hulp query opbouwen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Konne Ver

Konne Ver

30/01/2013 08:48:08
Quote Anchor link
Ik heb een tabel zoals onderstaand voorbeeld:

Id --- value 1 --- value 2 ---- value 3
1 --- Test --- 1234 ---- 5678
2 --- Test2 --- 5678 ---- 6786

Nu wil ik value 1 selecteren waar in kolom value 3 = aan kolom value 2.

Dus voor dit voorbeeld heb ik "Test2" nodig als resultaat.

Kan iemand helpen? Want bij mij lukt dit niet. Heb al veel zaken geprobeerd.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:34:35
 
Wouter J

Wouter J

30/01/2013 09:17:03
 
Bart V B

Bart V B

30/01/2013 09:17:19
Quote Anchor link
Kone, dit is zo onduidelijk als wat.

Maak nette kolom namen zo raak je je hele overzicht kwijt.
Waar het op neer komt is dat je een selfjoin nodig hebt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT a.value 1, b.value 2
FROM tabel1 a, tabel1 b
WHERE a.value 2 = b.value 3
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/01/2013 09:17:24
Quote Anchor link
1 topic is genoeg.

In je WHERE kun je ook colommen met elkaar vergelijken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
    value1
FROM
    table
WHERE
    value2=value3;
 
Konne Ver

Konne Ver

30/01/2013 09:27:23
Quote Anchor link
@tjvb
als ik dit doe dan krijg ik niets uit men tabel.

mijn code is nu:

$stmt = $this->pdo->prepare("SELECT value1 FROM Mytable au1 WHERE au1.value2 IN (SELECT au2.value3 FROM Mytable au2)");

maar hier doet hij ook het omgekeerde mee. dus value3 moet gelijk zijn aan value2 maar hij mag niet kijken naar value2 = value3 anders neemt hij dit ook. En dat mag nu net niet.
 
Bart V B

Bart V B

30/01/2013 09:29:24
Quote Anchor link
Mijn query ook getest?
 
Konne Ver

Konne Ver

30/01/2013 09:33:01
Quote Anchor link
@bart

wat bedoel je met select a.value1, b. value 2? ik heb enkel value1 nodig?

mijn code:

$stmt = $this->pdo->prepare("SELECT value1 FROM Mytable au1 WHERE au1.value2 IN (SELECT au2.value3 FROM Mytable au2)");

deze doet het dus maar in beide richtingen.
 
Bart V B

Bart V B

30/01/2013 09:38:54
Quote Anchor link
ja, dan gebruik je toch alleen value1?
Dat je hem mee selecteert, is om te kunnen joinen op je tabel.

never mind.
Je query doet het wel.
Had alleen gekeken naar de info die jij ons gaf in je start topic.
Gewijzigd op 30/01/2013 09:43:10 door Bart V B
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/01/2013 09:43:40
Quote Anchor link
@Konne, je vraagt om een query en laat een andere zien. (Ik zie tenminste niets terug komen van die where, wel een in en subquery)
Wat probeer je precies te krijgen en wat heb je?
 
Konne Ver

Konne Ver

30/01/2013 10:00:35
Quote Anchor link
@tjvb, bart vb

ik heb de code die je hierboven kan vinden. die code doet het maar hij doet dingen te veel.

ik probeer het opnieuw duidelijk te schetsen:

Id --- value 1 --- value 2 ---- value 3
1 --- Test --- 6786 ---- 5678
2 --- Test2 --- 5678 ---- 6786

als ik mijn code loslaat op de deze tabel krijg ik: test en test2. terwijl ik alleen test2 wil omdat value3 van test gelijk is aan value2 van test2.

praktisch voorbeeld: ik (test) stuur een push naar test2. de code wordt uitgevoerd en en hij vindt met mijn code test en test2 terwijl ik naar test2 moet zenden. Maar test2 kan ook naar test zenden in deze tabel maar met mijn code doet hij dit alle 2 meteen. terwijl als je van test naar test2 wil zenden mag test niet in het resultaat voorkomen.

