[Ideal] Rabo Professional

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »
Reno L

Reno L

29/09/2013 16:20:26
Quote Anchor link
Hallo beste mensen,

Voor een organisatie heb ik een kleine betaalmodule gemaakt die het online bestellen van artikelen mogelijk maakt door middel van Rabobank Ideal Professional.

Momenteel wordt er via mij site de gegevens gegenereert en doorgestuurd naar de rabobank betaalomgeving, zo ook wordt de client naar die betaalomgeving doorgestuurd. Er wordt een cookie geset met het betaalkenmerk en een timecode waar ik later nog op terugkom

Als de client de betaling heeft afgerond, wordt deze doorgestuurd naar de success pagina waarna alleen cookie van het betaalkenmerk en de timecode gevalideerd wordt. Als deze overeenkomt dan krijgt de administrator een bevestiging en wordt het geupdate in de mysql database.

Maarnu, afgezien van het feit dat het waarschijnlijk niet echt veilig is, en vanwege het feit dat sommige users geen cookie kunnen zetten ivm browser settings, vroeg ik me af hoe ik dit beter kan oplossen. Vandaar dat ik even hier aan wilde kloppen of iemand hier meer ervaring mee heeft hoe ik de betaling beter kan valideren en dat gebruikers geen problemen kunnen ondervinden.

Overigens, het betaalkenmerk is iets als dit: FBXCLWJ-51526-MF, dus het is vrij lastig om het te omzeilen. Het gaat dus vooral om de cookies weg te werken.

Ik hoor graag van jullie. Alvast bedankt!!

Met vriendelijke groet,
Reno

PS. Is het optioneel of essentieel om een SSL certificaat aan te schaffen voor op de website??
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:46:51
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/09/2013 16:37:18
Quote Anchor link
Lees de documentatie van Rabobank er eens op na of kijk naar de code van anderen:

http://www.rabobank.nl/images/pdf_20130703_ideal_merchant_integratie_gids_v3_3_1_nl_juli_2013_29542840.pdf

https://www.ideal-checkout.nl/idealprofessional
Gewijzigd op 29/09/2013 16:39:45 door Ward van der Put
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/09/2013 20:45:53
Quote Anchor link
Op het moment dat je een transactie start bij ideal krijg je een transactionId terug. deze moet je opslaan in je database. Minimaal zet je er ook de status bij en een timestamp, maar je kunt gelijk ook extra info opslaan zoals je eigen ordernummer.

als een klant terugkomt op je site dan krijg je een trxid en een ec mee. de eerste staat weer voor hetzelfde als transactionId en hieraan kun je dus al herkennen om welke betaling het gaat. de ec is hetzelfde als de EntranceCode die je ook meegegeven hebt bij het starten van de transactie. (het verschil met de transactionId is dat je zelf mag weten wat je EntranceCode is. het transactionId wordt door ideal bepaalt). Met deze gegevens moet je alle bijbehorende informatie weer uit je database kunnen halen en de status moet je dan weer bijwerken in je database.

Waar je verder nu niet over praat maar wat wel een veel voorkomende fout is, is het feit dat je er van uit gaat dat ook elke klant terugkeert naar je webshop nadat ie betaald heeft of de betaling geannuleerd heeft. In de praktijk is dit echter absoluut niet altijd het geval. Je moet dus ook nog periodiek de status ophalen van de transactionId's die nog de status 'Open' hebben zodat de statussen van de mensen die niet terugkeren alsnog bijgewerkt worden. Een reden te meer om met een database te werken. Hierdoor worden de cookies dan inderdaad ook overbodig.
 
Reno L

Reno L

01/10/2013 13:21:01
Quote Anchor link
Dag heren,

bedankt voor jullie hulp! Ik zal het eens goed door gaan kijken en aanpassen. Ik vond cookies zoiezo al een slecht idee.

@Frank: Dank voor de tip, had ik inderdaad nog niet echt bij stilgestaan.

Die Entrance-Code, weetje toevallig welke dat precies is?

