Id probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Romano

Romano

19/08/2006 20:02:00
Quote Anchor link
heya

als ik naar
http://schoolproject.awardspace.com/new.php?id=1

ga dan krijg ik in beeld nieuwsbericht niet gevonden. ter wijl dat id wel in de database staat
hoekandat????
code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

include("class.php");
include("db.php");

$query = "SELECT * FROM news WHERE id = '.$_GET[id].';";
            $res = mysql_query($query);
   if (mysql_num_rows($res) >= 1)
            {

      $i++;
                $row = mysql_fetch_array($res);
                $hiddentitel = $row['titel'];

            ?>

<center><table><tr><td width="750">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php  
    begintabel(' Onderwerp: ' . $row[subject] . ' Auteur: ' . $row[name] . '');
    echo "$row[msg]";
    eindetabel();
    ?>
</td></tr></table></center>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
            }
            else
            {
                echo "Nieuws bericht niet gevonden.";
            }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 10:22:50
 
K i p

K i p

19/08/2006 20:08:00
Quote Anchor link
ik zou maar eens kijken of hij wel ECHT in de db staat! Log in op phpmyadmin bijvoorbeeld.

En ik weet niet of het uitmaakt maar je echot:
echo "$row[msg]";
moet dat niet met ''s en zonder dubbele quotes?:
echo $row['msg'];

Edit:
Ook zeg je: $i++; terwijl ik nergens zie dat $i wordt geset
Edit:
2: dubbele quotes weggehaald:$ had even ge-copy-paste-ed
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door K i p
 
Niels Beckers

Niels Beckers

19/08/2006 20:12:00
Quote Anchor link
je echo van msg moet eridd anders uitzien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo $row['msg'];

?>
 
Niek s

niek s

19/08/2006 20:12:00
Quote Anchor link
yup, moet met quotes..
 
- SanThe -

- SanThe -

19/08/2006 20:12:00
Quote Anchor link
@Romano: Als je nu nog om je hele script en zet dan is het script nog beter te lezen.

En met deze query?

$query = "SELECT * FROM news WHERE id = " . $_GET['id'];
 
- SanThe -

- SanThe -

19/08/2006 20:14:00
Quote Anchor link
Boris:
ik zou maar eens kijken of hij wel ECHT in de db staat! Log in op phpmyadmin bijvoorbeeld.

En ik weet niet of het uitmaakt maar je echot:
echo "$row[msg]";
moet dat niet met ''s?:
echo "$row['msg']";

Edit:
Ook zeg je: $i++; terwijl ik nergens zie dat $i wordt geset

Uh, maar dan wel zonder dubbele quotes.

Niet
echo "$row['msg']";

Maar
echo $row['msg'];
 
Romano

Romano

19/08/2006 20:17:00
Quote Anchor link
thanx hij doet het.
Beetje stom ja.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/08/2006 20:19:00
Quote Anchor link
Maar wat was nou de fout?
(Dit vraag ik omdat er dan weer anderen van kunnen leren).
 
Frank -

Frank -

19/08/2006 20:22:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $res = mysql_query($query); ?>
En waar is de foutafhandeling? Je hebt de garantie dat de query vroeg of laat zal mislukken. In dat geval loopt nu jouw script in de soep.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/08/2006 20:23:00
Quote Anchor link
@Frank: Ik miste je al...:-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.