Hyves Api

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Veenstra

Jan Veenstra

03/01/2010 20:23:00
Quote Anchor link
Heey allemaal

even new topic. Ik heb op mijn site profiel fotos nodig van hyves. Nu kan dat met de api. Alleen krijg ik de signature niet voor elkaar. Via de console is het een eitje. Maar als ik zelf de url in elkaar moet draaien loop ik vast...

Iemand ervaring?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:17:34
 

03/01/2010 20:43:00
Quote Anchor link
Als je deze console bedoelt, je kunt misschien kijken waar de iframe naar verwijst.
Verder zou je ook eens hier naar kunnen kijken.
 
Jan Veenstra

Jan Veenstra

03/01/2010 21:14:00
Quote Anchor link
idd die bedoel ik.
Dat ifram gebruikt een get url waarvan ik alle get vars kan vullen behalve de singature...
 
Jan Veenstra

Jan Veenstra

04/01/2010 11:00:00
Quote Anchor link
bump
 
Jelmer -

Jelmer -

04/01/2010 12:01:00
Quote Anchor link
Wat heb je al geprobeerd?

De signature is onderdeel van oAuth, en is een soort hash van je complete request, versleuteld met een secret. Op die manier kan de ontvangende kant controleren of er niet is geknoeid met je request. (Alleen jij en de ontvangende kant kan de hash maken, want alleen zij weten als het goed is de secret)

Heb je de functie op de Hyves API wiki al geprobeerd?
 
Jan Veenstra

Jan Veenstra

30/01/2010 14:41:00
Quote Anchor link
daar heb ik al is naar gekeken ja, alleen is het probleem dat ik niet weet wta ik waar in moet vullen...
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

30/01/2010 14:51:00
Quote Anchor link
Ik zou gewoon de GenusApi gebruiken,
Hoef je alleen je Consumer_key en secret in te voeren, signature berekent hij dan.
En dan kan je met de functie doMethod() alle methodes aanroepen die je in de documentatie kan vinden.
Voorbeelden zijn bijgeleverd in de download.
 
Jan Veenstra

Jan Veenstra

30/01/2010 15:03:00
Quote Anchor link
ik krijg een curl error... maak momenteel gebruik van EasyPHP. Hoe krijg ik dat aan:p
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2010 15:04:00
Quote Anchor link
Altijd ook de error vermelden anders wordt het glazen bol kijken.
 
Jan Veenstra

Jan Veenstra

30/01/2010 15:05:00
Quote Anchor link
Fatal error: Call to undefined function curl_init() in C:\Users\***\lib\GenusApisUtil.php on line 24

Dan is curl toch gewoon niet geinstaleerd?
 

30/01/2010 15:09:00
Quote Anchor link
Inderdaad.
 

30/01/2010 15:09:00
Quote Anchor link
Inderdaad.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

30/01/2010 15:18:00
Quote Anchor link
volgens mij knikt karl ook met zijn hoofd terwijl hij dat zei.
Zo heel erg berijpend, van Jah,, Inderdaa, In-der-daad, of niet karl?

Maar je kan even kijken of hij wel aanstaat in je wampserver, als je dat gebruikt.
 
Jan Veenstra

Jan Veenstra

30/01/2010 15:23:00
Quote Anchor link
heb maar direct even de webserver van de site gebruikt. Curl werkt daar. Ik heb alleen profiel foto's nodig op naam. Dus ik wil de foto van kees. Daarvoor heb ik geen toestemming nodig toch?
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

30/01/2010 15:41:00
Quote Anchor link
http://trac.hyves-api.nl/wiki/APIMethods/beta_2/users.getByUsername


extra ¶

* This function may return more information if you supply a valid access token to oauth_token.
* For more information on oAuth, see APIoAuth and http://oauth.net/.
* Please take into account the remarks in the FAQ on Usernames.
 
Jan Veenstra

Jan Veenstra

30/01/2010 16:41:00
Quote Anchor link
nice! Ik krijg gegevens binnen!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
require_once('GenusApis.php');
session_start();
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
// Url of this script.
define("SCRIPT_URL", "index.php");
//Hyves API version to use:
define("HA_VERSION", "1.2.1");


// Declare oauth_consumer
$oOAuthConsumer = new OAuthConsumer("***", "***");

// Init GenusApis
$oGenusApis = new GenusApis($oOAuthConsumer, HA_VERSION);
$sParams = array("username" => "kilian");
$oXmlResult = $oGenusApis->doMethod("users.getByUsername", $sParams);
echo "<pre>";
print_r($oXmlResult);
echo "</pre>";
?>


hoe voeg ik hier nog een profile picture parameter aan toen?
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

30/01/2010 17:03:00
Quote Anchor link
$sParams = array("username" => "kilian", "ha_responsefields" => "profilepicture");
$oXmlResult = $oGenusApis->doMethod("users.getByUsername", $sParams);
echo $oXmlResult->user->profilepicture->image_fullscreen->src;

Dat zal het truukje doen,,
Je kan image_fullscreen aanpassen aan het formaat dat je wilt.
Als je die print_r aanroept,, zie je welke er allemaal beschikbaar zijn.
 
Jan Veenstra

Jan Veenstra

30/01/2010 17:05:00
Quote Anchor link
Kijk, we zijn er bijna!

en hoe zet ik die losse url dan in een var. Het is namelijk niet een hele normale array of wel?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Veenstra
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

30/01/2010 17:18:00
Quote Anchor link
Het is SimpleXMLElement Object

Je kan bijvoorbeeld,, als je de code wilt laten zien,,
Dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    $sParams
= array("username" => "kilian", "ha_responsefields" => "profilepicture");
    $oXmlResult = $oGenusApis->doMethod("users.getByUsername", $sParams);
    
    $imageSizes = array('icon_small', 'icon_medium', 'icon_large', 'icon_extralarge', 'image', 'image_fullscreen', 'square_large', 'square_extralarge');
    $profilePictures = $oXmlResult->user->profilepicture;
    $images = array();
    foreach ($imageSizes as $imageSize) {
        $images[$imageSize] = $profilePictures->$imageSize->src;
    }

    echo $images['image'];
    echo '<pre>';
    print_r($images);
    echo '</pre>';
?>


Zoals je ziet,, kan je images gewoon aanroepen als array, en dat geeft heel mooi de url terug.
 
Jan Veenstra

Jan Veenstra

30/01/2010 17:31:00
Quote Anchor link
Super bedankt allemaal. Tis gelukt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.