hulp nodig met een verbetering.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niels Peeren

Niels Peeren

20/09/2012 00:35:10
Quote Anchor link
ik loop een beetje vast met het plaatsen van bepaalde tekens

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
$stats = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE name='$_SESSION[user]'");
$stat = mysql_num_rows($stats);

$item1 = mysql_query("select * from shop where type='attack'");
    while ($items = mysql_fetch_row($item1)) {
        $iname = str_replace(" ", "_", '$items[name]');
        $iname = strtolower($iname);
        mysql_query("update users set attack=attack+($stat[$iname] * $items[bonus]) WHERE  name='$_SESSION[user]'");
    }

$item2 = mysql_query("select * from shop where type='defense'");
    while ($items3 = mysql_fetch_row($item2)) {
        $iname = str_replace(" ", "_", "$items3[name]");
        $iname = strtolower($iname);
        mysql_query("update users set hp=hp+($stat[$iname]*$items3[bonus]) WHERE name='$_SESSION[user]'");
    }


de foutmelding zit hem in de :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query("update users set attack=attack+($stat[$iname] * $items[bonus]) WHERE  name='$_SESSION[user]'");


bij het woord bonus. iemand die mij even uit de brand zou kunnen helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:06:07
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/09/2012 00:38:51
Quote Anchor link
- Voeg foutafhandeling toe
- Variabelen buiten quotes. Gebruik dan double-quotes.
- Gebruik single-quotes voor de data tussen blokhaken in een array: $items['bonus']
- gebruik betere variabelenamen, $item1, $item2 is zo nietszeggend. Wat is het? Een bloemkoopl, een opblaasbal, een kast? Zeg liever wat de querie dan doet.
 
Niels Peeren

Niels Peeren

20/09/2012 01:06:50
Quote Anchor link
de foutmelding die ik krijg als ik $items['bonus'] doe is :
unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING

dat had ik al een paar keer geprobeerd
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/09/2012 01:19:52
Quote Anchor link
relevante code is wel zo handig.
 
Niels Peeren

Niels Peeren

20/09/2012 01:22:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query("update users set attack=attack+($stat[$iname] * $items[bonus]) WHERE  name='$_SESSION[user]'");


nog steeds die zin. ik heb het op alle manieren geprobeert met single en double quotes maar ik blijf een error krijgen. en ik heb dat foutafhandeling aanstaan maar ik krijg geen berichten daar van
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/09/2012 08:56:09
Quote Anchor link
$items[bonus] moet worden:

$items['bonus']

of:

$items[$bonus]

en $_SESSION[user] moet worden:

$_SESSION['user']
 
Stefan WM

Stefan WM

20/09/2012 09:15:38
Quote Anchor link
Je variable worden niet goed neergezet.
Gewijzigd op 20/09/2012 09:15:56 door Stefan WM
 
Dean Evers

Dean Evers

20/09/2012 13:42:44
Quote Anchor link
Niels Peeren op 20/09/2012 01:22:45:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query("update users set attack=attack+($stat[$iname] * $items[bonus]) WHERE  name='$_SESSION[user]'");


nog steeds die zin. ik heb het op alle manieren geprobeert met single en double quotes maar ik blijf een error krijgen. en ik heb dat foutafhandeling aanstaan maar ik krijg geen berichten daar van


De query zou ik zo opbouwen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

mysql_query("UPDATE users SET attack='attack+".($stat[$iname] * $items['bonus'])."' WHERE  name='".$_SESSION['user']."'");

?>
 
Niels Peeren

Niels Peeren

20/09/2012 13:45:04
Quote Anchor link
ja dean dat werkt , heel erg bedankt!
 
- SanThe -

- SanThe -

20/09/2012 14:01:29
Quote Anchor link
Maar dan zonder quotes om attack+getal.
 
Dean Evers

Dean Evers

20/09/2012 14:30:45
Quote Anchor link
Niels Peeren op 20/09/2012 13:45:04:
ja dean dat werkt , heel erg bedankt!


Graag gedaan ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.