Hulp nodig met een PHP session

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roel H

Roel H

09/01/2014 21:14:55
Quote Anchor link
Hallo,

Ik gebruik 3 pagina's om een formulier werkend te krijgen.
pagina1.php --> basis gegevens.
pagina2.php --> komen aanmeldgegevens
pagina3.php --> controle, wat heb je ingevuld en formulier verzenden.

de sessies van pagina 1 naar 2 verlopen goed, deze neemt die netjes over.
Echter de sessies die ik bij pagina 1 heb ingevuld, zie ik bij 3 niet mee. De sessies van pagina 2 wel bij 3.

Ik heb overal session_start(); en dezelfde sessie, S_SESSION['input']

Wie kan me helpen?

Groet,
Roel
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:59:49
 
- SanThe -

- SanThe -

09/01/2014 21:16:29
Quote Anchor link
Heb je ze niet overschreven?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/01/2014 21:38:09
Quote Anchor link
Je zal even wat meer code moeten geven, want dit wordt "gokken".
 
Bart Smulders

Bart Smulders

09/01/2014 22:42:28
Quote Anchor link
overal session start maar geen controle of de sessie reeds gestart is?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if (!isset($_SESSION)) session_start();
session_regenerate_id();
?>

session_regenerate_id() will replace the current session id with a new one, and keep the current session information.
Gewijzigd op 09/01/2014 22:57:53 door Bart Smulders
 
Roel H

Roel H

10/01/2014 07:00:09
Quote Anchor link
Thanks Bart Smulders, ik zal het vanavond testen.
Zo worden op beide pagina's me sessions aangemaakt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
foreach($_SESSION['input'] as $key => $value)
        {
            if(!empty($value))
                {
                    $content[] = '<li>'.$key.': '.$value.'</li>';
                }
        }
 
Michael -

Michael -

10/01/2014 07:49:57
Quote Anchor link
Roel H op 10/01/2014 07:00:09:
Thanks Bart Smulders, ik zal het vanavond testen.
Zo worden op beide pagina's me sessions aangemaakt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
foreach($_SESSION['input'] as $key => $value)
        {
            if(!empty($value))
                {
                    $content[] = '<li>'.$key.': '.$value.'</li>';
                }
        }

Hier zet je een reeds bestaande SESSION om naar een Array genaamd content.
Hier worden dus geen SESSIONS gemaakt. Heb je ook nog een stukje waarin je dat wel doet?
 
Roel H

Roel H

10/01/2014 15:58:26
Quote Anchor link
$_SESSION['input'] = array();
$_SESSION['errors'] = array();

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
    
foreach($formuliervelden as $veld => $type)
    {
        if($type == 'checkbox')
        {
            if(empty($_POST[$veld]) && !in_array($veld, $no_check))
            {
                $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                $errors[] = 'Je moet de checkbox "'.$veld.'" aanvinken';
            }
            else
            {
                $_SESSION['input'][$veld] = $_POST[$veld];
            }
        }    


Zo worden de velden gemaakt, uiteraard zijn er mee ren sluit de array netjes af

$formuliervelden = array(
'aantalproevendressuuronderzadel' => 'select',
'dressuurklasseonderzadel' => 'select',

Toevoeging op 10/01/2014 16:43:02:

Yes het werkt, ik had op de 2e pagina ook
$_SESSION['input'] = array();
$_SESSION['errors'] = array();
staan, dus de array werkt weer leeg gemaakt, dom ;-)

Nog 1 klein vraagje
Bij dit script
http://www.phptuts.nl/view/34/
Ik heb een textarea, maar daar moet een ubbparser overheen. dat zou moeten worden.
makeUBB($_SESSION['input']['bericht'];
Echter, waar ik dit ook plaats, nergens voert die de parse uit. Weet iemand hoe dit op te lossen?
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2014 17:04:42
Quote Anchor link
En waar is de function makeUBB()?
 
