te temp folder staat een coockie.txt met de volgende inhoud:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
id=101


De javascript code in de pagina is het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<script type="text/javascript">
function getBD(){
int temp = 0;
 for(int i=0; i<5; i++)
{
 temp +=
 getDecFromBin(getCookieID(cookie.txt.));
}
 returen getHexFromDec(temp);
}
</script>


de hint die ik krijg is het volgenden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
Binary binary binary
In binary you count in base ten!
ex: 8 = 0001
In hex you count in base sixteen!
ex: 17 = 11


wanneer je op deze kijkt, zie je dat de een decimaal getal van 101 in hex 65 betekent. Alleen is 65 geen goed antwoord.
Gewijzigd op 26/03/2011 22:19:29 door Jules Kreutzer
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:12:58
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

26/03/2011 22:25:30
Quote Anchor link
probeer eens 19?

Edit:
En volgens mij weten ondersteunt phphulp geen hacks of cracks..
Gewijzigd op 26/03/2011 22:26:33 door Kumkwat Trender
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

26/03/2011 22:26:50
Quote Anchor link
GENIAAL!

zou je me misschien kunnen uitleggen hoe je hier bij komt?
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

26/03/2011 22:38:37
Quote Anchor link
Ik heb hem uit me hoofd uitgereken :D

+ script kan verkort worden tot 1 regel -.-

temp is null;
temp = 0;


dit wordt herhaalt 5 keer..
for(int i=0; i<5; i++)
{
temp +=
getDecFromBin(getCookieID(cookie.txt.));
}

telt zelfde waarde op 5 maal dus
temp +=

dus bin 101 zoek je op in je tabel, en kijkt welke dec erbij hoort
getdecfrombin

dat keer 5 dus..

antwoord van dat naar hex omzetten..
returen getHexFromDec(temp);

= 16


Je zou het her kunnen schrijven als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
function getBD(){
    var temp = getDecFromBin(getCookieID(cookie.txt.));
    temp *= 5;
    returen getHexFromDec(temp);
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.