Hulp xhtml request/ php form verzenden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan H

stefan H

13/06/2013 19:22:03
Quote Anchor link
kan iemand mij helpen het onderstaand werkt niet.
als ik op de knop registreer klik gebeurt er niks.

ook word er niks in mijn database bijgeschreven

iemand een idee wat er fout is ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
function registreer(){
    // Create our XMLHttpRequest object
    var hr = new XMLHttpRequest();

var
url = "verwerkregistratie.php";
    var
voornaam = document.getElementById("voornaam").value;
    var
achternaam = document.getElementById("achternaam").value;
    var
dag = document.getElementById("dag").value;
    var
maand = document.getElementById("maand").value;
    var
jaar = document.getElementById("jaar").value;
    var
telefoonnummer = document.getElementById("telefoonnummer").value;
    var
email = document.getElementById("email").value;
    var
wachtwoord = document.getElementById("wachtwoord").value;
    var
wwcheck = document.getElementById("wwcheck").value;
    var
algvw = document.getElementById("algvw").value;
    var
regklik = document.getElementById("regklik").value;
    
    var
vars = "voornaam="+voornaam+"&achternaam="+achternaam+"&dag="+dag+"&maand="+maand+"&jaar="+jaar+"&telefoonnummer="+telefoonnummer+"&email="+email+"&wachtwoord="+wachtwoord+"&wwcheck="+wwcheck+"&algvw="+algvw+"&regklik="regklik;
    hr.open("POST", url, true);
    // Set content type header information for sending url encoded variables in the request
    hr.setRequestHeader("Content-type", "application/x-www-form-urlencoded");
    // Access the onreadystatechange event for the XMLHttpRequest object
    hr.onreadystatechange = function() {
        if(hr.readyState == 4 && hr.status == 200) {
            message = xmlDocumentElement.firstChild.data;
            document.getElementById("underInput").innerHTML = '<span style="color:blue">' +message+ '</span>';
            
            }
    }

    // Send the data to PHP now... and wait for response to update the status div
    hr.send(vars); // Actually execute the request
    document.getElementById("underinput").innerHTML = "processing...";
}

?>

dit is mijn formulier
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php

<div class="registratieformulier">
<
label>Velden met een * zijn verplicht</label></br>
<
label>*Voornaam:</label><input id="voornaam" type="name" name="voornaam" width="50" maxlength="45"/><div id="geenvoornaam" /></div></br>
<
label>*Achternaam:</label><input id="achternaam" type="name" name="achternaam" width="50" maxlength="45"/><div id="geenachternaam" /></div></br>
<
label>*Geboortedatum:</label>
<
select id="dag" name="dag">
[
code]<?php
for ($i = 01; $i < 31; $i++){
  echo'<option value="'.$i.'">'.$i.'</option>';
}

?>

</select>
<select id="maand" name="maand" width="10" maxlength="10">
<option value="01">Januari</option><option value="02">Februari</option><option value="03">Maart</option><option value="04">April</option>
<option value="05">Mei</option><option value="06">Juni</option><option value="07">Juli</option><option value="08">Augustus</option>
<option value="09">September</option><option value="10">Oktober</option><option value="11">November</option><option value="12">December</option>
</select>
<select id="jaar" name="jaar">
<?php
for ($i = 2013; $i > 1950; $i--)
{

  echo'<option value="'.$i.'">'.$i.'</option>';
}

?>

</select></br>
<label>*Telefoonnummer</label><input id="telefoonnummer" type="name" name="telefoonnummer" width="50" maxlength="45" value="0123456789" onclick="this.value='';"/><div id="geentelefoonnummer" /></div></br>
<label>*Email Adres:</label><input id="email" type="name" name="email" width="50" maxlength="45"><div id="geenemail" /></div></br>
<label>*Wachtwoord:</label><input id="wachtwoord" type="password" name="wachtwoord" width="50" maxlength="45"><div id="geenwachtwoord" /></div></br>
<label>*Wachtwoord [check]:</label><input id="wwcheck" type="password" name="wwcheck" width="50" maxlength="45"><div id="wwcheck" /></div></br>
<label>*Ik accepteerd de algemene voorwaarden:</label><input id="algvw" type="checkbox" name="algvw" width="50" maxlength="45" value="1"> <a href="algvw.pdf" target="_blank">Algemene voorwaarden</a><div id="geenalgvw" /></div></br>
<input id="registreerklik" type="submit" name="registreer" value="Registreer" onClick="registreer()">
</div><!--en registratieformulier-->
<div id="underInput" /></div>

?>
Gewijzigd op 13/06/2013 19:36:58 door Stefan H
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 17:21:48
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/06/2013 19:45:33
Quote Anchor link
Heb je al gedebugged, en een vermoeden waar de fout zit? Een voorbeeld kan ook erg makkelijk zijn.
 
Stefan H

stefan H

13/06/2013 19:52:07
Quote Anchor link
ik denk dat de onclick button niet werkt omdat er totaal geen reactie is .

Mijn php pagina geeft geen fouten met Error report .

voorbeeld heb ik niet heb het alleen lokaal.

in de browser chrome zie ik met inspecteer element bij sources de error

Uncaught reference error Registreren is not defined

maar registreren bestaat wel als functie ?



Toevoeging op 13/06/2013 19:59:17:

ik heb het al gevonden maar toch bedankt
de was dit

&regklik="regklik;

moet zijn &regklik="+regklik;
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.