Roel H

Roel H

10/01/2014 17:31:03
Quote Anchor link
die zit in een bestand, ubb.php, wordt geinclude.
 
Bart Smulders

Bart Smulders

11/01/2014 09:06:21
Quote Anchor link
makeUBB($_SESSION['input']['bericht'];

Een voorwaarde van een functie is dat zer als volgt uitziet :

Functienaam($voorwaarde1,$Voorwaarde2,enz ) <---en afsluiten. ; <--- Einde regel . Zoek de fout.

De volgde fout kan zijn dat je een array stuurt in functie ubb die geen array uitlezen kan. dus krijgt die als waarde " Array " te zien.
 
Roel H

Roel H

11/01/2014 10:05:25
Quote Anchor link
Bart Smulders op 11/01/2014 09:06:21:
makeUBB($_SESSION['input']['bericht'];

Een voorwaarde van een functie is dat zer als volgt uitziet :

Functienaam($voorwaarde1,$Voorwaarde2,enz ) <---en afsluiten. ; <--- Einde regel . Zoek de fout.

De volgde fout kan zijn dat je een array stuurt in functie ubb die geen array uitlezen kan. dus krijgt die als waarde " Array " te zien.


Il heb de functie wel met een ) afgesloten, ook al staat dat hier niet, ik krijg iig geen foutmeldingen.
ik krijg niet de tekst array op het scherm te zien, maar er gebeurt helemaal niks.

Toevoeging op 11/01/2014 10:13:16:

Ik heb het nu via deze manier opgelost.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
elseif($veld == 'berichtpersoon'){                        
                 htmlentities($_SESSION['kvth'][$veld], ENT_COMPAT, "UTF-8");
            }

Echter deze functie werkt niet me enters, terwijl ik die wel gebruik.
Ik gebruik dit zo, omdat ik de $_POST/$_SESSION door de mail wil gooien.
 
Michael -

Michael -

11/01/2014 11:04:28
Quote Anchor link
Roel H op 11/01/2014 10:05:25:
Bart Smulders op 11/01/2014 09:06:21:
makeUBB($_SESSION['input']['bericht'];

Een voorwaarde van een functie is dat zer als volgt uitziet :

Functienaam($voorwaarde1,$Voorwaarde2,enz ) <---en afsluiten. ; <--- Einde regel . Zoek de fout.

De volgde fout kan zijn dat je een array stuurt in functie ubb die geen array uitlezen kan. dus krijgt die als waarde " Array " te zien.


Il heb de functie wel met een ) afgesloten, ook al staat dat hier niet, ik krijg iig geen foutmeldingen.
ik krijg niet de tekst array op het scherm te zien, maar er gebeurt helemaal niks.

Toevoeging op 11/01/2014 10:13:16:

Ik heb het nu via deze manier opgelost.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
elseif($veld == 'berichtpersoon'){                        
                 htmlentities($_SESSION['kvth'][$veld], ENT_COMPAT, "UTF-8");
            }

Echter deze functie werkt niet me enters, terwijl ik die wel gebruik.
Ik gebruik dit zo, omdat ik de $_POST/$_SESSION door de mail wil gooien.

Dat doet ook niks. Je mist nog een echo als je t wil tonen of een variabele als je t wil opslaan.
Als het uit een textarea komt kun je nl2br() om de enters om te zetten naar breaks,
 
Roel H

Roel H

11/01/2014 13:53:43
Quote Anchor link
Ik heb nl2br gebruikt, maar dat werkte niet, in de mail zag dat er heel lelijk uit.
Dus zodoende probeer ik dat via een ubb parser.
Kan het aan de headers van de mail liggen dat nl2br niet goed werkt?
htmlentities($_SESSION['kvth'][$veld], ENT_COMPAT, "UTF-8"); dit maakt van éééáá geen rare tekens iig.

En dat werkt wel dat stukje Michael-, het script werkt zo namelijk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.