Hyperlink variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »
Hans Hermes

Hans Hermes

16/04/2008 14:40:00
Quote Anchor link
Hallo ik heb een probleem hoe ik een variabele kan doorlinken naar zijn website, m.a.w. de client stuurt zijn gegevens inclusief website naar de mysql database (hier in komt te staan www.zijnsite.nl) deze wordt zichtbaar op een pagina en nu is het de bedoeling dat dit een hyperlink wordt naar zijn site.
Het voorbeeld is deze:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row_uitbater['website']; ?>
en website moet dan de hyperlink worden naar zijn site.

kan iemand mij daar mee helpen?
Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 16:28:49
 
Marco Fijn

Marco Fijn

16/04/2008 14:43:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="<?php echo $row_uitbater['website']; ?>" />
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco Fijn
 
Hans Hermes

Hans Hermes

16/04/2008 14:49:00
Quote Anchor link
Helaas dat werkt niet, de mensen vullen hun website dit komt ook in beeld maar als ik de a href ervoor doe dan verdwijnt www.zijnsite.nl
 
Marco Fijn

Marco Fijn

16/04/2008 14:51:00
Quote Anchor link
H. schreef op 16.04.2008 14:49:
Helaas dat werkt niet, de mensen vullen hun website dit komt ook in beeld maar als ik de a href ervoor doe dan verdwijnt www.zijnsite.nl


Kan je misschien wat meer code posten, want op deze manier zou het gewoonlijks moeten werken!
 
Hans Hermes

Hans Hermes

16/04/2008 14:52:00
Quote Anchor link
Komt ie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php require_once('../Connections/horeca_alkmaar.php'); ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
if (!function_exists("GetSQLValueString")) {
function
GetSQLValueString($theValue, $theType, $theDefinedValue = "", $theNotDefinedValue = "")
{

  $theValue = get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($theValue) : $theValue;

  $theValue = function_exists("mysql_real_escape_string") ? mysql_real_escape_string($theValue) : mysql_escape_string($theValue);

  switch ($theType) {
    case
"text":
      $theValue = ($theValue != "") ? "'" . $theValue . "'" : "NULL";
      break;    
    case
"long":
    case
"int":
      $theValue = ($theValue != "") ? intval($theValue) : "NULL";
      break;
    case
"double":
      $theValue = ($theValue != "") ? "'" . doubleval($theValue) . "'" : "NULL";
      break;
    case
"date":
      $theValue = ($theValue != "") ? "'" . $theValue . "'" : "NULL";
      break;
    case
"defined":
      $theValue = ($theValue != "") ? $theDefinedValue : $theNotDefinedValue;
      break;
  }

  return $theValue;
}
}


mysql_select_db($database_horeca_alkmaar, $horeca_alkmaar);
$query_uitbater = "SELECT gelegenheid, naam, foto, omschrijving, website FROM uitbater WHERE gelegenheid = 'cafe' ORDER BY id ASC";
$uitbater = mysql_query($query_uitbater, $horeca_alkmaar) or die(mysql_error());
$row_uitbater = mysql_fetch_assoc($uitbater);
$totalRows_uitbater = mysql_num_rows($uitbater);
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>cafe</title>
<style type="text/css">
<!--
body {
background-attachment: fixed;
background-image: url(../images/torenrechtsonder.jpg);
background-repeat: no-repeat;
background-position: left top;
margin: 0px;
padding: 0px;
}
-->
</style>
<link href="../css/tabel.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<body>
<br />
<table border="0" align="right">
<tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
  do { // horizontal looper version 3
?>

<td><table width="600" border="0" align="right" cellpadding="0" cellspacing="4" class="tabel">
<tr>
<td width="100" height="100" rowspan="2"><div align="center"><img src="../images/
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row_uitbater['foto']; ?>
" alt="Foto" /></div></td>
<td><div align="left">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row_uitbater['omschrijving']; ?>
</div></td>
<td width="150" rowspan="2"><div align="right"><a href="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row_uitbater['website']; ?>
"<a/></div></td>
</tr>
<tr>
<td><div align="center"><strong>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row_uitbater['naam']; ?>
</strong></div></td>
</tr>
</table></td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    $row_uitbater
= mysql_fetch_assoc($uitbater);
    if (!isset($nested_uitbater)) {
      $nested_uitbater= 1;
    }

    if (isset($row_uitbater) && is_array($row_uitbater) && $nested_uitbater++ % 1==0) {
      echo "</tr><tr>";
    }
  }
while ($row_uitbater); //end horizontal looper version 3
?>

</tr>

</table>
</body>
</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_free_result($uitbater);
?>
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

16/04/2008 14:53:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo '<a href="'.$row_uitbater['website'].'">'.$row_uitbater['website'].'</a>';
?>

?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

16/04/2008 14:55:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="<?php echo $row_uitbater['website']; ?>" target="_new"><?php echo $row_uitbater['website']; ?></a>


@Marco, zo gebruik je de a tag niet. Je geeft geen tekst mee die een link moet worden. Bovendien sluit je de a tag niet af.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Marco Fijn

Marco Fijn

16/04/2008 14:55:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="<?php echo $row_uitbater['website']; ?>" />


jeezzz, what was i thinking :S
 
Marco Fijn

Marco Fijn

16/04/2008 15:00:00
Quote Anchor link
Djemo schreef op 16.04.2008 14:55:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="<?php echo $row_uitbater['website']; ?>" target="_new"><?php echo $row_uitbater['website']; ?></a>


@Marco, zo gebruik je de a tag niet. Je geeft geen tekst mee die een link moet worden. Bovendien sluit je de a tag niet af.


Ja zo dom ben ik nou ook weer niet.. ben me ook al aan het afvragen hoe ik daar bij kwam:)
 
Hans Hermes

Hans Hermes

16/04/2008 15:01:00
Quote Anchor link
Bedank Djemo en Marco ik ben nu al een heel eind gekomen de link klopt maar hij geeft nu het pad in beeld van de site
http://www.horeca-alkmaar.nl/test/html/www.de-amstelhoek.nl i.p.v alleen www.de-amstelhoek.
Hoe kan ik er voor zorgen dat hij doorlinkt naar alleen www.de-amstelhoek.nl

Alvast bedankt.
 
Marco Fijn

Marco Fijn

16/04/2008 15:03:00
Quote Anchor link
Je hoet er ook http:// voorzetten anders linkt hij naar de huidige pagina + waar je heen linkt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco Fijn
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

16/04/2008 15:12:00
Quote Anchor link
Snelste is het volgende te doen. Niet iedereen zal namelijk http:// weglaten wanneer men de URL ingeeft.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$website
= ((eregi("http://", $row_uitbater['website']) ? $row_uitbater['website'] : "http://".$row_uitbater['website']);
echo '<a href="'.$website.'" target="_new">'.$website.'</a>';
?>
 
Hans Hermes

Hans Hermes

16/04/2008 15:23:00
Quote Anchor link
Helaas wordt er dan niets weergegeven op de site Djemo maar als ik je vorige regel pak en er http:// voorzet dan krijg ik dit
http://%22www.de-amstelhoek.nl%22/.
De mensen hoefen er zelf geen http:// voor te zetten alleen maar www.
We zijn al een eind op weg alleen die %22 moet nog weg.
Alvast bedankt weer voor jullie reacties
 
Hans Hermes

Hans Hermes

16/04/2008 15:33:00
Quote Anchor link
Ik heb een variabele gemaakt $http = "http://" en deze variabele zo neergezet $http, $row_uitbater en nu werkt ie wel super mannen dat jullie mij een eind op weg hebben geholpen bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.