hulp nodig met tonen van data..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stephan

Stephan

26/03/2009 09:46:00
Quote Anchor link
hallo iedereen ik heb een vraagje.. ik heb een form gemaakt waar je 4 dingen kan invullen ( naam , informatie , prijs en soort gerecht ) nu heb dus 1 table met 4 rows... hoe kan ik zorgen dat hij de alle naam informatie en prijs laat zien in een volg orde van eerst voorgerecht hoofdgerecht en dan nagerecht? of hoe moet ik dat doen?

alvast hartelijk bedankt voor jullie tijd
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 19:19:44
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

26/03/2009 10:11:00
Quote Anchor link
Je maakt een tweede tabel: soort_gerecht.
Daarin zet je

soort
volgorde

Volgorde zet je op int. Voorgerecht zet je bv. op 1, nagerecht op 5, ...

De select wordt dan


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
"SELECT naam , informatie , prijs, gerecht.soort AS soort
FROM gerecht
INNER JOIN soort_gerecht ON soort_gerecht.soort = gerecht.soort
ORDER BY volgorde;
"
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Arnold C

Arnold C

26/03/2009 10:12:00
Quote Anchor link
- zorg voor een genormaliseerde database
- daarna kan php dmv querys op iedere gewenste wijze deze info uit je database halen
 
Stephan

Stephan

26/03/2009 10:18:00
Quote Anchor link
dus ik maak een nieuw tabel aan met 2 rows.. soort en volgorde? soort kan gwn varchar blijven neem ik aan en volgorde op int.. maakt het uit hoeveel waarde hij kan krijgen ?
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

26/03/2009 10:22:00
Quote Anchor link
soort mag varchar zijn. Maak daar de primary key van. (Numerieke id met auto icrement lijkt me vrij overbodig.).

Voor de rest zal het niet zoveel uitmaken. Volgorde gewoon int.
 
Stephan

Stephan

26/03/2009 10:25:00
Quote Anchor link
maar dan kan ik soort gerecht van me eerste tabel to verwijderen ?
en hoe zet ik voorgerecht op 1 en nagerecht op 5 ?

als je msn hebt of iets mag ik je dan toevoegen :$ gaat misschien makkelijker

zo niet alsnog bedankt dat je me helpt
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

26/03/2009 11:29:00
Quote Anchor link
laat eens zien hoe je db der uit ziet ?!
 
Stephan

Stephan

26/03/2009 11:50:00
Quote Anchor link
http://img12.imageshack.us/my.php?image=db1.png

http://img12.imageshack.us/my.php?image=db2j.png

dit zijn de 2 tables ? img tags werken niet merk ik 8-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan
 
Stephan

Stephan

26/03/2009 11:56:00
Quote Anchor link
dit is trouwens hoe ik de informatie naar het eerste tabel (kaart) had opgeslagen alleen nu weer ik niet hoe ik die selectie value naar de andere table moet verzende ??


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<div id="invoegen">
<form action="" method="post">
<label class="box"></label><input type="hidden" name="id" />
<br/>
<label class="box">Naam</label><input type="text" name="naam" />
<br/>
<label class="box">informatie</label><textarea type="text" id="informatie" value="" name="info" class="box" onkeypress="enterKey(event)"/></textarea>
<br/>
<label class="box">prijs in euro's</label><input type="text" name="prijs" />
<br/>
<br/>
<label class="box">Soort Gerecht</label>
<br/>
<select name="soort">
<option value="voorgerecht">Voorgerecht</option>
<option value="hoofdgerecht">Hoofdgerecht</option>
<option value="nagerecht">Nagerecht</option>
</select>
<br/>
<br/>
<input name="Submit" type="button" value="Verstuur Gegevens" onclick="this.form.submit();"></td></tr>
</form>
</div>

</body>
</html>
<?php
}
else
{
    $naam             = $_POST['naam'];
    $info             = $_POST['info'];
    $prijs             = $_POST['prijs'];
    $soort             = $_POST['soort'];
    $id             = $_POST['id'];
    // stap 4: query definieren in variabele
    $query = "INSERT INTO helloagain.kaart (
    id, naam, info, soort, prijs)
    VALUES (NULL, '$naam', '$info', '$soort', '$prijs')"
;


