ID van een form uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daan Vee

Daan Vee

08/07/2016 11:41:22
Quote Anchor link
Ik heb een formulier met een aantal submitbuttons:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<form action="submit.php">
<input type="submit" name = "id" class="btn btn-default btn-xs" value="UPDATE">
<input type="submit" name = "id" class="btn btn-default btn-xs" value="UPDATE">
<input type="submit" name = "id" class="btn btn-default btn-xs" value="UPDATE">
<input type="submit" name = "id" class="btn btn-default btn-xs" value="UPDATE">
</form>


Nu wil ik via php zien op welke button is geklikt.
Hoe kan ik elke submit een uniek id meegeven, terwijl de knop wel "UPDATE" weergeeft?
Gewijzigd op 08/07/2016 11:41:38 door Daan Vee
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 21:15:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/07/2016 11:49:32
Quote Anchor link
Al je buttons heten nu id, dus geef ze een uniek id mee?
En ik neem aan dat je het via POST wil versturen? Dan moet je wel je method meegeven. Zonder method-attribuut wordt er GET gebruikt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<form action="" method="POST">
<input type="submit" name = "nr1" class="btn btn-default btn-xs" value="UPDATE">
<input type="submit" name = "nr2" class="btn btn-default btn-xs" value="UPDATE">
<input type="submit" name = "nr3" class="btn btn-default btn-xs" value="UPDATE">
<input type="submit" name = "nr4" class="btn btn-default btn-xs" value="UPDATE">
</form>
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
    echo "<pre>".print_r($_POST,1)."</pre>";
}

?>
Gewijzigd op 08/07/2016 11:50:31 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/07/2016 12:23:47
Quote Anchor link
Als je enkel iets met een id doet, waarom gebruik je dan geen hyperlinks die gestijld zijn als buttons? Hiervoor heb je niet per se een form nodig.
 
Daan Vee

Daan Vee

08/07/2016 14:16:57
Quote Anchor link
Op die manier geeft php altijd het bovenste ID weer....
Ik doe het op deze manier omdat er via jquery gepost wordt naar een andere pagina.
En ik wil dat je op de huidige pagina blijft.

Stel ik geef elke regel een id mee, valt dat id dan uit te lezen?

<input type="submit" name = "onderwerp" id="HIER DAN HET ID" class="btn btn-default btn-xs" value="UPDATE">
Gewijzigd op 08/07/2016 14:18:48 door Daan Vee
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.