Hulp voor login script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bob Ruis

Bob Ruis

12/03/2013 10:25:11
Quote Anchor link
Hallo allemaal ik ben nieuw hier en ook met PHP redelijk noob.

Hier heb ik een script ik heb het gevonden op het internet maar ik heb het aangepast op my database gegevens en toch geeft het een fout. Ik wil graag weten wat ik fout doe of wat er fout aan is.

Fatal error: Call to undefined function mysql_select_database() in C:\xampp\htdocs\phplogin\register-exec.php on line 21

Dit is de fout melding en hieronder vind je de script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<?php
    //Start session
    session_start();
    
    //Include database connection details
    require_once('config.php');
    
    //Array to store validation errors
    $errmsg_arr = array();
    
    //Validation error flag
    $errflag = false;
    
    //Connect to mysql server
    $link = mysql_connect("localhost","root","");
    if(!$link) {
        die('Failed to connect to server: ' . mysql_error());
    }

    
    //Select database
    mysql_select_database("loginsystem",$link);

//Function to sanitize values received from the form. Prevents SQL injection
    function clean($str) {
        $str = @trim($str);
        if(get_magic_quotes_gpc()) {
            $str = stripslashes($str);
        }

        return mysql_real_escape_string($str);
    }

    
    //Sanitize the POST values
    $fname = clean($_POST['fname']);
    $lname = clean($_POST['lname']);
    $login = clean($_POST['login']);
    $password = clean($_POST['password']);
    $cpassword = clean($_POST['cpassword']);
    
    //Input Validations
    if($fname == '') {
        $errmsg_arr[] = 'First name missing';
        $errflag = true;
    }

    if($lname == '') {
        $errmsg_arr[] = 'Last name missing';
        $errflag = true;
    }

    if($login == '') {
        $errmsg_arr[] = 'Login ID missing';
        $errflag = true;
    }

    if($password == '') {
        $errmsg_arr[] = 'Password missing';
        $errflag = true;
    }

    if($cpassword == '') {
        $errmsg_arr[] = 'Confirm password missing';
        $errflag = true;
    }

    if( strcmp($password, $cpassword) != 0 ) {
        $errmsg_arr[] = 'Passwords do not match';
        $errflag = true;
    }

    
    //Check for duplicate login ID
    if($login != '') {
        $qry = "SELECT * FROM members WHERE login='$login'";
        $result = mysql_query($qry);
        if($result) {
            if(mysql_num_rows($result) > 0) {
                $errmsg_arr[] = 'Login ID already in use';
                $errflag = true;
            }
            @
mysql_free_result($result);
        }

        else {
            die("Query failed");
        }
    }

    
    //If there are input validations, redirect back to the registration form
    if($errflag) {
        $_SESSION['ERRMSG_ARR'] = $errmsg_arr;
        session_write_close();
        header("location: register-form.php");
        exit();
    }


    //Create INSERT query
    $qry = "INSERT INTO members(firstname, lastname, login, passwd) VALUES('$fname','$lname','$login','".md5($_POST['password'])."')";
    $result = @mysql_query($qry);
    
    //Check whether the query was successful or not
    if($result) {
        header("location: register-success.php");
        exit();
    }
else {
        die("Query failed");
    }

?>


Ik heb geen flauw idee hoe ik het moet oplossen.

Mijn database naam is loginsystem

En dit is ook iets maar misschien kunnen jullie me uitleggen wat het doet ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    define('DB_HOST', 'localhost');
    define('DB_USER', 'root');
    define('DB_PASSWORD', '');
    define('DB_DATABASE', 'test');
?>
Gewijzigd op 12/03/2013 10:29:46 door Bob Ruis
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 15:43:41
 
Koen Hollander

Koen Hollander

12/03/2013 10:44:25
Quote Anchor link
Allereerst, welkom op PHPhulp.
En nu over het script.

Het is mysql_select_db en niet mysql_select_database (regel 21)

Toevoeging op 12/03/2013 10:46:14:

Quote:
En dit is ook iets maar misschien kunnen jullie me uitleggen wat het doet ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    define('DB_HOST', 'localhost');
    define('DB_USER', 'root');
    define('DB_PASSWORD', '');
    define('DB_DATABASE', 'test');
?>


Dat is nu je config bestand. Kijk maar eens op php.net naar define



Maar dan nu de vraag, als je niks van PHP weet, waarom start je dan met zo een moeilijk script? Je kan beter zelf een script bouwen en exact weten wat het doet dan een script van het internet plukken.
Gewijzigd op 12/03/2013 11:17:51 door Koen Hollander
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.