Danku
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/10/2013 13:55:45
Quote Anchor link
De EntranceCode die maak je zelf aan. De PDF van ward zijn eerste link op bladzijde 21.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

01/10/2013 14:10:07
Quote Anchor link
Frank, ik ben niet zo thuis in de iDEAL-variant van Rabobank, maar mijn PSP heeft nog een alternatief: de server van de PSP kan een wijziging van de transactiestatus terugposten naar een verborgen URL op je eigen server. Zo hoef je zelf de status niet meer te controleren en heb je een tweede controleproces, dat helemaal los staat van wat de koper doet.

Kan dit niet ook bij Rabobank?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/10/2013 18:00:20
Quote Anchor link
Ward, zo ver ik weet heeft ideal geen PUSH notifications. (dat is toch wat je bedoelt?) bijvoorbeeld paypal heeft dat wel en je mag dan als merchant zelf weten of je daar gebruik van maakt of niet. Zij noemen dat IPN of "Instant Payment Notifications". Overigens is dat een zeer uitgebreide service. Ideal heeft dat niet.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

01/10/2013 18:38:39
Quote Anchor link
Dank je Frank!

Ik ga eens wat PHP-bestanden afstoffen om te kijken hoe ze het precies doen. Uit het hoofd: er staat sowieso een IP whitelist via SSL op de URL, zodat een vervalsing van de PSP-respons vrijwel uitgesloten is.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/10/2013 10:38:31
Quote Anchor link
Zoals beloofd, heb ik nog even gekeken hoe mijn PSP de iDEAL-terugkoppeling aanpakt. Dat gaat grofweg zo:

1. Je roept met cURL de server van de PSP aan. Daarbij geef je een openbare return-URL en een geheime report-URL door. De report-URL is optioneel.

2. De PSP zet een iDEAL-transactie klaar en antwoordt met onder andere de URL van de iDEAL-bank van de klant.

3. Je redirect de client naar de URL van de gekozen bank.

4. Is de iDEAL-transactie betaald (of mislukt), dan rapporteert de PSP dat via de geheime report-URL.

5. De klant kan daarna terugkeren naar de openbare return-URL, maar dat hoeft niet, zoals Frank inderdaad aangaf.

Dit systeem is waterdicht. Je vangt het slagen/mislukken van de iDEAL-transactie namelijk niet af via de openbare return-URL, maar achter de schermen met de geheime report-URL.

Bovendien is de report-URL te beveiligen met een IP-whitelist (met uitsluitend IP-nummers van de PSP) en kun je daaraan zelf nog versleutelde data toevoegen (bijvoorbeeld een order- of factuurnummer).
 
Reno L

Reno L

03/10/2013 11:11:34
Quote Anchor link
Dank voor de info, maar als ik het goed begrijp is dat push/PSP notification niet mogelijk bij de rabobank?

Hartelijk dank !
Gewijzigd op 03/10/2013 11:12:13 door Reno L
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/10/2013 11:30:13
Quote Anchor link
Reno L op 03/10/2013 11:11:34:
Dank voor de info, maar als ik het goed begrijp is dat push/PSP notification niet mogelijk bij de rabobank?

Rabobank heeft het in paragraaf 6.4 in haar iDEAL Merchant Integratie Gids [PDF] over een “haalplicht”:
Rabobank:
De Merchant dient een StatusRequest uit te voeren wanneer de Consument terecht komt op de pagina waarnaar hij is teruggeleid door de Issuer (de merchantReturnURL uit het TransactionRequest). Het kan echter zo zijn dat de Consument zijn browserwindow sluit voordat hij terugkeert op de merchantReturnURL. Merchants moeten ook in dat geval een StatusRequest voor de transactie uitvoeren. Er geldt een zogenaamde “haalplicht” t.a.v. het resultaat van de transactie. Aan deze haalplicht kan voldaan worden door voor elke transactie het StatusRequest uit te voeren als de expiration period (opgegeven in de TransactionRequest) is verlopen en er nog geen definitieve status verkregen is.

Ik lees dat als: je moet altijd zelf de status controleren. Zowel wanneer de consument terugkeert als wanneer de consument het browservenster sluit.
 
Reno L

Reno L

03/10/2013 12:18:59
Quote Anchor link
Ahh okee, wel dat is geen probleem. Ik was zoiezo van plan elk kwartier een cronjob te laten lopen die openstaande betalingen valideert.

Bedankt voor de hulp!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.