hopelijk is het wat duidelijk

Toevoeging op 30/01/2013 10:13:32:

het komt erop neer dat zender test naar test2 zend maar zen eigen ook mee neemt terwijl hij moet kijken vanaf het standpunt van de zender. dus test 2 moet ontvangen maar mijn eigen (test) mag het niet ontvangen.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/01/2013 10:14:38
Quote Anchor link
Maar wat krijg je dan bij de query die ik gaf?
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

30/01/2013 10:18:31
Quote Anchor link
Konne, bedoel je zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
select id, value1, value2, value3
from mijntabel a
where exists
  (select id
  from mijntabel
  where value2 = a.value3);
 
Konne Ver

Konne Ver

30/01/2013 10:31:49
Quote Anchor link
@tjvb als ik u query uitvoer krijg ik geen resultaat. (null)


@Ivo ik heb enkel value1 nodig.

dus nog eens een concreet voorbeeld. Neem nu tjvb, ivo, en ik.

Id --- naam --- gsm ---- gsm vriend
1 --- ik --- 6786 ---- 5678
2 --- tjvb --- 5678 ---- 111
3 --- ivo --- 111 ---- 5678

ik stuur een push naar tjvb omdat gsm vriend van mij = gsm van tjvb. dat werkt. maar hij stuurt ook naar ivo omdat ivo en tjvb volgens mijn query ook gelijk zijn (wat klopt volgens mijn query) maar dat mag nu net niet zijn. hij moet enkel kijken vanaf het standpunt van de zender en niet verder.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/01/2013 11:05:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT t1.naam sender, t2.naam receiver
FROM Mytable t1
INNER JOIN Mytable t2 ON t1.gsm_vriend = t2.gsm
WHERE t1.gsm = 6786

Het is gewoon een kwestie van een filter inbouwen.
 
Konne Ver

Konne Ver

30/01/2013 11:19:49
Quote Anchor link
@ger

ik heb alleen de naam van de receiver nodig.

concreet selecteer de naam van de receiver waar gsm vriend van de sender = gsm van de ontvanger en dan stop.

maar als een andere ook naar dezelfde receiver zend mag hij deze ook niet nemen. wat hij nu wel doet met men code.

wat neer komt als ik zend naar tjvb dan krijgt ivo ook een push omdat gsm vriend ook gelijk is aan gsm van tjvb. maar ivo mag dus geen ontvangen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/01/2013 11:47:07
Quote Anchor link
Maar dat is wat er gebeurt in bovenstaande query. De uitkomst daarvan zou zijn:
ik, tjvb
Haal je de filter (WHERE) weg, dan krijg je:
ik, tjvb
tjvb, ivo
 
Konne Ver

Konne Ver

30/01/2013 13:47:33
Quote Anchor link
@ger

de uitkomst die ik nodig heb is enkel tjvb. en niet de naam van de zender. enkel van de ontvanger
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2013 13:53:04
Quote Anchor link
Ja en, dan haal je dat er uit.
Gewijzigd op 30/01/2013 13:53:52 door - SanThe -
 
Konne Ver

Konne Ver

30/01/2013 13:55:39
Quote Anchor link
ok maar die code van Ger:

SELECT t1.naam sender, t2.naam receiver
FROM Mytable t1
INNER JOIN Mytable t2 ON t1.gsm_vriend = t2.gsm
WHERE t1.gsm = 6786

dat laatste where t1.gsm = 6786 zou je moeten kunnen zeggen van waar de zender (in dit geval ik) = ik ofzoiets dat je niet die nummer nodig hebt anders werkt dit enkel met deze nummer...
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2013 14:00:35
Quote Anchor link
WHERE t1.gsm = 6786

WHERE t1.naam = 'ik'

Dan kan je 'ik' in een variabele zetten als dat nodig is.
 
Konne Ver

Konne Ver

30/01/2013 14:04:03
Quote Anchor link
en hoe zet je ik in een variabele?

ben nog maar beginnende phper...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.