Hulp nodig met: error sql syntax

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeremy Geen

Jeremy Geen

17/09/2011 14:40:46
Quote Anchor link
Hallo ,

Ik heb een database die bestaat uit tabellen met nummers.

Dus ik heb drie tabellen in mijn database die heten : 1 , 2 , 3

Wanneer ik nu dit doe : $sql = "SELECT * FROM 1"; krijg ik geen resultaat.

Dit is wat ik krijg als error : You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '1' at line 1

Weet iemand hoe ik dit kan oplossen??

Bedankt,
Jeremy
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 20:19:20
 
- SanThe -

- SanThe -

17/09/2011 15:11:02
Quote Anchor link
Tabelnamen en veldnamen mogen helemaal niet uit cijfers bestaan.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/09/2011 17:35:08
Quote Anchor link
- SanThe - op 17/09/2011 15:11:02:
Tabelnamen en veldnamen mogen helemaal niet uit cijfers bestaan.

Tuurlijk wel, maar of het slim is een ander verhaal.
Maar dan moet ie er wel ` omheen zetten.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

17/09/2011 19:04:36
Quote Anchor link
Conclusie:
SELECT * FROM `1`

Betere oplossing: andere tabelnamen.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/09/2011 19:16:18
Quote Anchor link
En als je fiets een lekke band heeft dan doe je er plakband omheen.

Gebruik geen backticks, maar verzin fatsoenlijke namen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/09/2011 19:25:53
Quote Anchor link
En het feit dat je tabelnamen met een cijfer probeert te gebruiken lijkt ook te duidelijk op het ontbreken van normalisatie.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

17/09/2011 19:32:26
Quote Anchor link
Santhe, daarom zette ik dit eronder:
Jacco Brandt op 17/09/2011 19:04:36:
Betere oplossing: andere tabelnamen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.