    // stap 5: query uitvoeren
    $result = mysql_query($query) or die ("Error in query: $query. ".mysql_error());
    echo "<h2> Database gegevens invoeren</h2>";
    echo "<div id=\"bg\"></div>";
    echo "<class id=\"invoegen\">";
    echo "Het volgende is opgeslagen:<br/>
    Naam : $naam<br/>
    Product : $info<br/>
    Soort Gerecht: $soort<br/>
    Prijs : $prijs<br/>"
;
    echo "<a href=\"admin.php\">terug naar overzicht</a>";
    echo "</div>";
}

    // stap 8: connectie sluitenclose connection
    mysql_close($connection);

?>


ps dit is trouwens voordat ik die 2e table heb aangemaakt maar weet niet hoe ik dit dan moet aanpassen dat hij soort gerecht naar 2e tabel soort_gerecht opslaat ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan
 
- SanThe -

- SanThe -

26/03/2009 12:27:00
Quote Anchor link
Je post is nu niet echt leesbaar. Pas je post even aan en gebruik en tags om je code heen. Om php code zet je uiteraard dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
Gebruik je Afbeelding knop om dit te doen.

Gelieve Niet Bumpen:
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
 
SXForce

SXForce

26/03/2009 16:17:00
Quote Anchor link
Als je geen 2e tabel wilt aanmaken dan moet je alsnog een extra column aanmaken in die tabel. In die column zet je gewoon "1" bij voorgerecht, "10" bij nagerecht enz. Je kan zelf nog van alles toevoegen.

Dan doe je in je MySQL een SORT BY... En dan doe je "SORT BY soort_gerecht ASC" (ASC betekend van 1 naar 2 enz... of DESC als je van 10 naar 9 enz. wilt.

Duidelijk? Het is zo simpel maar zo lastig uit te leggen.

Dus in het kort:
- Maak nieuwe colum "soort_gerecht"
- Zet daarin 1 als voor en dan 2 als midden enz.
- Doe SORT BY (zie boven)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"SELECT naam, informatie, prijs, gerecht ORDER BY soort_gerecht ASC;"
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door SXForce
 
Stephan

Stephan

27/03/2009 11:52:00
Quote Anchor link
ik moet dan value 1 2 3 zetten als voorgerecht hoofd en nagerecht?
en dan toont hij eerst alle 1 1 1 1 1 1 1 dan 2 2 2 2 2 2 2 2 en dan 3 3 3 3 3 3 3 ?
 
Stephan

Stephan

29/03/2009 15:22:00
Quote Anchor link
ik heb nu dit als code maar hij wilt de value niet opslaan in de colom 'soort_gerecht'... waar zou et aan kunnen liggen ??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<div id="bg"></div>
<div id="invoegen">
<form action="" method="post">
<label class="box"></label><input type="hidden" name="id" />
<br/>
<label class="box">Naam</label><input type="text" name="naam" />
<br/>
<label class="box">informatie</label><textarea type="text" id="informatie" value="" name="info" class="box" onkeypress="enterKey(event)"/></textarea>
<br/>
<label class="box">prijs in euro's</label><input type="text" name="prijs" />
<br/>
<br/>
<label class="box">Soort Gerecht</label>
<br/>
<select name="soort">
<option value="1">Voorgerecht</option>
<option value="2">Hoofdgerecht</option>
<option value="3">Nagerecht</option>
</select>
<br/>
<br/>
<input name="Submit" type="button" value="Verstuur Gegevens" onclick="this.form.submit();"></td></tr>
</form>
</div>

</body>
</html>
<?php
}
else
{
    $naam             = $_POST['naam'];
    $info             = $_POST['info'];
    $prijs             = $_POST['prijs'];
    $soort             = $_POST['soort_gerecht'];
    $id             = $_POST['id'];
    // stap 4: query definieren in variabele
    $query = "INSERT INTO helloagain.kaart (
    id, naam, info, soort_gerecht, prijs)
    VALUES (NULL, '$naam', '$info', '$soort', '$prijs')"
;

    // stap 5: query uitvoeren
    $result = mysql_query($query) or die ("Error in query: $query. ".mysql_error());
    echo "<h2> Database gegevens invoeren</h2>";
    echo "<div id=\"bg\"></div>";
    echo "<class id=\"invoegen\">";
    echo "Het volgende is opgeslagen:<br/>
    Naam : $naam<br/>
    Product : $info<br/>
    Soort Gerecht: $soort<br/>
    Prijs : $prijs<br/>"
;
    echo "<a href=\"admin.php\">terug naar overzicht</a>";
    echo "</div>";
}

    // stap 8: connectie sluitenclose connection
    mysql_close($connection);

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.